TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

WordPress

Kom igång med WordPress – gratis e-bok på svenska

Skribent:
Publicerad: , 19:56
Uppdaterad: 2015-09-14, 01:05
Respons: 1 kommentar

Kom igång med WordPress, gratis bokGår du i funderingarna om att starta en egen blogg, är WordPress det främsta valet av verktyg. Väldigt många av nätets webbplatser drivs idag med hjälp av det gratis publiceringssystemet WordPress, och det finns gott om skäl till varför du ska använda det.

WordPress är visserligen lätt att komma igång med och använda, fast som absolut nybörjare är det precis som med allting lite svårt i början. Med sin nya e-bok Kom igång med WordPress vill .SE hjälpa dig att ta dig över den första tröskeln, och man har fokuserat på WordPress.com där du får allting gratis. Boken är kostnadsfri och hämtas hem i PDF-format.

.SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur, har som huvuduppgift att hantera domäner under Sveriges toppdomän .se. På sin sajt presenterar man sig som en ”oberoende allmännyttig organisation” och i styrelsen finns det representanter från Svensk handel, Svenska bankföreningen, Sveriges internetoperatörers forum, Sveriges Kommuner och Svenskt näringsliv.

Förutom att hantera svenska domäner driver man även en hel del andra projekt. Ett sådant är att publicera böcker och häften som på ett eller annat sätt handlar om Internet. Den senaste boken är Kom igång med WordPress.

Kom igång med WordPress är författad av Anders Thoresson, som bland annat är känd för Teknikbloggen hos DN.se. Boken är på 72 sidor och riktar sig till dig som vill komma igång med en egen blogg på WordPress.com.

WordPress.com versus WordPress.org

WordPress.com skiljer sig mot WordPress.org. Med WordPress.com kan du väldigt enkelt komma igång med en egen blogg. När du registrerar dig får du en egen subdomän (dittnamn.wordpress.com) och sedan är det bara att sätta igång. Allting är gratis.

Nackdelen med WordPress.com är att systemet är begränsat jämfört med om du laddar ner publiceringssystemet från WordPress.org och installerar det på en egen webbserver (vanligtvis ett webbhotell).

Vill du ha full kontroll, kunna anpassa design och funktion in i minsta detalj, ska du ladda ner systemet från WordPress.org. Du behöver dock plats på en webbserver, vilket du smidigast ordnar genom att köpa ett webbhotell med egen domän. Jag rekommenderar City Network eller Loopia, som jag själv använder mig av.

Ett webbhotell kostar inte så mycket och det är värt pengarna om du vill göra en bra blogg. Om du satsar på den här lösningen får du till exempel tillgång till alla de tusentals olika tillägg som finns för WordPress.

Tillägg (plugins) finns för det mesta – allt från att automatiskt implementera Facebooks Gilla-knapp under dina bloggposter, till kompletta e-handelslösningar. De allra flesta tillägg är gratis.

Kom igång med WordPress

Tjäna pengar på din bloggÄven om Kom igång med WordPress fokuserar på WordPress.com har du nytta av boken även om du väljer WordPress.org. Hur du arbetar med din blogg, publicerar inlägg och så vidare, fungerar likadant.

Boken är som sagt gratis och du laddar ner den i PDF-format från .SE:s sajt med Internetguider.

För dig som kommit igång med en blogg och vill bli en bättre och framgångsrik bloggare, har jag själv publicerat två stycken e-böcker; Skriva för bloggar respektive Tjäna pengar på din blogg. De är populära och jag har fått mycket gott omdöme för böckerna.

Läs artiklar om WordPress och bloggande:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

En kommentar

  1. Kom igång med WordPress – gratis e-...2014-04-12 at 06:20Reply

    […] Går du i funderingarna om att starta en egen blogg, är WordPress det främsta valet av verktyg. Väldigt många av nätets webbplatser drivs idag med hjälp av det gratis publiceringssystemet WordPress, och det finns gott om skäl till varför du ska använda det. WordPress är visserligen lätt att komma igång med och använda, fast som absolut nybörjare är det precis som med allting lite svårt i början. Med sin nya e-bok Kom igång med WordPress vill .SE hjälpa dig att ta dig över den första tröskeln, och man har fokuserat på WordPress.com där du får allting gratis. Boken är kostnadsfri och hämtas hem i PDF-format. .SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur, har som huvuduppgift att hantera domäner under Sveriges toppdomän .se. På sin sajt presenterar man sig som en "oberoende allmännyttig organisation" och i styrelsen finns det representanter från Svensk handel, Svenska bankföreningen, Sveriges internetoperatörers forum, Sveriges Kommuner och Svenskt näringsliv. Förutom att hantera sve  […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.