TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Asus Eee PC

Nu finns Asus Eee PC 901 Go med 3G i butik!

Skribent:
Publicerad: , 05:44
Uppdaterad: 2008-12-31, 16:17
Respons: 5 kommentarer

Asus Eee PC 901En av de mest intressanta nya modellerna i Eee PC-serien är 901 Go (Asus Eee PC 901 med 3G på gång till Sverige!). Det är i grunden en Eee PC 901, fast med inbyggt 3G-modem. Eftersom jag själv surfar en del via 3G när jag inte är hemma, så tycker jag absolut det är spännande med en netbook som har 3G-modemet inbyggt då man slipper den förhatliga dongeln

En läsare (tack Fredrik!) tipsade mig om att Eee PC 901 Go nu letat sig ut i butik. Närmare bestämt är det Siba som har tagit in datorn och enligt Prisjakt är det bara hos Siba som datorn finns i lager (i skrivande stund). Prislappen är 4490 kronor, vilket jag tycker är ganska saftigt, även om det inte är överraskande eftersom jag sedan tidigare kände till prissättningen.

Asus har lovat att skicka över ett testexemplar av datorn till mig. Jag borde ha den imorgon eller på fredag, så troligen kommer en test under helgen. Håll ögonen öppna! Och passa på att prenumerera på min RSS-feed eller via Bloggkoll – se länkarna uppe till höger.

Läs också: Köpa minidator: 7 viktiga saker att tänka på

340391

360851

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

5 kommentarer

 1. Kalle2008-12-18 at 12:51Reply

  Har just inhandlat en 901 3G GO från Siba. Tydligen verkar det vara lite förvirring vad gäller innehållet i denna modell eftersom produktdatan verkar vara felaktig hos de flesta återförsäljare.

  Det finns inget Bluetooth utan istället ett inbyggt 3G modem, tyvärr är dock fallet så att det enbart medföljer en programvara som heter 3Connect, vilket innebär att datorn är förberedd för mobiloperatören 3. Observera dock att modemet inte är låst till operatören 3, utan vilken operatör som helst kan användas, men för att använda en annan operatör måste man ladda ner programvaran Mobile Partner från Huawei. Modemet som sitter i heter EM770 och är ett nytt höghastighetsmodem som stöder över 5 Mb/sek i uppladdningshastighet. Tyvärr så stöder inte själva programmet Mobile Partner HSPA (7,2 Mbits abbonnemang) utan enbart WCDMA, vilket innebär att den praktiska nedladdningshastigheten blir 384 Kbit/sek om modemet används med exexmpelvis ett Tele2/Telia/Telenor 7,2 Mbits abbonnemang i dagens läge, detta alltså trots att modemet hårdvarumässigt stöder 7,2 Mbits abbonemang.

  Asus är medvetna om problemet och skyller på att distributören ej uppmärksammat att datorn endast är förberedd för mobiloperatören 3. Inga återförsäljare meddelar detta vid försäljning av maskinen.

  I övrigt är det en mycket bra dator med bra batteritid och den innehåller en 1,6 GHz Atom processor och inte en 0,9 GHz Atom processor som de flesta specifikationer uppger.

  Det sitter även en väldigt snabb 16 GB SSD-disk i som har en läshastighet på ca 85 MB/sek och en skrivhastighet på ca 45 MB/sek.

  Om det inte vore för modemproblemet skulle jag ge maskinen 5/5 i betyg. Enligt Asus verkar det tyvärr även vara mycket osäkert om modemet överhuvudtaget kommer att kunna användas med övriga operatörer, Tele2/Telia/Telenors HSPA-abbonemang (7,2 Mbits abbonnemang) i kombination med programmet Mobile Partner p.g.a. licensmässiga orsaker.

 2. MIchael2008-12-13 at 11:14Reply

  Stämmer det att 901 go saknar bluetooth?

 3. Jonasn2008-11-28 at 11:37Reply

  ”Jon Åslund sa,
  Vet du om det inbyggda 3g-modemet finns att köpa löst så att man kan trycka in det i sin vanliga 901 (eller kanske till och med andra modeller)? ”

  Bra fråga ! Skulle vara väldigt intressant !

 4. Johan2008-11-21 at 17:31Reply

  Äntligen är den här och det börjar närma sig ett köp, men man vill ju helst installera Linux på den, någon aning om det funkar?

 5. Jon Åslund2008-11-20 at 19:25Reply

  Vet du om det inbyggda 3g-modemet finns att köpa löst så att man kan trycka in det i sin vanliga 901 (eller kanske till och med andra modeller)?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.