TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windowsprogram

Ladda ner drivrutiner: Så gör du enklast

Skribent:
Publicerad: , 12:36
Respons: 1 kommentar

Uppdatera dina drivrutiner med Driver EasyFör att hålla din dator stabil och välfungerande behöver du kontinuerligt uppdatera dina drivrutiner. Så gott som all hårdvara du använder dig av behöver drivrutiner för att fungera ordentligt i Windows, men att hålla alla dessa uppdaterade till senaste versionen är ett tråkigt och tidsödande arbete.

Förr brukade användare manuellt installera nya drivrutiner, genom att besöka hemsidan för hårdvarans tillverkare och ladda ner den senaste versionen. Då gällde det att själv hålla koll på uppdateringar. Det här tog en massa tid och var omständligt. Idag finns det flera bra verktyg som hjälper dig med det här, genom att sköta allt automatiskt.

För sju år sedan skrev jag en bloggpost om att ladda ner drivrutiner, och då länkade jag till en rad olika kända tillverkares hemsidor där du hittade de senaste drivrutinerna. Den här bloggposten får en del trafik från sökmotorer så jag tyckte att det var dags att uppdatera den.

Du behöver inte längre hålla på och surfa runt på tillverkares supportsajter i jakt på nya versioner. Istället använder du ett av alla de program för drivrutiner som finns att ladda ner. De flesta programmen fungerar bra i gratisversionerna, men om du uppgraderar till Pro får du bättre kontinuerliga uppdateringar i bakgrunden. Med betalversionerna sköts uppdateringar automatiskt i bakgrunden.

Ladda ner nya drivrutiner automatiskt

Fast även om du inte vill betala för programmen kan du använda dem i gratisversionerna. Vad de gör är att skanna igenom ditt system och indexera alla dina existerande drivrutiner för all hårdvara. Sedan kontrolleras dessa mot en databas och jämförs mot aktuella versioner. Om du har några gamla version får du möjlighet att ladda ner och installera.

Ladda ned drivrutiner gratis med Driver Booster
image-23616

Ladda hem och installera drivrutiner automatiskt med gratisprogrammet Driver Booster.

Det finns som sagt rätt många sådana här program och jag har testat en del genom åren. Mina två favoriter är Driver Booster och Driver Easy. De är likvärdiga vad gäller funktion och användning. Vill du ha en Pro-version som alltid håller dina drivrutiner uppdaterade, hade jag rekommenderat Driver Booster eftersom det är billigare än Driver Easy.

Nöjer du dig med gratisversion får du själv starta en skanning av systemet och sedan aktivera nerladdning och installation av nya drivrutiner. Det här är dock smidigt. Bägge programmen är som sagt livärdiga, men ska jag välja en favorit är det Driver Booster. Det är snyggare och snäppet bättre. Det är marginellt så föredrar du Driver Easy är det absolut inget fel val.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

En kommentar

  1. Seth Pylad2015-06-19 at 23:45Reply

    Hmm. Är det *alltid* lämpligt att installera de senaste drivrutinerna till allt? Jag har för mig att särskilt lite äldre hårdvara mår bra av att köra med de drivrutiner som funkar och att så länge allt funkar så bör man låta dem vara även om de är en eller ett par generationer gamla?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.