TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Film

5 tjänster: Här laddar du ner film lagligt!

Skribent:
Publicerad: , 11:19
Uppdaterad: 2013-07-06, 14:24
Respons: 17 kommentarer

Laglig nerladdning av film från nätet har växt i och med domen mot The Pirate Bay. Film2Home har rapporterat att försäljningen skjutit uppåt, och jag antar att de konkurrerande tjänsterna också har märkt ett uppsving. Själv har jag noterat en minskning av besökare som sökt på exempelvis bittorrent.

Vi betalar gärna för bekvämlighet, och är det enklare att hyra filmerna legalt än vad det är att pirattanka, väljer de flesta användare att betala.

Jag har kollat av marknaden och ställt samman en lista över olika tjänster där du kan hyra, strömma och ladda ner film lagligt. Det kostar ungefär så mycket som det kostar att hyra en film hos den lokala videouthyraren. Fördelen är att du slipper lämna TV-soffan. I alla fall om du har en dator kopplad till TV:n. Fast du behöver ibland inte ens en dator. Headweb har till exempel applikation till Xbox 360.

Filmer laddas antingen ner till din dator, eller så strömmas dem och du har tillgång till materialet under en begränsad tid. Att strömma filmen kräver att du har hyfsad bandbredd.

HeadWeb

HeadWeb - laglig fildelning av film

HeadWeb är den största och mest populära tjänsten för att hyra ut film via Internet. De har ett stort utbud och deras tjänst är väldigt bra. Headweb erbjuder applikationer för iPad, Boxee och Xbox 360, vilket underlättar att hyra film. Headweb rekommenderas varmt.

Film2Home

Film2Home - ladda ner laglig film

Film2home har drygt 2000 titlar. De erbjuder dig även att prova att kolla på en film gratis, för att testa hur tjänsten fungerar. Utbudet inom gratiskategorin är dock rätt fattigt, men räcker för att se hur bra det fungerar. På topplistan ligger i skrivande stund Rallybrudar, Låt den rätte komma in, Wallander – Sidetracked, Vicky Christina Barcelona och Sex Drive.

SF-Anytime

SF-Anytime - ladda ner film lagligt

Det verkar inte finnas någon vettig information om hur många filmer SF-Anytime erbjuder, men det verkar ligga på ett tusental. Tjänsten är relativt enkel att använda. Det finns flera erbjudanden, bland annat ett månadsabonnemang på 99 kronor då du får se 25 filmer. Dessa väljs ut av SF-Anytime. På topplistan ligger Body of Lies, Wanted, Kärlek 3000 och ett gäng till.

CinemaOne

CinemaOne - legal film online

Det banala webbgränssnittet överträffas bara av det usla utbudet hos CinemaOne. Cirka 270 filmer finns det att välja mellan. Några filmer är gratis för att du ska kunna testa tjänsten, och själva tekniken verkar det inget fel på. Filmen strömmas helt okej i bra kvalitet och med undertexter.

Ameibo

Ameibo - tjäna pengar på att fildela filmer

Ameibo har en rätt stor och bra webbplats som låter dig både hyra och köpa filmer. När du hyr en film kan du se den fritt under 24 timmar, och sedan slutar den att fungera. När du laddar ner filmer via Ameibo kan du använda en BitTorrent-klient, och som tack för att du hjälper till att dela med dig av din bandbredd kan du tjäna pengar.

Gemensamt för många filmuthyrare på nätet är att deras tjänster bara fungerar i Internet Explorer. De har idag ett relativt sparsamt utbud av filmer, vilket är trist. Det här börjar dock bli bättre, även om filmindustrin är rejält fega på att släppa rättigheterna och låta de legala alternativen hyra ut dem.

Swefilmer strömmar film gratis

Avslutningsvis vill jag nämna sajten Swefilmer, som strömmar piratfilmer gratis. Visst hör en sådan tjänst inte hemma i en artikel om lagliga filmsajter, men å andra sidan har Swefilmer blivit enormt populär. I min bloggpost om Swefilmer ställde jag en fråga om hur ni läsare ser på film via Internet idag. Swefilmer toppade resultatet med, i skrivande stund, drygt 38 procent. Det är avsevärt mer än de 26 procent som andraplatsen ”Laddar ner via fildelningssajter” står för.

Samtidigt ska de här siffrorna tas med en rejäl nypa salt eftersom frågan ställdes i samband med en bloggpost om just Swefilmer. Det gör att andelen som väljer alternativet Swefilmer med största sannolikhet är betydligt högre än vad det skulle varit om frågan ställdes i ett annat sammanhang.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

17 kommentarer

 1. Streama Movie Lagligt 2014 – download-film.ga2016-12-13 at 13:12Reply

  […] 5 tjänster här laddar du ner film lagligt! Tkj.Se. Jag har kollat av marknaden och ställt samman en lista över olika tjänster där du kan hyra, strömma och ladda ner film lagligt. Det kostar ungefär så mycket. […]

 2. Hyrfilmer Topplista – download-film.ga2016-12-13 at 07:40Reply

  […] 5 tjänster här laddar du ner film lagligt! Tkj.Se. Laglig nerladdning av film från nätet har växt i och med domen mot the pirate bay. Film2home har rapporterat att försäljningen skjutit uppåt, och jag antar att. […]

 3. Kolla På Film Free Of Charge Lagligt – download-film.ga2016-12-12 at 02:59Reply

  […] 5 tjänster här laddar du ner film lagligt! Tkj.Se. Jag har kollat av marknaden och ställt samman en lista över olika tjänster där du kan hyra, strömma och ladda ner film lagligt. Det kostar ungefär så mycket. […]

 4. Streama Film Lagligt 2014 – download-film.ga2016-12-12 at 02:50Reply

  […] 5 tjänster här laddar du ner film lagligt! Tkj.Se. Jag har kollat av marknaden och ställt samman en lista över olika tjänster där du kan hyra, strömma och ladda ner film lagligt. Det kostar ungefär så mycket. […]

 5. Ladda Ner Movie On-line – download-film.ga2016-12-12 at 02:04Reply

  […] 5 tjänster här laddar du ner film lagligt! Tkj.Se. Jag har kollat av marknaden och ställt samman en lista över olika tjänster där du kan hyra, strömma och ladda ner film lagligt. Det kostar ungefär så mycket. […]

 6. alex2011-02-24 at 02:40Reply

  prova http://www.tankafullt.com de e najs

 7. lina2010-06-30 at 12:06Reply

  det låter väldigt naie, värkar bra att kunna ladda ner grattis :)

 8. Fred2009-09-21 at 14:18Reply

  Har testat Ameibo.com svensk/internationell laglig filmsajt som fungerat ganska bra.

  Dem använder en bit torrent client precis som Pirate Bay och har många nya filmer+en massa ”special interest” filmer utan DRM-skydd.

  De verkar ha ett större utbud än de andra svenska sajterna till ungefär samma priser, kan vara värt att kolla in!

  /Fred

 9. Patrik2009-04-27 at 15:56Reply

  Peter:
  Ok. Jag ska testa det såfort jag fått ordning på 9.04.
  Hade ju varit fint om man kunde intergrerat en klient direkt i mythtv precis som det skall finnas för tex netflix.

 10. Peter Alvarsson2009-04-27 at 12:15Reply

  Patrik: Sajten jag driver (Headweb) fungerar även för Linux. Du kan båda ladda ner och streama till Linux och vi använder standardiserade format, både DVD och MPEG-4 för att det ska fungera på så många ställen som möjligt.

 11. Patrik2009-04-24 at 20:28Reply

  Totalt värdelösta. Har en htpc med mythbuntu så inget av det där kommer att fungera. Man tycker de borde satsa lite nu och visa att de verkligen vill komma framåt. Ett upplägg som borde få många kunder vore följande:
  1. Inget DRM
  2. ~200/mån (dvs. ”Flatrate”)
  3. Nåt format som funkar på de vanligaste plattformarna, stream eller nedladdning spelar nog ingen större roll. Eller så kan man få välja.

 12. Daniel2009-04-24 at 18:53Reply

  Den information som saknas är också att för oss macanvändare så är det bara headweb som funkar. allt annat är baserat på internet explorer och Windows. Stor fördel för headweb där.

 13. Johan A2009-04-24 at 18:20Reply

  Problem med CDON bredbandsfilm. Har mer än tillräcklig bandbredd och de portar som rekommederas öppna, men ändå funkar inte deras test som man ska klara innan man får se film, någon som vet var felet kan ligga?

 14. WebAndIT » 15:402009-04-24 at 16:26Reply

  […] 5 tjänster: Här laddar du ner film lagligt! […]

 15. Ludophile2009-04-24 at 13:07Reply

  Bara Explorer = epic fail. Jag känner ärligt talat inte en enda person som använder IE. Inte en.

 16. Henrik2009-04-24 at 13:01Reply

  Om man har Telia digitalTV, så finns det ett ganska bra utbud av hyrfilmer.
  Det funkar väldigt smidigt, du hyr film via din digitalbox och tittar via din TV.
  http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/tv/videobutik/?sl=teliase_tv_video

  //Henrik

 17. Stefan2009-04-24 at 12:13Reply

  Nu blev jag osäker på om du endast listar sajter där det är möjligt att ladda ner filmer, eller om du även listar sajter där det är möjligt att se film på nätet.

  Hursomhelst så testade jag viasatondemand.se igår och den fungerade helt okej. Jag fick några mindre problem med att använda fullscreen i Firefox, men tydligen så var jag ensam om det problemet. Även där finns några gratisfilmer så att man får testa tjänsten.

  Idag tog jag en titt på Film2Home och den tjänsten fungerade över förväntan. I WinXP och Firefox 3.0.8. så fungerade allting utan problem och det var otroligt enkelt att slå av och på textningen. Full poäng där, även om jag inte har testat att se på betalfilmer.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.