TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Tjäna pengar på din blogg

Så enkelt lägger du in AdSense i din WordPress-blogg

Skribent:
Publicerad: , 07:32
Uppdaterad: 2017-10-31, 17:26
Respons: 4 kommentarer

Lägg in Google AdSense-annons i WordPress-bloggGoogle AdSense är förmodligen det mest populära annonsnätverket som bloggar ansluter sig till för att enkelt tjäna pengar. Tyvärr är det många som hävdar att det bara går att tjäna småpengar på det, vilket inte stämmer. Gör du rätt, kan du dra in ordentligt med pengar.

För att få dina AdSense-annonser att prestera bra behöver du bland annat placera annonsblocken på bra ställen. Det här innebär dock en teknisk tröskel som en del bloggare har svårt att ta sig över. Om du inte vet hur du ska lägga in annonskod i ditt tema, finns det tack och lov en enkel lösning i form av ett lättanvänt tillägg.

Allt för ofta läser jag om bloggare som kritiserar annonsnätverket Google AdSense för att bara generera småpengar. Det är lite synd eftersom det egentligen inte är något fel på AdSense. Rätt utnyttjat går det att dra in bra med pengar.

AdSense är nämligen väldigt smart. Google utnyttjar faktumet att de har indexerat sidorna på din blogg i sin sökmotor. De vet vad dina sidor innehåller, och därför kan de också välja ut relevanta annonser. Det betyder att annonserna ofta är intressanta för din läsare.

Varför AdSense inte fungerar för en del bloggare

Felet bloggare gör är att de placerar sina AdSense-annonser på dåliga ställen. Ofta ligger annonsblocket i högerspalten på bloggen, vilket är det sämsta stället du kan placera en annons på. Undersökningar om hur en besökare ser på webbsidor visar att blicken ofta hamnar till vänster och går sedan inåt mot själva innehållet. Högerspalten är det inte så många som bryr sig om.

Anledningen till att man placerar annonsen i högerspalten beror på två skäl. Dels är det den tekniska aspekten; man vet inte hur man ska placera annonskoden på rätt sätt, och därför klistrar man in den i en text-widget i spalten. Och dels är det faktumet att man är rädd för att reta sina läsare med annonser. Men om du inte vill att dina besökare ska se annonserna, så att du kan tjäna pengar på din blogg, kan du likaväl strunta i att lägga upp dem…

Var du ska placera dina annonser varierar. Det är något du får testa dig fram till. Passa även på att prova att ändra färger på texterna i dina Google AdSense-annonser. Standardrekommendationen är att inte ha någon ramfärg på annonsblocket, samt att länkarna har samma färger som länkar i ditt WordPress-tema.

Ett sätt att optimera dina annonser för bättre respons, är att anpassa vilka typer av annonser som ska visas. Om hur du tillåter eller blockerar annonser läser du här.

Lättanvänt tillägg hjälper dig med AdSense

Vill du ha full kontroll över var någonstans dina annonser ska visas, behöver du lägga in annonskoden i koden för ditt WordPress-tema. Det gör du via administrationssidan för WordPress, välj Utseende -> Redigerare. Det krävs dock att du kan HTML och lite om PHP för att kunna göra detta.

OBS! Det går inte att klistra in koden för en AdSense-annons direkt i en bloggpost eller en sida, det vill säga via den vanliga texteditorn där du skriver dina inlägg, eftersom den inte gillar Javascript speciellt bra.

Om det här innebär ett tekniskt stopp för dig, finns det hjälp att få i form av tillägg för WordPress som hjälper till att lägga in AdSense-annonser. Ett av de mest lättanvända är WP Simple Adsense Insertion. Det är ett tillägg som ger dig fem olika AdSense-block, som du sedan med en speciell kod kan lägga in i en bloggpost, i en widget eller i ditt tema.

Tjäna pengar med AdSense-annonser på WordPress-blogg

Efter att du har installerat WP Simple Adsense Insertion hittar du inställningarna under Inställningar -> Adsense Insertation. På den här sidan finns fem stycken textfält i vilka du klistrar in koden för olika AdSense-block. Denna kod får du när du skapar annonsblock via Google AdSenses administrationssida.

För att ta ett exempel på en annonsposition som har fungerat bra, är det annonsblock jag har mitt i mina bloggposter. Annonsen brukar visas efter de första två styckena. Detta kan du göra genom att skapa en annons i storleken 336×280 pixlar (eller liknande) och därefter klistra in koden i något av textfältet för Adsense Insertation.

Jämte varje respektive textfält finns en kod; till exempel [wp_ad_camp_1] för första rutan. Det är denna kod du klistrar in på de ställen du vill att annonsen ska visas. Så om du vill ha samma resultat som mig, klistrar du in [wp_ad_camp_1] under de första två-tre styckena i dina bloggposter.

Tålamod ger mer pengar med AdSense

Tänk på att ha tålamod och ge AdSense lite tid innan du kan bedöma hur bra det fungerar. Din annons bör ha visats minst ett par tusen gånger innan du kan bedöma hur effektiv annonsen är. Därefter kan du göra små ändringar, vänta igen och jämföra. Fortsätt så tills du tycker att du har hittat den bästa lösningen.

Och kom ihåg att det är okej att göra fel. Se det inte som att du har förlorat pengar på att ha testat en variant som inte fungerade. Du måste nämligen se vad som inte fungerar, för att få reda på vad som fungerar.

Läs mer om att tjäna pengar på Google AdSense:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

4 kommentarer

 1. Nina2014-10-09 at 19:49Reply

  Tack för ett bra inlägg! Snubblade in på denna sida då jag letar efter en guide till hur jag enkelt får in annonser i blogginlägg utan att kunna koda. Nu använder jag mig av ett annat affiliateprogram, nämligen Adtraction. Och jag undrar då om du vet om det finns något bra tillägg i WP som jag kan använda mig av?
  Må gott
  /Nina

 2. Tjäna pengar med AdSense » marcussite.se2014-06-24 at 11:59Reply

  […] en artikel om att tjäna pengar på sin blogg med annonser för ett tag sedan men testade inte då. Så kom […]

 3. Gandalfdenvite2014-01-30 at 09:16Reply

  Ni tjänar pengar på reklam som ingen ser eftersom de flesta idag använder reklamblockerare i sina datorers, och telefoners, webbläsare! Frågan är hur länge företag… låter sig grundluras genom att betala dyrt för Internetreklam som ingen ser!

  • Tommy k Johansson2014-01-30 at 09:36Reply

   De flesta kör inte reklamblockerare. Faktum är att det är ytterst få som gör det. Jag tjänar bara pengar om folk klickar på annonserna. Och jag behöver tjäna dessa pengar eftersom den här bloggen är mitt heltidsjobb.

   Om alla skulle köra reklamblockerare hade jag – och alla andra reklamfinansierade sajter (det vill säga alla sajter som inte drivs på fritiden) – antingen fått lägga ner eller börja ta betalt av besökarna.

   Även vi som publicerar artiklar på webben istället för på papper behöver betala för mat och boende. Faktiskt.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.