TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Skrivande – Surftips för dig som älskar att skriva

Skribent:
Publicerad: , 09:59
Respons: Skriv en kommentar!

Surftips om språk och att skrivaAlla som använder Internet skriver (och läser!) på ett eller annat sätt. Kanske är skrivandet något du även sysslar med professionellt eller som hobby? Du kanske skriver en blogg, artiklar inom specifika ämnen, eller skönlitterära texter som noveller, poesi och romaner.

Oavsett hur intresserad du är av skrivande, finns det massor av bra sajter som på ett eller annat sätt är bra att ha till hands när det kommer till språk. Det kryllar av gratis ordlistor och lexikon. Du kan snabbt hitta synonymer och förklaringar till svåra ord, eller översätta texter mellan alla möjliga språk. På den här sidan samlar jag bra länkar inom skrivande och språk!

8 podcasts för egenutgivare
Lär dig genom att lyssna på proffsen om hur du skriver böcker och eventuellt ger ut dem själv. Marknaden för egenutgivna böcker ökar hela tiden, mycket på grund av Internet och att författare inte vill ge i princip alla pengar till förlagen.

Bab.la
Med det här svensk-engelska lexikonet kan du få hjälp med inte bara översättningar, utan verbböjningar, exempel på användning av ord i meningar med mera.

Forfattartips.se
Det här är en gedigen sajt för alla som antingen redan är utgivna författare, eller för dig som drömmer om att skriva en bok och vill lära dig hantverket. Mängcer av artiklar och tips!

Google Translate
Översätt texter mellan massor av olika språk. Snubblar du över en text på koreanska, swahili eller azerbajdzjamska kan Google Translate översätta det till svenska. Eller esperanto, jiddish eller baskiska…

Skriva för bloggar (ebok)
Vill du lära dig att skriva för bloggar? Skapa bättre material som drar fler besökare och placerar sig bra i sökmotorer. Den här e-boken är skriven av TkJ, som även driver den här bloggen.

Skrivasidan
Ännu en webbsajt för dig som skriver, med mängder av material att ta del av. Här hittar du smarta tips och guider för att bli en bättre författare och skribent.

Synonymer.se
Behöver du hitta ett annat ord för att beskriva något, behöver du en synonymordbok – och det är precis vad den här tjänsten är. Överanvänd dock aldrig synonymer; om du inte naturligt använder ordet till vardags så bör du undvika det.

Tidningen Skriva
Skriva är en svensk tidskrift av och för alla som är eller vill bli författare. Intervjuer, guider, tips, krönikor och massor av annat matnyttigt. En utmärkt tidning!

Tyda
Tyda är Sveriges största lexikon och en utmärkt tjänst för att hitta förklaringar på ord och hur du använder dem.

Wiktionary
En öppen ordbok där vem som helst kan vara med och tillföra artiklar och beskrivningar av ord. I skrivande stund finns det närmare 385000 ord i den svenska versionen.

Tillbaka till länksidan!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.