Lazify – Smart Spotify-app skapar spellistor i din smak | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Spotify

Lazify – Smart Spotify-app skapar spellistor i din smak

Lazify, Spotify-appLazify är en mycket lättanvänd applikation för Spotify som hjälper dig att automatiskt generera spellistor inom dina favoritgenrer. För att skapa en spellista drar och släpper du bara ett objekt på Lazifys ikon – det kan vara en låt eller ett album, en spellista, en artist eller en Spotify-användare.

Applikationen kommer att titta på vilken musikstil som objektet är, för att sedan slumpa ut vad man tror är liknande låtar från olika artister inom samma genre. I liknande med andra applikationer som också automatiskt skapar spellistor, tittar Lazify på relaterade artister för att gissa sig fram till låtar. Över lag fungerar det mycket bra.

I januari förra året lanserade Spotify appar, som är små program som körs inuti Spotifys klient. Vem som helst kan skapa en egen applikation för att tillföra olika funktioner till Spotify. Företaget verkar dock tack och lov ha rätt höga krav på kvaliteten så antalet appar är relativt få men de som finns håller hög nivå.

De flesta applikationerna erbjuder spellistor av olika slag. En del appar, såsom Lazify eller den utmärkta Filtr, genererar spellistor medan andra, ofta tillhörande musiktidningar eller radiokanaler, har spellistor sammansatta av en redaktör.

En av de stora styrkorna i Spotify är att hitta ny musik. Det finns miljontals låtar i databasen, men ofta blir det att man lyssnar på sin gamla vanliga favoritmusik. Lazify hjälper dig att hitta nya artister, vilket i alla fall undertecknad gillar.

Skapa spellistor med Lazify

För att börja använda Lazify öppnar du App Finder i din Spotify-klient. Här hittar du alla existerande applikationer. Leta upp Lazify, öppna appen och klicka på Add längst upp till höger. Nu kommer en Lazify-ikon att dyka upp i vänsterspalten. Skapa din första Lazify-spellista genom att dra en låt du gillar och släpp den på ikonen. Några ögonblick senare är din nya spellista klar.

Skapa spellistor i Spotify med Lazify

När spellistan är genererad kan du välja hur många låtar som ska finnas med genom att ändra i rullgardinsmenyn; upp till 10, 25 alternativt 50 låtar. Genom att dra knappen Drag Playlist, och släppa den i en annan spellista, För att spara spellistan rakt av, klickar du Add to Collection. Vill du inte spara listan utan bara lyssna, dubbelklickar du som vanligt på första låten.

Lazify har många likheter med ovan nämnda Filtr. Den förstnämnda är dock enklare eftersom det bara är att dra och släppa exempelvis en låt. I Filtr finns det fler funktioner. Istället för att dra och släppa en låt, använder du ett sökfält för att knappa in namnet på en eller flera artister, eller något annat objekt. Därefter genererar Filtr en spellista baserad på artister relaterade till dem du sökt på.

Avslutningsvis är den här typen av applikationer inget att ha om de inte kan skapa bra spellistor. Det är trots allt en programvara som skapar listorna, och datorer kan inte lyssna på, och analysera, musik. Men på den här punkten har jag bara positiva erfarenheter. Lazify verkar träffa imponerande bra för att hitta relevanta låtar.

Fler inlägg till Spotify:

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick