TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

3D-TV

LG Optimus 3D: Vill du ha 3D i mobilen?

Skribent:
Publicerad: , 08:49
Respons: 3 kommentarer

lg-optimus-3dLG skapade igår rubriker när de presenterade sin nya LG Optimus 3D – en smartphone som kan både spela in och visa bilder och video i 3D. Det krävs inte några speciella glasögon för att kolla på 3D-effekterna.

LG Optimus 3D har förutom just 3D-effekterna, på pappret, klart intressanta specifikationer som talar för att mobilen är riktigt kvick. Så jag är inte ute efter att klanka ner på LG:s smartphone när jag stilla undrar om inte den här 3D-hysterin är lite överdriven?

Jag dissar inte all form av 3D. Faktiskt tycker jag att det kan vara riktigt häftigt på bio. Jag såg till exempel Resident Evil 3D när de visade den på lokala bion, och jag har imponerats av filmerna på Gröna Lund och på Stockholms Naturhistoriska. Men det är skillnad på bio med jätteduken, jämfört med framför datorn eller en mobiltelefon.

Jag har haft en HP Envy 3D hemma för test och datorn i sig var klart imponerande, men 3D-finesserna var däremot inget att hänga i julgranen. Trots att Envy har en skärm på drygt 17 tum är det alldeles för lite för att 3D-effekterna ska kunna komma till sin fulla rätt. Dessutom måste du sitta i det närmaste helt still och i en viss vinkel för att du inte ska bli yr.

För små skärmar för 3D

Samma problem är med de flesta 3D-TV. Det fungerar nämligen inte som i reklamen där 3D-effekter gör att objekt kan röra sig utanför skärmytan… Så för att 3D-effekterna ska bli hyfsade krävs det en väldigt stor bildyta. 3D-projektorer kommer att bli intressanta, när de kommer i bra kvalitet, men en 3D-TV på 45 tum? Nej, det är ärligt talat inte speciellt häftigt.

Så hur blir det på en mobiltelefon med en 4,3-tumsskärm? Jag vet inte, för jag har inte testat, men jag kan gissa. Att det inte krävs några glasögon är å ena sidan positivt, för du lär inte vilja ta på dig ett par 3D-glasögon på tunnelbanan. Samtidigt är tekniken som visar 3D-bild utan glasögon långt ifrån klar. Det fungerar inte bra. Du behöver titta på skärmen ur en exakt vinkel, och om du rör på huvudet – eller mobilen – kommer bilden att bli skräp.

lg-optimus-3d-2

3D-hysterin är rätt intressant, eftersom tillverkare vill implementera 3D-stöd i allt som har en skärm. Det är superhett. Fast samtidigt har jag inte hört någon konsument som efterfrågar det… Det är främst därför jag tycker det är kul att bevaka. 3D är lika vrålhett hos tillverkare som det är iskallt hos konsumenter. Väldigt fascinerande. :-)

Källor: Pressmeddelande, IDG, Swedroid

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Thomas2011-02-18 at 14:50Reply

  Jag är också en av de som har blivit föga imponerad av 3D med glasögon på bio då det utnyttjas för dåligt och bilden bara blir mörk och suddig. Men med Optimus 3D blir jag ändå lite fascinerad då den inte kräver glasögon och att man även kan fånga 3D-material själv och lägga upp på Youtube’s 3D-version vilket kan bli väldigt intressant.

 2. Sebastian2011-02-15 at 22:33Reply

  Jag tycker det verkar coolt…. och om det ändå blir billigare och bättre i framtiden, så varför inte ha skärmar som KAN visa 3d (typ med en slider som Nintendo 3DS)..

  Det borde hjälpa spel, tillbehör, program och upplevelser på flera fronter om man kan välja att använda 3d. Både på kontroller, mobiltelefoner, PMP’s, tv’s, datorskärmar och kylskåpsmagneter (!?)

 3. Sebastian Hallenius2011-02-15 at 13:25Reply

  Jag är redan trött på 3D, bio fine, men låt det stanna där.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.