TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Allmänt

Live från Microsoft Insight: En kort andningspaus…

Skribent:
Publicerad: , 21:54
Uppdaterad: 2011-06-18, 12:13
Respons: 2 kommentarer

Redan i måndags åkte jag upp till Stockholm, och tog in på Skycity Hotel på Arlanda, för att morgonen efter samlas med resten av det inbjudna gänget för att resa vidare till Seattle och Microsoft i Redmond.

På onsdagen var första dagen av Microsoft Insight, och när det här skrivs är det lunchdags på den tredje och sista dagen. Det har varit tre vansinnigt informationsspäckade dagar så jag valde att hoppa lunchen för att istället slå mig ner i en hörna av byggnaden och andas lite…

Redan vid presentationen på onsdagen förklarade Microsoft att vi var betatestare. Det här är första gången man anordnar Microsoft Insight, så man har inte varit helt säkra på vad som ska tas upp. Föreläsningarna har sträckt sig över ett brett spektrum, men jag förstår att det varit svårt för talarna att nischa in sig, då gästerna kommer från så många olika läger inom IT-branschen, och befinner sig kompetensmässigt på olika nivåer.

Med det sagt tycker jag ändå att man har lyckats väldigt bra. Visst, någon enstaka föreläsare har varit sämre än genomsnittet, men konstigt vore annars (nördvarning: rent matematiskt går det givetvis inte att placera alla variablerna ovanför genomsnittet).

Nu innan lunch hölls en föreläsning om det nya gränssnittet Metro, som används i Windows Phone 7. Det var väldigt intressant och givande, och det var också den enda gången jag bloggade live. Du kan läsa min bloggpost här.

Dagarna har börjat tidigt. Klockan 7:30 har bussen gått från hotellet i Bellevue till Microsoft Campus. Därefter har det varit schemalagt med föreläsningar, snabba matpauser, rundturer och andra aktiviteter till framåt 21-tiden på kvällen. Det har varit mycket lärorikt, och väldigt mycket.

Väldigt mycket information!

Egentligen är det enda negativa jag reflekterat över, att det ibland varit lite väl mycket. Nu inser jag att långt ifrån alla inbjudna gäster är journalister eller bloggare, men personligen hade jag gärna sett att det funnits lite mer tidsutrymme för att bearbeta informationen man fått.

Som det har varit nu har jag kommit in på hotellrummet framåt 22-tiden, med massor av anteckningar och digitalfoton, men då har jag knappast haft någon större energi kvar för att gå igenom alltihop.

Om jag i framtiden åter blir inbjuden till Microsoft Insight, ser jag gärna att man lämnar en lucka på 30-45 minuter mellan varje föreläsning där deltagarna kan ta till sig informationen på valfritt sätt; kanske vill man diskutera det runt bordet, kanske blogga om det, eller göra mer research om ämnet. En paus hade också gjort det möjligt att läsa på lite inför den kommande föreläsningen, för att förbereda eventuella frågor.

Nu menar jag inte att jag vill ha en mindre mängd information. Absolut inte. Det måste bara finnas möjlighet att ta till sig allt. Smälta det, som man säger. För att underlätta detta har jag några förslag inför kommande Insight:

 • Skapa en lösenordsskyddad webbsajt för Microsoft Insight. Som Jocke skriver, känns det besynnerligt att det är så mycket papper.
 • På sajten ska hela schemat finnas, tillsammans med kontaktuppgifter till föreläsarna och möjligheter att exempelvis posta frågor och förslag gällande föreläsningarna i förväg.
 • Lägg upp alla Power Point-presentationer på sajten.
 • Spela in alla föreläsningar i ljudformat och lägg upp för nerladdning på sajten. Det borde vara en smal sak.
 • Ha fler och längre pauser mellan föreläsningarna, för reflektion, bloggande, diskussion eller bara möjlighet att gå ut och sträcka på benen.
 • Fler rundturer i de olika byggnaderna. Jag hade gärna besökt byggnaderna där Windows utvecklas, eller där Xbox-gänget huserar.

Så, det var lite samlade tankar så här sista dagen för Microsoft Insight. Nu börjar klockan närma sig 13:00 här i Redmond, Seattle, och schemat berättar att det är dags för gruppfoto. Jag är tacksam att jag idag av en ren slump tog Tiger-skjortan istället för Motörhead-tröjan…

Läs vidare: Allt om Microsoft Insight 2011!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

2 kommentarer

 1. Kent Vilhelmsson2011-06-17 at 23:58Reply

  Jag har ett tips till åt Microsoft inför nästa upplaga: Bjud in mig. ;)

 2. Pingis2011-06-17 at 23:30Reply

  Vilken xtremt bra summering!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.