TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

8 smarta tips om hur du får folk att läsa din blogg

Skribent:
Publicerad: , 10:22
Uppdaterad: 2010-06-10, 00:57
Respons: 22 kommentarer

Så lyckas man med sin bloggNu under julhelgen är det säkert många som sitter och pillar med sin blogg, när du tröttnat på resten av släktens oväsen. Till en liten intervju i Metro så agerade jag bloggexpert och gav ett antal tips om vad du ska tänka på när du vill lyckas med din blogg. Dessa har jag finputsat på och publicerar här.

Tipsen är inte tekniskt inriktade utan handlar om hur du ska tänka och skriva. Vad är det som gör en bra blogg? Det är inte designen, logotypen eller den tekniska plattformen – för om det var sant hade jag inte lyckats driva Sveriges största IT-blogg. Det är andra saker som räknas.

1. Brinn för ditt ämne. Skriv om sådant du tycker är kul, då kommer ditt engagemang att smitta av sig på läsaren. Det blir dessutom lättare att skriva eftersom det kommer mer naturligt och det är kul att göra research och intervjuer.

2. Ha något att säga. Upprepa inte bara vad andra redan sagt, utan tillför personliga reflektioner. Självklart går det bra att ibland tipsa om andras bloggposter eller artiklar, men försök så ofta som möjligt skriva eget material eller tillföra något.

3. Våga sticka ut. Istället för att vara helt neutral och lagom, var inte rädd för att ha åsikter och tycka till om saker. Du kan inte driva en blogg som passar alla. Om du lyckas dra igång en debatt inom ett ämne kommer du att få mycket länkar och trafik. Och läsare – både de som håller med och är emot.

4. Byt länkar med andra. Bloggar har ofta länklistor till andra, försök att byta länkar med dina favoriter. Börja med att byta med dina nätkompisar.

5. Var i andra bloggar. Se till att synas hos andra, genom att skriva kommentarer och skicka tips till bloggarna.

6. Uppdatera kontinuerligt. Vill du lyckas med din blogg behöver du skriva så gott som varje dag. Det går utmärkt att skriva massor av inlägg en ledig dag, och sedan ändra publiceringstiden på dessa så att de sprids ut över flera dagar. Det här går i de flesta bloggverktyg.

7. Tala till läsaren. Skriv gärna för din egen skull, men formulera dig så att du talar till läsaren. Det här kan jag personligen vara dålig på, kan jag erkänna…

8. Hitta din nisch. Ingen kan göra en blogg för alla. Det gäller att komma på ditt egna område. Ditt revir, där du kan mycket och där du kan bli den ledande.

Mer om hur man lyckas med sin blogg:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

22 kommentarer

 1. http://www.kaffenytt.se2017-10-05 at 13:47Reply

  Bra tips som jag kommer att använda direkt till min nya blogg!

 2. Tack! | Sport i värmland2013-09-07 at 14:40Reply

  […] ska ni ha för alla överflödigt många kommentarer på min fråga om jag ska köpa fotbollsskor! Det betyder […]

 3. Lilli2012-12-23 at 21:28Reply

  Hur gör man för att på bästa sätta hålla kvar sina besökare då? ;O

 4. Ella2011-04-10 at 19:19Reply

  Tack för bra tips!

 5. Otto2010-10-04 at 19:13Reply

  Gillar listan :)

 6. jon2010-03-16 at 23:35Reply

  tacksam för tips!

  mvh j.k

 7. Så får du ÄNNU fler besökare till din blogg | The Blog Guru2010-02-08 at 08:16Reply

  […] är inte viktigast när det gäller att driva en blogg. Jag önskar att någon hade visat mig den här artikeln hos Tommy K. Johansson när jag precis hade börjat blogga. Så därför tipsar jag om den nu. Den […]

 8. Dennis2010-02-01 at 00:41Reply

  Tack vara den här bloggen och alla dess tips kan jag nu se hur min sida har gått från 30 besökare om dagen till att ligga på runt 120, detta endast genom att följa alla fina tips jag får på din sida!
  Tack så mycket :D

 9. Niintendo2009-12-13 at 18:24Reply

  men hallå?! Jag som har en spel blogg och det är ju as många intresserade av spel :O ändå har jag inte många besökare? :O

 10. 100 tips på hur du lyckas med din blogg | Webmastern.se2009-10-31 at 09:38Reply

  […] 8 smarta tips om hur du får folk att läsa din blogg […]

 11. "8 smarta tips på hur du får folk att läsa din blogg" | Bloggråd2009-08-15 at 17:42Reply

  […] ett tag sedan skrev Tommy ner sina idéer och tankar om hur du får folk att läsa din blogg, 8 smarta tips för att få folk att läsa din blogg heter artikeln. Ett måste för den som vill lyckas med sitt […]

 12. Kent Svenssn2009-04-12 at 13:09Reply

  Kul med intressanta tips om blir en bra bloggare.
  Metalstyrka
  Kent

 13. Mike2009-03-24 at 14:21Reply

  Konstblogg lät riktigt intressant, jag skrev en liten uppdatering om att hur mycket jag älskar en viss konstnär. Jag skulle dock inte påstå att jag har någon sort direkt kunskap om konst. Jag skulle absolut läsa en bra svensk konstblogg. Så om du skulle få för dig att starta igen, hör av dig till mig. 1 extra läsare i alla fall.

 14. Website Directory - Datorer2009-01-02 at 04:33Reply

  […] 8 smarta tips om hur du får folk att läsa din blogg […]

 15. Peter Nilsson2008-12-27 at 15:20Reply

  Bra, nyttiga och användbara tips.. Just det där med att hitta sin sin nisch är viktigt annars kan bloggen bli kanska spretig och ointressant.

 16. Birka2008-12-27 at 14:01Reply

  Jag driver en hedniskt religiös blogg, Hell Freyja, och försöker vara särskilt noga med att hålla en seriös (om än inte alltid allvarlig, Freyja är rolig) ton och framför allt använda ett korrekt och bildat språk. Hur viktigt är det egentligen? Jag har fått intrycket att kvantitet, inte alltid men ofta, går före kvalitet i bloggvärlden, stämmer det?

 17. Hyresjakten.se2008-12-27 at 12:04Reply

  Tack för tipsen!

  Gott nytt år önskar vi på:
  Hyresjakten.se
  http://www.hyresjakten.se

 18. Manou2008-12-26 at 20:14Reply

  Att uppdatera dagligen skulle jag lägga på plats nr 1. Uppdaterar man ofta med intressant innehåll (punkt 1) följer trafiken precis som en intressant tv-serie. Vissa avsnitt kan kanske inte tilltala alla men i det stora hela kommer folk att hänga med eller prenumerera och följer det du skriver. Resten av punkter kommer mer eller mindre naturliga.

 19. Ilias Bennani2008-12-25 at 23:48Reply

  Just det där att skriva kommentarer i andras bloggar har jag lärt mig ger trafik, men då ska det vara en kommentar som tillför något. I vanlig ordning gäller det att undvika nonsensinlägg i stil med ”Håller med” och liknande.

 20. Thomas2008-12-25 at 19:20Reply

  Det är verkligen en utmaning att få en välbesökt Blogg, kämpar på för fullt och ser att jag sakta men säkert får fler och fler besökare. Riktigt kul faktiskt!

 21. frogart2008-12-25 at 16:03Reply

  min blogg som var en konstblogg fick jag lägga ner eftersom det inte var så många som hittade dit….synd eftersom jag anser att konsten har sitt berättigande och att vi behöver det vackra, spännande, intressanta, kanske lärorikt för en del. kanske, kanske att jag vågar mej på att göra en ny så småningom. fast det var riktigt kul ändå att hålla på:)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.