TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Så blir din modeblogg stor som Blondinbellas!

Skribent:
Publicerad: , 07:36
Uppdaterad: 2009-09-19, 09:19
Respons: 11 kommentarer

Ett par gånger i veckan får jag e-post från drivna ungdomar med entreprenörsanda, som har inspirerats av kända modebloggare som Blondinbella och Kenza. De har i stort sett samma frågor, så jag tänkte viga ett inlägg åt att ge svar på dessa.

Hur startar jag en blogg utan tekniska kunskaper?

Det är galet enkelt idag. Gratis bloggtjänster växer på träd – en del riktigt bra (som WordPress) och en del sämre (som Metrobloggen). I mitt inlägg om gratis bloggar hittar du länkar till fem tjänster, både svenska och engelska.

Vill du blogga ordentligt behöver du dock en egen domän och ett vettigt bloggsystem. Menar du allvar med ditt bloggande tycker jag att du ska skaffa detta från början. Att starta med en gratisblogg och sedan gå över till en egen domän är omständigt, och du förlorar både trafik och placeringar i sökmotorerna. Läs Så skaffar du egen domän. Jag rekommenderar webbhotellet Loopia och den fria blogglösningen WordPress (skola om WordPress).

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Hur får jag många besökare?

Det här är hårt arbete och tålamod. Uppdatera kontinuerligt och – återigen – ha tålamod. Jag skulle kunna hävda att du behöver skriva bra, men med tanke på att  exempelvis Blondinbella varken kan skriva eller stava, är det uppenbart inget vettigt tips. Det är bättre att skriva ofta och om allt du gör så att läsaren kan känna igen sig. Att sticka ut med åsikter då och då är inte fel för att få uppmärksamhet. Tävlingar är populärt att ordna, läs om hur du ordnar tävling på bloggen.

Att skapa en välbesökt blogg går inte över en natt, du måste vara inställd på att det kommer ta ett år innan du har en bra grund. Tröttna inte bara för att du har 15 besökare om dagen de första månaderna. Det kommer att släppa – i alla fall om du verkligen brinner för blogg. Läs 5 smarta tips för en mer besökt blogg, samt 16 tips för en bättra blogg.

Hur får jag gratisprylar hemskickade?

De stora modebloggarna får ofta recensionsexemplar. Detta är gratisprylar som tillverkare och distributörer skickar ut i hopp om att bloggaren ska skriva om produkten, och därmed marknadsföra dem. Det är ett billigt sätt för tillverkaren att nå ut med sina nyheter.

Att få testexemplar kräver att du har en ordentlig mängd besökare. På en modeblogg kan du nog räkna med att du behöver kanske 10000 besökare om dagen. När du nått upp dit är det bara att sätta igång och kontakta pressansvariga hos de varumärken du är intresserad av. Du ska vända dig till tillverkaren själva eller deras distributör i Sverige – inte återförsäljare (till exempel H&M eller Åhléns). Skriv ihop ett bra, seriöst och välformulerat brev där du beskriver din blogg, och berätta att du gärna tar emot recensionsexemplar.

Hur tjänar jag pengar på min blogg?

Det naturliga är att ha annonser. Här finns det många möjligheter för bloggar, se mitt inlägg om att tjäna pengar på din blogg. Det smidigaste är att gå med i nätverk och affiliateprogram. Läs min nybörjarguide till hur du kommer igång med affiliatenätverk. Är du tillräckligt stor kan du försöka sälja annonser själv; Så säljer du själv reklam på din blogg.

Vidare finns det andra sätt att tjäna pengar på, utöver att sälja annonser: Sätt att tjäna pengar på din blogg, utan annonser. Blondinbella har exempelvis en egen slags webbshopp där hon säljer modeprylar.

Läs mer:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

11 kommentarer

 1. nadia2010-04-20 at 20:39Reply

  Dom flesta som bloggar har väl en förhoppning om att kunna tjäna ok med pengar på det,dom som säger annat ljuger. Annars så kan man väl ha en privat blogg som bara kan läsas av sina nära om man nu vill ha det som en dagbok och inte vill ha läsare/pengar.

 2. Fredrik2009-09-30 at 08:04Reply

  Länka till oss från din sida, var med om att vinna presentkort värt 2000kr! http://www.bingolistan.nu/vinn-presentkort-vart-2000kr

 3. Susanna2009-09-04 at 19:17Reply

  Du har verkligen svar på alla mina frågor. Tack :)

 4. Så blir du den nästa blondinbella | Bloggproffs.net2008-09-20 at 23:02Reply

  […] om hur man själv kan få det. Många av dom vill bli som blondinbella och Kenza. Han ger nu svar i ett inlägg där han beskriver hur du gör för att bli lika framgångsrik som […]

 5. bloggproffs » Så blir du den nästa blondinbella2008-09-19 at 08:46Reply

  […] om hur man själv kan få det. Många av dom vill bli som blondinbella och Kenza. Han ger nu svar i ett inlägg där han beskriver hur du gör för att bli lika framgångsrik som […]

 6. Bloggosfären : I bloggosfären har man aldrig tråkigt - Online PR2008-08-22 at 16:49Reply

  […] Har du fortfarande svårt att få uppmärksamhet och inlänkar? Så lyckas du med att få en lika stor modeblogg som Blondinbella. […]

 7. Bloggproffs2008-08-21 at 19:25Reply

  Håller med dom andra, bra tips. Kan vara smart också att skriva om något man gillar, har man tur så finns det mycket att skriva om det.

 8. Mary2008-08-20 at 21:50Reply

  Dina råd är guld värda Tommy… Jag har idéer och lärmig jättemycket av dig. Att ha en åsiktsblogg som min gerint edirekt någrapengar, mer än tillfredsställelse i att få tycka olika saker. Men en blogg kan man använda till mycket och det går att ha flera.

 9. Manou2008-08-20 at 15:08Reply

  Bloggar man bara för pengarnas skull lär man tröttna rätt fort. Precis som Christian och Mattias säger måste man gilla och brinna för det man skriver om. Det är inte alltid det går bra med bloggandet. Det kommer ju torr perioder då gäller att inte ge upp, gillar man det man håller på med så blir det lättare att hålla ut.

 10. Mattias2008-08-20 at 13:13Reply

  Håller med Rudolf, man måste verkligen göra något man älskar. Jag älskar teknik och att skriva, så varför inte blogga ;)

 11. Christian Rudolf2008-08-20 at 09:28Reply

  Det viktigaste råden är nog inte hur man gör, det viktigaste rådet är att man skall göra det man älskar. För att orka 1000 timmar utöver det man redan gör med skola, jobb, fritid och annat, ja då krävs det verkligen att man gillar det.

  Personligen lägger jag två timmar om dagen, två timmar utöver redan långa dagar. Då skall jag hinna med allt. Innehåll, inlänkar, speca innehåll för skribenter, research.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.