Magic Leap får högvis med stålar för ”operativsystem för verkligheten” | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Virtual Reality & Augmented Reality

Magic Leap får högvis med stålar för ”operativsystem för verkligheten”

Magic LeakExakt vad det är företaget Magic Leap sysslar med, är det inte många som vet. Men det har uppenbart att göra med något inom augmented reality (förstärkt verklighet på svenska). Enligt grundaren vill man skapa ett ”operativsystem för verkligheten”.

Nu har bolaget avslutat sin senaste runda av finansiering och de har plockat in enorma 827 miljoner dollar, motsvarande nära sju miljarder kronor. Och då var det redan 2014 som man plockade in 542 miljoner dollar. Vad de än sysslar med kostar det mycket.

Virtual reality och augmented reality är superhett och vi kommer garanterat att få se ännu fler produkter och lösningar under det kommande året. Skillnaden är kortfattat att VR visar en helt digitaliserad värld i glasögonen, medan augemented reality adderar grafik till det du ser framför dig.

Läs om skillnaden mellan augmented reality och virtual reality

Magic Leap har inte presenterat någon produkt officiellt, även om de enligt amerikansk media (källa: VA) arbetar på en enhet – gissningsvis någon form av glasögon. Enligt grundaren Rony Abovitz jobbar företaget på ett operativsystem för verkligheten, vilket skulle innebära att de framför allt jobbar med mjukvaran för att dra nytta av AR-glasögon.

Även om de inte visat någon produkt, har de lagt upp videoklipp på YouTube som visar hur det ser ut när man tar del av den augmented reality som deras produkt erbjuder. Och det är onekligen riktigt coolt.

Till skillnad mot virtual reality finns det mängder av praktiska användningsområden för augmented reality. Spelen som visas upp handlar framför allt om att demonstrera tekniken på ett roligt sätt – i praktiken finns det betydligt större och viktigare områden där det kommer till nytta.

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

  • klipspringer

    Alla dessa pengar och all denna kunskap och kreativitet för att skapa levande sagoböcker à la Tolkien eller monster som man skall skjuta ihjäl. (”Kanske dyker det upp ett monster bakom soffan som du skall skjuta ihjäl” skrev du ungefär i ett annat blogginlägg.) En sorglig reflektion över dagens värld och samhälle. Kan man använda tekniken inom vetenskap och forskning, som underlag för politiska och sociala beslut, för att underlätta administration, för att förbättra infrastruktur , för att effektivisera offentlig verksamhet osv osv? Möjligen, men pengarna söker sig nog till utveckling av magiska strålpistoler för infantila nöjen för människor som kunde använda tid och kraft för att uträtta något väsentligt i stället.

    Sorgligt med andra ord.

    Bengt O. Karlsson

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick