TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

Medison stänger igen butiken, hemsidan borta!

Skribent:
Publicerad: , 11:02
Uppdaterad: 2007-09-10, 14:53
Respons: 6 kommentarer

Edit 070910 07:11: Nu verkar Medisons hemsida ha lagts upp igen. Dock bara medisoncelebrity.com, inte www.medison.se för den är fortfarande försvunnen. I alla fall hos mig.

Jag lovade att jag inte skulle skriva mer om Medison, men efter en kommantar från Leffe.S i mitt tidigare inlägg kan jag inte låta bli. Medisons hemsida, www.medisoncelebrity.com, innehåller numera bara en bild som säger att domänen ligger hos Surftown. De verkar alltså slagit igen butiken helt och hållet.

Medison har nu tagit betalt av kunder men inte levererat några datorer. Det företag som har haft åtagandet att leverera datorer gick i dagarna ut och sa att de inte har fått några datorer från Medison.

Nu så här i slutspurten kanske jag korta ska nämna vad Medison Celebrity är (eller skulle vara för något). Det var företaget Medison som gick ut med att de skulle bygga en Linuxbaserad bärbar PC som inte kostar mer än 1000 kronor. De började via sin hemsida plocka upp beställningar, men sedan började lanseringsdatumet skjutas framåt hela tiden. I det här läget hade de dock inte tagit betalt av sina kunder. Man köpte den nämligen med kortbetalning online, så inga pengar drogs.

Men sedan meddelade Medison att datorerna var klara och skulle börja levereras ut till kunder. Här började man också dra pengar från folks konton, fast några datorer kom inte. Sedan väntade vi och inga datorer kom då heller. Leverantören gick då ut och, som sagt, berättade att de inte hade några datorer från Medison.

Och nu är Medisons hemsida bortplockad och försvunnen, och pengarna är fortfarande dragna från kundernas konton. Förhoppningsvis kommer de att få pengarna tillbaka och att det aldrig var talas om något bedrägeri utan ren naivitet från Medisons sida.

Uppdatering 070910, klockan 14:50: DinaPengar.se har snappat upp nyheten och länkat hit. Tack, och välkommen du som kommer därifrån! Jag hade lite korrenspondans med journalisten hos DinaPengar.se vari jag sa vad jag trodde om Medison. Tänkte att det kanske var intressant även här:

I senaste numret av PC för Alla skriver Pontus Jeppson en krönika där han säger att han tror folket bakom Medison inte är bedragare utan bara dumskallar. Jag tror precis samma sak.

Jag tror att Medison alltid trott på sin produkt och att de trott sig kunde leverera datorerna och hantera alltihop. Det växte dem ur händerna, och tillsammans med det uppenbara faktumet att de inte är bra entreprenörer så brakade allt åt skogen. Det handlar inte om bedrägeri, det tror jag inte, det handlar om en företagsidé som gick åt skogen och entreprenörer som fick panik. Det trista i hela historien är att det finns ett gäng konsumenter som blivit av med pengarna.

(Och det roliga, för oss som skriver, är att hela soppan är så sjukt underhållande… ;-) VD:n är ju heltokig.)

Men jag hoppas verkligen att Medison på något galet sätt lyckas lösa allting och faktiskt får fram datorn, det vore grymt coolt!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Intressant

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Sandra2007-09-30 at 18:17Reply

  Om man inte fått sina pengar tillbaka vart vänder man sig då?
  De sjuka är att min gamla rumskompis fick sin dator…???
  Hur ligger det till egentligen?

 2. Kristoffer2007-09-16 at 20:59Reply

  Hej TKJ.

  Ja, jag kanske låter väldigt hård i tonen mot medison. Allt beror på att de försökte dra pengar från 2CO medan de visste att datorerna inte varit levererade. Detta är anledningen till att jag antyder att dessa klantar även är bedragare.

 3. TkJ2007-09-15 at 11:13Reply

  Kristoffer: Jag att ingen journalist/skribent har uppfattat Medison som medvetna bedragare. De är klantiga entreprenörer som gjort allt fel. Jag är övertygad om att deras syfte alltid varit att få ut datorerna, men det har de inte klarat och då har de försökt väja sig för media på helt fel sätt och dragit lögner och missuppfattningar. Därför är det inga reportrar som har hängt ut Medison som fejk eller lurendrejare. De har trots allt inte tagit några pengar från någon. Klantarslen, ja. Bedragare, nej. Inte vad jag tror.

 4. Kristoffer2007-09-15 at 09:40Reply

  Även om deras hemsida verkar uppe så ser det ut som att samarbetspartnern 2CO vägrar att stödja dessa Pajasar till entrepenörer. Tyvärr förtjänar inte medisonpersonalen att kallas entrepenörer eftersom de är lögnare och bluffare. Allt baserar jag på att de antyde till 2CO att leveranser är iväg, vilket leverantörsfirman dementerade redan tidigare genom att säga att de inte fått några datorer att leverera. Ändå bekräftade medison för 2CO att de levererar datorer och bör få kunders pengar till sig. Tur att 2CO är smarta och dubbelkollade ifall kunder fått sina datorer, vilket de inte hade. Då drog även dessa ur sig ur detta fejk projekt. När medison pajasarna gjorde detta, så trode de att de hittat ett kryphål, vilket de gjorde allt för att utnyttja. Men 2CO gick inte på att leveranserna var försenade, eftersom leverantörsfirman inte hade några datorer att leverera. Så nu finns en medison sida utan vare sig leveratörsföretag eller betalningsföretag. Finns det inga reportrat som gräver lite djupare än bara går på charm och snack?? Reportrarna på bla dinapengar.se verkar lika korkade som medisonpersonalen. Verkar som att jag nu borde säga hoppa,,för då hade nog reportrarna hoppat! ;-)

 5. Stefan2007-09-10 at 02:09Reply

  Märkligt nog ligger sidan uppe nu igen. Man undrar verkligen vad som försiggår bakom kulisserna just nu.

  Ska det blir några datorer?
  Blir kunderna blåsta på sina pengar?

  Ha det gott

  Stefan

 6. Alter Ego Resonerar - » Det bidde en t-shirt av datorn2007-09-09 at 13:17Reply

  […] är mycket skriverier om den sk. 1000-kronors datorn från Medison. TkJ är en som hänger med i svängarna. Själv har jag inte hängt med något nämnvärt, mest för […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.