TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Fildelning

Dreamfilm och Megashare alternativ till Swefilmer

Skribent:
Publicerad: , 17:19
Uppdaterad: 2017-04-27, 22:26
Respons: 4 kommentarer

Dreamfilm är ett alternativ till Swefilmer för gratis filmDreamfilm är ett alternativ till Swefilmer, som är en ny form av piratsajt som har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Istället för att erbjuda filmer att ladda ner via BitTorrent, eller någon annan teknik, strömmar man filmerna till användarna via olika mindre nogräknade filsajter. De som driver sajterna bryter mot upphovsrättslagen men för användarna är det legalt att titta på de filmer och TV-serier som finns där.

Sajten Swefilmer är dock inte lika fri att använda som tidigare. Du behöver registrera dig som medlem, vilket kan vara nog så krångligt med strulande servrar och höga krav på uppgifter de vill att du lämnar ifrån dig. Två relativt stora konkurrenter till Swefilmer är Megashare och Dreamfilm, som kan vara värda att ta en titt på för dig som gillar den här typen av tjänster.

Uppdatering 27 april 2017: Nu blir det olagligt att strömma piratfilmer!

På pappret fungerar Swefilmer, Dreamfilm och Megashare ungefär som Headweb, Viaplay och Netflix. Du letar upp en film eller ett avsnitt från en TV-serie och klickar igång den, så strömmas videon till datorn.

Uppdatering 10 februari 2015: Dreamfilm har efter polisinsats lagts ner. Men några från crewet har dragit igång en klon på domänen DreamfilmHD.

Läs: Swefilmer strömmar film och TV, piratsajten som tar över efter Pirate Bay?

Vill du se det på din TV kan du exempelvis koppla datorn till din TV med hjälp av en HDMI-kabel. Så länge din dator har HDMI-port, är detta den enklaste lösningen eftersom HDMI dels skickar en högkvalitativ och digital videosignal och delvis även sänder ljud. På äldre datorer får man använda någon annan videoutgång (S-Video eller dylikt, samt en specifik kabel för ljudet).

Swefilmer

I praktiken är gratistjänsterna inte alltid lika roliga att använda som de kommersiella sajterna. Många av filmerna är rätt hårt komprimerade, vilket resulterar i grynig bildkvalitet. Sajterna är bristfälligt uppbyggda med dålig kategorisering på materialet, något som är stökigt om du vill följa en TV-serie och aktivt måste leta efter varje enskilt avsnitt.

Lagligt att använda Swefilmer

Vidare är sajterna nerlusade med reklam (ja, jag kastar lite sten i glashus nu, men jag gör mitt bästa för att hålla reklamen på min sida så subtil och icke störande som möjligt) i sin mest irriterande form – det vill säga reklam som öppnas i egna fönster i bakgrunden, och många har videoreklam som automatiskt drar igång.

Dreamfilm

Med det sagt finns det så klart fördelar med Swefilmer, Dreamfilm och Megashare. De är som sagt gratis, och ur användarens perspektiv är de lagliga att använda. Det är nämligen inte olagligt att titta på strömmande video även om det är upphovsrättsskyddat material. Att distribuera materialet är däremot olagligt, men det påverkar inte dig som tittar.

Den största fördelen är dock utbudet. Medan de kommersiella tjänsterna dras med olika licensproblem som gör att filmer och TV-serier hela tiden får plockas bort på grund av att licensavtal löpt ut, fylls piratsajterna konstant på med nytt material.

Megashare


Känner du till någon annan sajt inom det här området, får du gärna posta en länk bland kommentarerna nedan. Kanske finns det någon som är betydligt bättre?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

4 kommentarer

 1. Sofia2014-09-06 at 12:01Reply

  Dessa är alla bra hemsidor men varför gjorde du missat http://ontap.se/ ? Alla filmer är i HD- kvalitet och det finns ingen lägger till eller något att distrahera dig

 2. Eric2013-12-05 at 23:22Reply

  Swefilmer.org är mycke bättre utan pop-annonser.

 3. shukran begania2013-11-26 at 18:05Reply

  [email protected]

 4. Rami2013-11-14 at 01:07Reply

  Swefilmer är jättedåligt! Det innehåller massvis med virus! Tro mig din dator, mobil, eller liknande kommer att segas ner jätte mycket och då kommer det poppa upp snuskiga sidor när du är inne i swefilmer. Jag rekommenderar INTE swefilmer!

  Jag skrev i en kommentar ”så ni vet så kan swefilmer innehålla virus” då tog dem först bort kommentaren sedan hela kontot! Lite inte på dem, om du inte vill att din tekniska hjälpreda ska paja inom en snar framtid genom swefilmer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.