TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Internet-bedrägerier

Microsoft-bedragare ringer och försöker lura dig att datorn är hackad

Skribent:
Publicerad: , 07:54
Uppdaterad: 2016-12-23, 11:26
Respons: 107 kommentarer

Bedragare kallar sig Microsoft på engelska med indisk brytning lurar via telefonDet verkar som om bedragarna som påstår sig ringa från Microsoft är på gång igen. De har härjat i flera år nu, och på sistone har jag fått flera nya rapporter från er läsare om nya samtal. Metoden är densamma som tidigare – någon som pratar engelska med indisk brytning ringer upp och hävdar att din dator är angripen av skadlig kod eller att hackare gjort intrång, och att du behöver support.

För ganska exakt fyra år sedan skrev jag om den första rapporten gällande de här bedragarna. Sedan dess har jag återkommit till ämnet ett par gånger, i och med att det kommit in nya rapporter från er som läser min blogg. Nu verkar de vara på gång igen eftersom jag fått flera mejl om det här på kort tid. Skulle du bli uppringd är rekommendationen att lägga på luren.

Under åren har jag fått en ganska bra inblick i hur de här bedragarna arbetar, i och med att jag bett läsare rapportera in samtal – vilket ni också varit väldigt duktiga på att göra. Tack vare rapporterna har jag kunnat göra uppföljare och lärt mig de olika metoderna de använder för att lura dig på pengar och få tillgång till din dator via fjärrkontroll.

Det verkar vara en omfattande och organiserad form av bedrägeri, där någon eller några använder sig av ett telecenter i Indien för att ringa upp personer och försöka lura dem till att köpa onödiga programvaror eller installera fjärrstyrningsprogram för att kunna ta kontroll över offrets dator.

Falska telefonsamtal från Microsoft är bedrägeri
image-23802

Om du får telefonsamtal från en engelskspråkig person som påstår sig ringa från Microsoft, eller en partner till Microsoft, och hävdar att du har problem med din dator – lägg på luren. De försöker lura dig att installera spionprogram samt betala för programvaror du inte behöver.

De vet inget om dig, förutom ditt telefonnummer

Det går till så att personerna ringer upp telefonnummer, av allt att döma på måfå – förmodligen har de samlat på sig telefonnummer hos Eniro eller liknande tjänst, och på engelska med indisk brytning talar om för det potentiella offret att denne har drabbats av skadlig kod på sin dator. De kan ställa frågor om personen haft problem med sin PC, om den varit långsam och så vidare, för att på så sätt skapa ett slags förtroende.

Grejen är att de arbetar efter sannolikheten. Och sannolikt är att de flesta personer de ringer upp har en PC med Windows, eftersom den kombinationen är den mest vanliga. Samtidigt upplever de flesta någon form av problem med datorn. Du vet själv hur det är – efter ett tag med en ny dator kommer den att kännas långsammare än när du köpte den.

Om det tilltänkta offret inte har hyfsat hög datorkompetens är det således lätt att lura dem.

Genom att presentera sig som antingen Microsoft eller en partner till Microsoft (Microsoft Technical Department och Windows Computer Center är vanliga påhittade namn), inger de förtroende. Saken är dock att Microsoft inte alls vet huruvida din dator är infekterad av virus. Det är inte ofta Microsoft har tillgång till ditt telefonnummer, och inte heller skulle de ringa upp dig helt spontant och påstå att du har problem med din PC.

Varna dina vänner! Det här bedrägeriet är väldigt utbrett och tyvärr är det många som faller för det, just för att bedragarna hävdar att de ringer från Microsoft och att de påstår att din dator är infekterad av skadlig kod. Rekommendera gärna den här artikeln på Facebook!

 

Installerar trojan och lurar dig på pengar

Den lösning bedragarna erbjuder är en programvara som säger sig ta bort det virus du påstås ha smittats av. I vissa fall kan de även lura dig till att installera ett fjärrstyningsprogram, Teamviewer (som i sig självt är ett legitimt program), vilket de sedan kan använda för att kontrollera din dator på distans.

De vill hur som helst gärna ha ditt betalkortsnummer (VISA, Mastercard etc). Programmet de lurar offer att köpa gör förmodligen ingenting. Och risken är hög att de använder ditt kort för att göra flera transaktioner.

Bedragarna är väldigt aggressiva i sina metoder. Börjar du prata med dem kommer de att tjata på dig och snart övergå till att bli arga och hotfulla. Jag har också fått många rapporter från personer som blivit uppringda många gånger. En del har fått mängder av samtal dygnet runt. Ett av de senaste numren jag fått är 009 431 929 488, men det finns flera andra;

 • 001000181
 • +1000181
 • 8 155 195 941
 • 015 672 539 999
 • 8 155 194 735

Under år 2016 har bedragarna i allt större utsträckning börjat ringa från mobilnummer i Sverige. Därtill har de även börjat ringa till mobilnummer – från att tidigare bara ringt till fasta telefonnummer.

Har du blivit uppringd från ett annat nummer får du gärna rapportera in den bland kommentarerna nedan.

Hur skyddar du dig?

Polisens rekommendation gällande sådana här typer av telefonbedrägerier, är att helt enkelt lägga på telefonen. Ett annat alternativ är att tala om för dem att du kör Mac eller att du inte har någon dator.

Skulle du ha råkat bli lurad och lämnat ifrån dig kreditkortsnummer, bör du spärra detta omedelbart via din bank. Har de lurat dig att ladda ner och installera ett program, se till att avinstallera detta. Kör även antivirus och antispyware för att rensa bort eventuell skadlig kod som också installerats.

Tipsa gärna via sociala medier om det här hotet!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

107 kommentarer

 1. Anna Sjölander2018-07-17 at 15:17Reply

  De ringde från ett danskt nummer +45 40255928

 2. Jenny W2018-05-19 at 09:22Reply

  Idag fick jag detta klassiska bedrägerisamtal – en kvinna som pratade engelska med indisk brytning och introducerade sig som ”Mary from Windows support”. Jag hade svarat eftersom numret som kom upp på min telefon var svenskt:
  +46707512031
  ”Men herregud, tror du verkligen att vi fortfarande går på dessa bedrägerier i det här landet” sade jag. Då lade hon på direkt. Fattar inte att de fortsätter år efter år efter år…

 3. Anna-Carin2018-02-20 at 10:59Reply

  Blev nyss uppring av nr 0703176917. En kvinna som pratade engelska med indisk brytning presenterade sig och sa att hon ringde från microsoft och nämnde något om min dator. Då jag ingen äger (använder sambons eller dotterns dator) sa jag det. Sen vet jag inte om samtalet bröts eller om hon helt sonika la på luren. Men fattade direkt att det var något lurt så jag googlade och hittade detta.

 4. Ulf2018-02-16 at 12:12Reply

  Fick samtal idag från kvinna med indisk brytning. Hon berättade att jag har fått virus i min dator.
  -Jag frågade vilken dator?
  Din PC svarar hon!
  -Men jag har ju mac berättade jag?
  Ojj! Nu ser jag att du har en mac och det är stora problem med den.
  – Jaha, men jag kan fortfarande inte förstå varför du ringer från Indien om detta när jag in har någon support för min dator?
  Jag ringer inte från Indien, jag är amerikanska och ringer från Washington. Slå på datorn!!! Så ska du få se att jag löser alla dina problem.
  – Jag tror inte det. Du svarar ju inte varför jag skulle ha en support från er?
  Slå på datorn och du kommer att få se.
  – Men ni har ju ringt senaste 1,5 åren och påstått att fel på datorn men det är inga problem med datorn. Den går jättebra Byebye!

 5. Olle2018-01-29 at 08:45Reply

  Nu är det någon idiot på microsoft maintenance som ringer. flera gånger om dagen och påstår att min dator har blivit hackad och att de behöver fixa det åt mig.048098468. Har sagt att jag polisanmäer telefonsamtalet plus att det ska spåras av polis sen bad jag honom dra åt helvete.

 6. Maja2017-10-23 at 10:26Reply

  Har blivit uppringd två ggr senaste dagarna av nr 0702527271, står på en privatperson på Eniro, men var en kvinna, gissningsvis från indien som skulle ”hjälpa mig” med min dator. Hade mitt namn och nummer.

 7. Geni872017-10-05 at 10:49Reply

  Blev uppringd från 0708333690 idag. En Indier som påstod att hon ringde från MS och snackade om virus. Jag la bara på.

 8. Sissy2017-05-31 at 09:20Reply

  Senaste två dagar har jag fått samtal från 020 76 2770. Jag svarade igår, då var det en tjej med indisk brytning som hette Martina och påstod att ringa från Microsoft technical support o att min datorn var hackad o de får hela tiden mail från min datorn. Hon skulle hjälpa mig ta bort programmet. När jag frågade hur fick du mitt nr, då sa hon att jag är registrerad kund och jag har angett mitt nr. Sedan frågade jag om hennes nr för hon påstod att hon ringer från USA, hur kom det sig att hon hade ett lokalt nr liksom. Svaren blev att de har ett dansk nr för kunder i Danmark. Kvinnan tänkte inte på vilket land. Mitt barn började gråta o då sa jag att jag måste lägga på o då erbjöd hon ringa idag vilket hon gjorde också men jag har inte svarat. Jag googlade o hittade artikeln, känner mig lättad nu.

 9. Millie2017-05-23 at 20:11Reply

  Har blivit uppringd av dessa ett otaligt antal gånger senaste månaderna. Idag Har de ringt 3 gånger. Och jag svarar alltid i mobilen utifall att det skulle vara skola/dagis/jobb/läkare you name it. Dagens tre samtal kom från tre olika nummer och det var tre olika personer som ringde. Så fort jag hör att det är dom blir jag fly förbannad och fräser åt dom på engelska att de ska ge fan i att ringa mig för att jag vet vad de är ute efter och att jag inte ens äger någon dator. För det mesta lägger de på då men ibland är det envis människa bakom luren som blir väldigt brysk tillbaks varpå jag lägger på. Jag blir galen av detta! Jag känner mig trakasserad och nästintill förföljd då detta bara fortsätter och fortsätter, ofta, ibland dagligen och ibland (som idag) flera gånger per dag!
  Numrena som ringde idag är:
  0798723925
  0798363855
  0798773275

 10. Emina2017-05-17 at 19:52Reply

  Min son var hemma när de ringde. Han blev rädd och tyckte att det var obehagligt. Nu känner han sig lättad när jag läste upp din artikel. De ringde från ett svenskt tel.nr som var avstängt när jag kom hem och försökte ringa.

 11. Inte Blåst2017-05-16 at 15:42Reply

  170516 15:10
  Blev uppringd precis, som innan ringde de och berättade att min dator var infekterad och skickar skadlig kod till en av deras datorer/servrar. Jag frågade lite hur det visste att det var från min dator, och ställde frågan om de kunde se min ip-adress. Ja det kunde dem och det var faktiskt så att även min router var infekterad, så när jag sa att jag ändå inte hade något viktigt på datorn och kunde installera om windows på den skulle det inte hjälpa.Så ställde frågan igen vad om vad jag hade för ip-adress då sa det your globel adress is 192.168.162.5 vilket jag ifråga satt direkt då det låter som en lokal ip-adress då var det min lokala adress helt plötsligt. Jag berättade att den stämde inte mot var jag har, då fick jag svart den börjar väl på 192.168 helt korrekt sa jag och informerade att jag tror detta är en scam och tacka för på ringningen och la på. Telefon Nr de ringde från var 0798783065, testade ringa tillbaka men då fanns det ingen knuten till detta nr.

 12. Anders2017-04-26 at 16:52Reply

  Blev uppringd på mobilen idag av en engelsktalande man med indisk brytning, jag sa att jag inte hade någon dator och enda datorn jag använder är den på jobbet… han tjötade ett tag utan att bli aggressiv, men påstod konstant att jag ljög och frågade varför jag inte hade någon dator (!?)…men jag stod på mig om att jag inte hade någon dator, då la han på
  Numret som ringde var: 079-8193065

 13. Frida2017-04-26 at 14:41Reply

  IDAG! Jag blev nyss uppringd av numret 0798993305, en engelsktalande man med indisk brytning som började prata om att min windows dator fått virus, jag pratade med personen i cirka en minut innan jag la på av misstankar av att det var något skumt på gång.

 14. Joel2017-04-17 at 16:19Reply

  Hej, jag har idag blivit uppringd av Microsoft Support, Kalifornien. Det var en man med indisk brytning som informerade i ca 0,5h om att dom sett att min dator har virus. Jag hade inget att göra vid tillfället så jag spelade med. Datorn jag använde var rätt gammal, ca 7 år, och även fast jag nyinstallerat bas programmen så är den superseg, så jag tänkt skrota den. Blev sen kopplad till en kvinna som skulle lösa problemet. Stella Jones presenterade hon sig som. Det tog henne ca 2 timmar innan hon lyckats visa vilka felmeddelanden jag hade på pc och installera en typ av fjärrstyrnings program. Det var Teamviever som hon lyckades med, men hon provade AnyDesk och Supremcontrol först((tror det är någon typ av fjärrprogram?ingen aning) men misslyckades med detta ett antal gånger. Jag gjorde allt för att störa. Förutom att dator är sjukt seg, eller snarare katastrofalt seg, så rörde jag musen av misstag, hörde fel, bröt internetuppkopplingen med jämna mellanrum. Sen för att lösa problemet med min sega dator, behövde jag förnya min windows 7 licens. En sån plus lite annat skulle fixa mina datorproblem. Det skulle jag betala 50kr/månad tror jag det var. Då öppnade dom en webbsida som såg ut att komma från Microsoft, där jag skulle fylla i mina VISA kortuppgifter. Där skrev jag fel hela tiden, så kortet var ogiltigt. Fyllde i påhittad adress gjorde jag som var snarlik min egen, då dom hade mitt fullständiga namn. Därför angav jag mina mellannamn vid registreringen, för att inte avslöja mig:) Sen efter totalt ca 3,5 timmar, så ledsnade jag på dom, för jag tänkte göra något vettigt av dagen. Jag sa att detta tog för lång tid. Då blev dom väldigt påstridiga så jag sa jag var tvungen att åka med ett tåg om 30 min. Nejnej..vi måste fixa din dator. Annars kan du inte använda den. Meddelade då att jag köper en ny dator istället och hon lät faktiskt riktigt arg. Jag la på och direkt ringde det upp, men jag svarade inte. Jag hade ju ett ”tåg” att passa. Totalt var det 3 st olika nummer som ringde mig:
  079-8803715
  079-8633205
  079-8333765

  Nu tänker jag försöka köra linux och funkar inte det skrotar jag datorn. Eller så sparar jag den om jag får tråkigt och MrosoftSupporten råkar ringa igen. Borde egentligen tacka Supporten för gratis underhållningen. Dom fick 0 kr för 3,5 timmes underhållning och jag betalade gratis för detta. 3,5timme:)

  H/Joel

 15. Anna Lindbladh2017-04-11 at 08:49Reply

  Någon har ringt mig två fagar i sträck nu..först om en gammal pc med windows och nästa gång om min mac när de fick reda på att jag inte använder min pc..

 16. Rickard Bransell2017-03-30 at 22:36Reply

  Jag blir i princip uppringd hela tiden från dem både på hemnumret och på mobilen. Jag låtsas att jag bara kan svenska så lägger de på.

 17. Emma2017-03-30 at 13:40Reply

  Jag blev precis uppringd av en man som talade engelska med indisk brytning som sa att han ringde från Microsoft tech-support Department. Förstod rätt snabbt att det var bedrägeri så googlade och fick upp denna artikel. Numret de ringde mig ifrån var dock 0287189589

 18. Clara2017-03-24 at 11:54Reply

  Idag ringde en arg och aggressiv man med indisk brytning på engelska på numret: 46706584473
  Vi pratade med mannen i ca 10 minuter innan vi tyckte att allt blev konstigt och vi la på. Googlade då och fick upp denna artikel samtidigt som han ringde igen och igen.

 19. Jennie2017-03-22 at 12:10Reply

  072-710 30 30 Ringde mig nyss och sa att de ringde från Microsoft (engelska med indiskbrytning).

 20. Jonas Lonnroth2017-03-21 at 15:49Reply

  Blev uppring förra veckan via ett 079-nummer och en man med indisk brytning drog den vanliga valsen. Jag bad honom dra åt helvete. Idag ringde en kvinna, också från ett 079 nummer och jag bad henne återkomma eftersom jag körde bil, . Hon återkom då jag var hemma (bor utomlands) och jag bad henne meddela vilken IP adress det gällde. Då drog hon ett långt licensnummer istället, Sedan sade jag att när hon går hem i kväll i Indien så kommer hon att bli våldtagen och sedan lade jag på. Bums ringde en man upp och frågade vad jag hade sagt. Jo jag sade att hon blir våldtagen för hon arbetar för en kriminell organisation, liksom du gör. Det numret kom från något amerikanskt land, +1 239 484 0009. Jag lade på. Sedan ringde det intensivt från olika 079-nummer men jag ringde tillbaka på varje påringning över voip med ett afrikanskt nummer som jag har. Inget svar. Efter en stund lade de av. Den svenska operatör som tillhandahåller dessa nummer (fem olika till mig) borde göras medveten om vad som pågår. Så vitt jag vet är det Tre, Men man ska vara medveten om att de kan ha köpt många kontantkort och sedan använda t ex MobileVoIP och ringa över nätet. Då räcker det nog inte att spärra de svenska numren eftersom man kan ringa med ett svenskt nummer som utgående nummer om man fått det godkänt via SMS verifiering. Om de använder en billig voip tjänst som de från Finarea som ligger under mobilevoip så går det inte att ringa upp dessa nummer, bara att ringa ut från dem. Så nästa gång ska jag be att få ringa upp. Polisen borde kontakta Finarea i Luxemburg om att de bör spärra dessa 079-nummer. Det kan naturligtvis vara en annan voip tjänst också men det är så extremt billigt att ringa med mobilevoip, fem öre minuten till fasta och mobila svenska nummer så det är ganska troligt att det är denna tjänst.

 21. Nagib Elmalik2017-03-20 at 10:57Reply

  Idag ringde en kille från nummer
  079-8313085

 22. Peter E.2017-03-18 at 11:11Reply

  Idag ringde en tjej från nummer 0798323825

 23. Kelly Simonsson2017-03-10 at 08:56Reply

  Jag jobbar som tekniker och har nyligen fått fem olika tillfällen där dessa bedragare ringt. Fick uppmaning att starta min dator för dom ringde från microsoft o jag var utsatt.. Då kontrade jag med att jag har mac.. Då fortsatte personen att uppmana mig starta min mac dator..

  Inte smarta nog att dom blåser sin egen cover. MEN jag inser hur farligt dessa situationer är för alla som inte har den kunskapen.

  Det obehagliga är att dom verkar använda svenska mobilnummer numera.

 24. Lasse2017-03-09 at 19:49Reply

  Jag har blivit uppringd åtta gånger idag av olika nummer. Precis som på beskrivningen. Irriterande.
  079-889 31 95
  079-859 31 65
  079-872 30 45
  079-854 34 55

  • Hersi2017-04-20 at 10:08Reply

   Liknande hände mig idag.

 25. Märta2017-03-04 at 12:53Reply

  Min lillasyster blev tidigare idag uppringd av en engelsktalande man med indisk brytning, hon blev livrädd och la på bara. Jag blev senare uppringd av detta numret av en engelsktalande kvinna med indisk brytning, 079-812 30 55. Jag kör med Mac nu men jag har en PC dator som inte varit startad på länge. Sade bara att jag inte hade någon windows dator tillgänglig och då la kvinnan på. Patetiskt.

 26. rboman2017-03-04 at 12:08Reply

  Blev precis uppringd från 0798933965 av en kvinna som pratade engelska med indisk brytning och påstod sig ringa från Microsoft. La på direkt.

 27. Jill Haagensen2017-03-04 at 08:31Reply

  Blev just uppringd, kl 07.30 en lördagsmorgon. This is Jason from Windows, hörde jag, men jag blev tyvärr förbannad med en gång, då de har hållt på att ringa i ett par års tid.
  Gjorde just som du skrivit i din text, sa att jag har en Mac, men han sa nej hela tiden. ’Jag ser här att du hat Windows, inte Mac’
  Så dom har nog lärt sig att tjata vidare.

  Skitsur, slängde jag på luren och hade inte en tanke på att notera numret.

  Assholes!

  • Jill Haagensen2017-03-04 at 08:49Reply

   Woaw. Här eskalerar det snabbt. 1 timme senare, ringer de på min mobil!

   079-863 38 05

 28. Leone Milton2017-03-03 at 08:49Reply

  Blev nyss uppringd av en person som sa att han ringde ifrån Microsoft. Sätter min mobil på flygplansläge ett tag och hoppas att han ger upp. Hans nummer var 0798173785.

 29. Jakob2017-03-02 at 21:14Reply

  De har ringt mig nu i två veckor, ibland flera gånger per dag. De använder olika nummer varje gång, men det är alltid samma tjejröst som lämnar meddelanden på min svarare. Meddelandena är vanligtvis ”Hello, hello”, men en gång var det ”Hello, this is Windows department….hello, hello”. Några nummer är, 0798933755, 0798573825, 0798873545…..

 30. Danne2017-02-28 at 09:02Reply

  0798233725 – Blev precis uppringd från detta nummer. Samma historia som alla andra här. Först sa jag att hon får ringa tillbaks ikväll för att det är både min frus dator och telefon, fick då frågan om jag var dum. Haha bad henne då att dra åt helvete och la på.

 31. Erica Carlsson2017-02-28 at 08:27Reply

  Blev precis uppringd av telefonnummer 0798893315 som sa att de ringde från Microsoft UK och att de hade upptäckt att någon försökt cracka mitt Windows -ID. Mannen över telefon pratade engelska med vad jag tror var indiskt brytning. Han över telefon meddelade att ”min dator kommer att krascha inom några dagar”. Jag hade inte möjlighet att ta mig till datorn och anade att något var fel. De sa att de kunde ringa senare. Numret är nu blockat.

 32. Håkan2017-02-25 at 10:34Reply

  Kom hem igår från en resa i Indien och fick telefonsamtal med Indisk brytning som påstod sig sitta i California och ringer på uppdagar av Microsoft. Jag berättade att jag hade flera datorer och bad dem ge mig IP nummer för att lokalisera vilken av datorerna de syftade på. Med det sagt la de omg. på luren.

 33. Johnny2017-02-25 at 08:21Reply

  Ringde mig imorse kl 0735, sa då exakt som du beskrev ovan, en indisk man som ringer från ”uk”, men sa att han ringde från microsoft huvudkvarter, Hade jag problem med virus osv, varav jag ställde frågan varför jag inte bara kunde ringa till microsoft supporten i Sverige istället.. Det kunde man inte. La då på luren, ringde min svåger som jobbat just för microsoft, och konfirmerade det att han var just en bluff.-

  kl 0800 ringde han igen, frågade då varför han var indisk, ringde från ”UK” med ett svenskt telefonnr.. (+46 79 826 36 95), varav han svarade att det var inget att bry sig om. Sa då åt han att ärendet var polisanmält, och fick svaret att jag får väll se klockan 9 då min dator aldrig mer skulle kunna användas. Personangrepp, intressant taktik och jag förstår att många äldre blir rädda och går med på det.

  men nu sitter man och väntar, vad kommer hända med datorn kl 9, och ringer dem upp igen.

  Går det inte att ”tracka” dem på nått sätt?

 34. Sofia2017-02-24 at 15:52Reply

  Har blivit uppringd ett flertal gånger den senaste veckan, från olika nummer varje gång men alla mobilnummer som börjar med 0798xxxxxx. Första två gångerna sade jag att jag har en mac och då lade de på, tredje gången förklarade jag att jag redan förklarat för uppringarens kollegor att jag har en mac ”- But madam, I am not calling from microsoft, you must be aware, there are many people trying to fool you! I bet they didn’t even say their name? No, see! My name is John Smith (eller nåt annat lika anonymt) and I am here to help you!” Sure! Jag försökte avsluta samtalet i 10 min innan jag lackade och lade på i örat på honom.

 35. Jonas2017-02-20 at 15:59Reply

  ”Indiska kvinnan”
  Den engelsktalande kvinnan med indisk accent ringde mig idag 2017-02-20 och påstod att min dator hackats och sa sig vilja hjälpa mig. Kvinnan sa att hon ringde från USA och undrade om jag satt vid datorn men jag svarade att jag var ute och körde. Hon insisterade på att jag skulle köra direkt hem och ta emot hennes instruktioner om hur datorn skulle åtgärdas. Hon sa att hon hade mitt IP-nummer och att hon kunde se hur illa det var ställt med min dator. Hon talade också om att det inte bara var min dator som drabbats utan även datorer i Danmark och Tyskland. Hon kom inte så långt med mig så hon tröttnade och la på luren.
  Numret hon ringde från var 0798173785

 36. Bengt Samuelsson2017-02-13 at 21:53Reply

  Ha Ha

  https://www.youtube.com/watch?v=kMwFhGd8duo

 37. Jasmin2017-02-09 at 13:25Reply

  Numret de ringde ifrån: 0708617572

 38. Jasmin2017-02-09 at 13:25Reply

  Blev uppringd av en man som bryter på indiska både idag och igår. Han påstod sig vara från microsoft och att min dator har blivit hackad eller något och han kan fixa den. Sa då att jag inte äger en dator för att bli av med honom och han ba men då ringer jag dig imorgon och trots att jag sa nej så ringer han dagen efter från ett annat nr då jag blocka det och ba do you remember me I talked to you yesterday och jag ba la på blocka numret. Vilket skämt.. i bakgrunden hör man också massa indiskt talande folk skrika i stort sätt och det är svårt att höra vad dom säger

 39. Bengt Samuelsson2017-02-08 at 19:54Reply

  Hittade den här filmen i dag ;)
  https://youtu.be/0WpWYQUgoxM
  Dom hade rätt kul ;)

 40. Ingeborg2017-02-06 at 21:34Reply

  Blev uppringd i dag från +46778507822 av indisk man från Windows som han sa, de har ringt varje vecka nu ganska länge. Ringer även till min man. När jag försökte få personen att fatta att jag inte vill prata säger han ” you can trow away your phone så no one can call you”. Jag frågade om han verkligen jobbar i kundtjänst och använder det språket. Han var otrevlig. La på till slut.

 41. David2017-02-02 at 14:57Reply

  Blir precis uppringd av en indisk tjej från ett 0456-nummer och sen ett 0658-nummer. Känner igen mig i allt du skriver i artikeln. Dom blir ganska så käftiga när man ifrågasätter :)

 42. SailingTheMed2017-02-02 at 12:04Reply

  Jag blev uppringd för en stund sedan på mobilen från ett nummer +46859819053. Fick en fråga på engelska ”Do you speak english”. Jag svarade Yes och då la de på utan att säga mer. Jag arbetar med mycket utländska kontakter så ringde tillbaka för att jag trott något gått fel men då får jag besked om att telefonnumret inte finns… Kan väl inte hänt något bara av ett samtal och ett ”yes”… Man börjar ju bli lite ”nojig” med alla dessa nya typer av bedrägerier…

  • SailingTheMed2017-02-02 at 12:22Reply

   Ser nu i min ”spam” kort att jag också fått en massa email från Microsoft (olika avsändare – Outlook, MSM etc) att min email kommer löpa ut inom kort ifall jag inte klickar på en bifogad länk. Troligen hänger väl detta samman med telefonsamtalet.

 43. Meathim2017-01-21 at 12:26Reply

  Blev uppringd av en person som bröt så mycket att jag inte förstod ett ord, från 095212230 som tillhör en kvinna i Sorsele. Jag känner lite folk där, därför jag svarade.

 44. David Albinsson2017-01-21 at 12:03Reply

  Jag har blivit uppringd av dem både på fasta och mobilerna. Det sker dygnet runt och senaste gångerna är det från 0706459327. Har börjat blocka men är svårt på fasta telefonen.

 45. Annelie2017-01-21 at 10:37Reply

  De senaste 3 dagarna har jag blivit uppringd av vad som förefaller vara ett normalt svenskt nummer, det första kollade jag upp på Eniro och hitta.se, numret skulle tillhöra en 64årig man från Tomelilla, men det var ”Microsoft”. Igår blev jag uppringd från ett stockholmsnummer och fick lyssna på ett inspelat(!) försäjlningsmeddelande på tjeckiska? polska?
  Idag blev jag uppringd från ett annat stockholmsnummer, också det från ”Microsoft”.
  Problemet är att nummerspärren inte fungerar, då det är ”vanliga nummer” och frågan blir då om man ska spärra alla dessa?

 46. Katarina Söderberg2017-01-20 at 11:53Reply

  Blev uppringd för 30 min av engelsktalande man med indisk brytning som sa att jag hade virus i min dator. Telnr han ringde ifrån var 070-861 75 76
  Väldigt uppenbart att det är en bluff om man ifrågasätter lite, eller det bästa är att lägga på bara.

 47. Gbg mobil2017-01-19 at 12:51Reply

  Hej!
  Detta hände idag 19/1-2017.
  Microsoft technical support
  Engelska med Indisk brytning.
  Kvinna.
  Väldigt dålig uppkoppling från andra parten.
  Påstod att det är Hacking av Microsoft dator och konton.
  Ringde med Dolt ”okänt” nummer.

 48. H2017-01-16 at 14:05Reply

  Blivit uppringd i lördags på ett mobilnummer (073-) som också tillhörde en kille i Göteborg/Göteborgstrakten. Trodde först att det bara var en felringning och svarade inte. Men nu idag och precis ringde det ifrån ett Uddevallanummer(0522-) tillhörande en annan man, svarade på andra gången då jag ville få bukt med vad jag då trodde var underliga män (har någon hängt ut mitt nummer någonstans liksom). I telefonen svarade en ”David Johnson” med indisk brytning ifrån technical support och där förstod jag direkt och la på. Varje nummer ringde upp två gånger under samma dag med några timmars mellanrum.

 49. Amy2017-01-14 at 13:45Reply

  Blev uppringd idag av ett nummer som tillhör en svensk kille från göteborg. När jag hittade honom på facebook och frågade om det var hans nummer och om han isåfall ringt mig idag så svarade han att ja det var hans nummer men han hade inte ringt någon idag. Personen som ringde hade indisk bruten engelska, han kom inte längre än att han va från ”windows support” så sa jag till han att jag inte har något fel på mina datorer och att inte ringa igen. Att dom har börjat hijacka folks nummer är ju sjukt!

 50. Therese2017-01-14 at 11:55Reply

  Fem samtal nu på förmiddagen från okänt nummer. Svarade endast på det första och då var det en man som pratade engelska med indisk(?) brytning som försökte övertala mig att någon försökt hacka min dator. Förstod omgående att det handlade om någon form av bedrägeri, så lade bara på. Men har som sagt fått fyra samtal till, hittills, som jag inte svarat på.

 51. Pernilla K Hammar2017-01-12 at 09:44Reply

  Blev uppringd idag på hemtelefonen av en a från Microsoft (som inte ens presenterade sig med namn)

 52. david2017-01-09 at 12:53Reply

  Idag ringde de ifrån Hemligt nummer.

 53. Nina2017-01-04 at 11:52Reply

  Uppringd på detta sätt idag från 0557719556.
  Och igår på Viber, men jag raderade numret då.
  Jag la bara på första gången. Andra gången sa jag – Jag har ingen dator, och då la mannen på…

 54. Julia2017-01-03 at 10:35Reply

  Igår så ringde en ”engelsk” man med indisk brytning, med namn Peter Wilson, och sa att min dator har skickat deras företag skadliga filer. Han påstod att min dator hade blivit hackad och att han kan hjälpa mig åtgärda problemet.
  Eftersom jag är en rätt datorkunnig tjej så förstår jag ju direkt att detta är ett bedrägerisamtal och säger att jag inte har tillgång till någon dator och att det är helt omöjligt att de kan ha spårat upp mitt mobilnummer genom IP-adress eller genom Microsoft.
  Mannen jag pratade med blev väldigt stressad då jag sa att jag inte hade tillgång till någon dator, och lyssnade inte alls på det andra jag sa. Peter, som han hette, sa bestämt att han skulle ringa upp imorgonbitti.
  Har han ringt idag? Japp, tre gånger från okänt nummer. Synd att jag ligger så bekvämt i sängen, annars skulle jag skälla ut de jävlarna för allt de gjort.

 55. Ulrika2017-01-03 at 09:20Reply

  Firade jul hos mina föräldrar, då ringde de 2 ggr om dagen hela jul och nyårshelgen 😯 Kom hem igår, det första som händer nu på morgonen är att de ringer hit också 😠 Sa att jag inte har någon dator och la på. Asså hur blir man av med dem!? De ringer från mobilnr eller skyddat nr.

 56. Ketty2016-12-29 at 10:21Reply

  Jag har nu senast blivit uppringd på 070-5160534. De är envisa och ringer från olika nummer.

 57. Chris Westerstrom2016-12-27 at 13:00Reply

  blivit uppringd från 0705260534

 58. Karin2016-12-22 at 11:48Reply

  Jag har blivit uppringd av +44161235893 med exakt den introduktion du beskriver ovan. Hon som ringer bryter på indiska, ringer från UK och Microsoft. Jag bad henne upprepa varifrån hon ringde och hennes namn då det var mycket dålig teckning. Hon var mycket bestämd och hävdade att min dator var angripen av ett allvarligt fel.
  Jag lade på luren.
  Karin

 59. Emma Janke2016-12-21 at 17:03Reply

  Jag har blivit uppringd idag av dolt nummer. Okänd man med Indisk-brytning pratade engelska och sa att min dator hade en olaglig kod i sig och hävdade att han skulle hjälpa mig. Jag sa att det är fult att ljuga och lura och bedra andra människor och att jag hoppas att han slutar med det. Jag sa också att jag hoppades att han skulle plågas av dåligt samvete;) i jul.

 60. Anna2016-12-08 at 10:49Reply

  Idag ringde någon från okänt nr på knackig indisk engelska och sa först att jag hade stora problem med min dator. Jag frågade vilken dator och hon sa min PC, jag frågade fortfarande vilken av dem eftersom jag har fler. Då sa hon att någon olagligt använder min dators identitet på internet och att min dator var full av olaglig kod. När jag sa att jag skulle kontakta min leverantör av branvägg och virusskydd sa hon eftersom de är de som äger servern är det bara de som kan hjälpa mig. Jag sa att jag ändå skulle kontakta de som levererar brandvägg och virusskydd, hon hotade då att stänga av mig från deras server och att jag inte skulle kunna använda mina datorer. Sen slängde hon på luren. Eftersom jag är på jobbet kan jag inte kolla om min dator fungerar eller ej men vi får väl se ikväll….

  • Tommy k Johansson2016-12-09 at 09:28Reply

   Du behöver inte vara orolig – de kan omöjligen stänga av dina datorer, så länge de inte lurar dig till att installera ett program.

 61. Malin2016-12-07 at 09:09Reply

  Blev precis uppringd av nummer +4958796348 av en indisk kvinna som påstod sig vara från Microsoft och att det var skadlig kod på min dator som hackare lagt in…nått sånt. Slösade hennes tid så länge jag bara kunde och svarade på frågor tills jag inte kunde hålla masken. Sa sedan att ”If you are lucky, someone might be fall for this scam, but not me. Please go bother someone else. Bye”

 62. Mikael Markström2016-12-03 at 13:34Reply

  Just detta hände mig april 2014, då jag blev uppringd där dem påstod sig vara från Microsoft UCLA i Kalifornien, då min dator blivit utsatt för virus/hackare. Dem skulle då hjälpa mig att rädda min dator från detta om jag betalade 49 SEK via min bank Nordea. Dem undrade också vad jag jobbade med och om jag hade företag.

  Då jag sa att jag inte hade någon dosa tillhands, så skulle dem ringa upp mig igen när jag fixat en, vilket dem gjorde efter en stund och han kopplade även över mig till deras bank (räckte över luren till sin kompis). Dem fick mig även att installera ett program i datorn så dem kunde fjärrstyra den.

  När jag sedan försökte göra betalning via ”Nordeas” betalningssida (som såg ut som Nordeas riktiga sida), så påstod dem att transaktionen inte gått inte gått igenom och att jag skulle försöka igen, vilket skedde några gånger.

  När samtalet var över, så såg jag på min sida hos Nordea att det gjorts fyra transaktioner på totalt ca 8000 SEK!

  Jag ringde då Nordea och spärrade kortet samt polisanmälde händelsen, och kunde sedan se att betalningen gjorts till Western Union och hamnat i Österrike. Enligt polisen är WU ofta utsatta för liknande bedrägerier.

  Då polisanmälan lades ner då brottet skett utomlands samt att summan anses som ringa/för låg, så överklagade jag ärendet till polisen men inget mer skedde i ärendet och Nordea kom fram till att inte ersätta mig då dem anser mig varit försumlig, och även idag, 2,5 år senare så står det hos Nordea att jag ska ha lämnat ut kortuppgifter för bedrägeri :(

  Efter ett tag fick jag dock ersatt av WU en av överföringarna på knappt 2000 SEK, vilket betyder att jag förlorat drygt 6000 SEK. Har dock arbetskollegor som påstått att dem vet folk som blivit lurade på närmare sexsiffrigt belopp på liknande sätt.

  Jag hoppas verkligen att man kommer lyckas varna folk samt komma på dessa bedragare!

  Med vänlig hälsning: Mikael M.

 63. Anna-Kristina van Craen2016-11-24 at 13:36Reply

  Hej!

  Idag har jag blivit uppringd flertal gånger med ett par olika 075-271xxxx nummer. Vid nåt tillfälle svarade jag & när jag vänligen sa att jag skulle koppla samtalet vidare till rätt instans blev personen mycket arg och hotfull. Jag la på. Vid ett annat tillfälle började de fråga ut mig om hårfärg, hur jag såg ut och hur jag bodde. När de är vänliga känns det dock bättre än när de hotar på ett aggressivt vis. Med vänlig hälsning, AK

 64. Victor2016-11-22 at 23:10Reply

  Blev uppringd imorse av en kvinna med indisk brytning…. la på direkt… efter ca 5 funkar inte min outlook mejl i telefonen…..

  • Tommy k Johansson2016-12-09 at 09:31Reply

   Det måste varit en ren slump, man kan inte förstöra något på din mobil bara genom att ringa dig. Med det sagt har jag full förståelse för att man blir väldigt orolig när sådana saker händer!

   • Victor2016-12-09 at 09:35Reply

    Måste varit det… fixade mejlet så inga problem så…. och igår ringde det en kille från samma företag… okänt nummer… jag pratade bara spanska och till slut gav han upp och la på…. och min mejl fungerar som vanligt. Så det va nog slumpen… 😁

 65. Lisa2016-11-16 at 15:20Reply

  Har idag blivit uppring 6 gånger, alla nummer börjar på 075281xxxx. Svarade på första och sa ifrån om att jag inte har någon dator med microsoft och la på. Tog inte många minuter så ringde de igen från ett annat nummer och jag sa åter igen ifrån och bad dem sluta ringa mig. Då blev killen i luren arg och sa att de skulle blockera alla mina microsoft, bankkonton och datorn. Jag sa bara att det är ok, för jag har ändå inget som de kan komma åt. Blev själv arg på deras val av språk så la på och har blockerat alla nummer i mobilen.

 66. Liam2016-10-26 at 14:13Reply

  Jag blev uppringd av ett okänt nummer så sa han att jag hade big problem on computer så sa jag att jag inte ägde en dator och då sa han yes you do big lie och sen la på aggresivt. Dem har försökt ringa upp mig 3 gånger nu. :(

 67. And.2016-10-17 at 14:32Reply

  Blev uppringd 3 gånger, indisk brytning, sa att han ringde från microsoft och att jag hade problem med datorn. Jag har apple. Jag la på och han ringde igen, han visste mitt namn och mitt telefonnr. Han ringde från tre olika svenska mobilnr.

 68. Gunna2016-10-07 at 09:11Reply

  Blev uppringd nyss, okänt nummer, kvinna som presenterade sig som Martina, pratade engelska med indisk brytning. lade på luren dirr

 69. Erika2016-09-29 at 06:33Reply

  Blev uppringd igår av en kvinna med indisk brytning som talade engelska. Ringde från dolt nr. Saken är den att datorn fungerar inte idag…

 70. Tom2016-09-24 at 09:20Reply

  00727803 stod det att de ringde ifrån hos mig. Indier och oljud i bakgrunden.

 71. Sofia Jonsson2016-09-16 at 10:26Reply

  Ringde en man idag med indiskt brytning och sa någonting på Windows. Nr +46 345 780 10 98

  • Tommy k Johansson2016-09-17 at 07:13Reply

   Tack för tipset! Första gången jag ser att de ringer från svenska nummer.

 72. Paulina2016-09-07 at 14:57Reply

  Jag blev uppringd idag av någon som ville mig något om min dator. Indisk brytning samt dolt nummer

 73. Sofi2016-08-12 at 14:12Reply

  Jag blev uppringd idag men gissade på att det var fejk så la på direkt googla så hitta jag den här sidan, numret jag blev uppringd på var +49 5175 7122 från tyskland

 74. Zchnetterhorn2016-08-11 at 09:30Reply

  Jag brukar låta de prata så länge som möjligt tills vi kommer fram till att jag ska gå till datorn och sätta på den, då meddelar jag att jag inte har någon dator :) I och för sig skulle man kunna fortsätta spelet, och låtsas sätta på datorn och göra allt bedragaren vill med underliga grejer som händer hela tiden – använd fantasin!

 75. Anette2016-08-09 at 10:03Reply

  Inget uppringningsID gör att jag svarar. En man med indisk brytning ringer från ”Microsoft”. Berättar att min dator kommer krascha snart. Jag säger att jag inte använder datorn. Han säger att jag använder min wi-fi varje dag. Jag säger att det är min telefon. Han frågar hur jag gör bankaffärer. Han ber mig sätta på datorn så han kan hjälpa mig. Jag säger att jag inte är vid datorn. Då vill han veta vart datorn är och vart jag är. Jag säger att jag ska lägga på, att jag ska prata med någon som kan svenska. Han säger att dom är ett seriöst företag som hjälper personer världen över, att dom inte lurar någon. Jag säger igen att jag ska lägga på. Då säger han (mycket argt) att han hoppas det går bra för mig när min dator kraschar och något om mina bankkonton sen slänger han på luren. Det här var igår. Idag ringde det igen, inget uppringningsID. Jag la på luren när han sa Good afternoon Madam.

 76. rickard.j502016-08-03 at 09:59Reply

  Blev uppringd idag angående att det var problem med datorn tydligen. Sade bara att allt var lugnt och att de skulle ha en bra dag.

 77. Emil Höglund2016-07-10 at 15:16Reply

  Jag får ofta åka ut på sådana här bedrägerier och hjälpa personer som blivit utsatta. Jag skulle önska att detta uppmärksammades mer i media så att människor blir mer medvetna.

  Mvh
  Emil Höglund

  http://www.mindatorsupport.se

 78. Bengt2016-07-05 at 13:55Reply

  Blev uppringd i dag från Tyskland på telefonnr : +49 6755 5444 av en som sa att hon ringde från Microsoft. Jag lade på luren som rekommenderades

 79. Andreas2016-06-08 at 16:27Reply

  Blev uppringd av okänt nummer idag som frågade om jag hade en Microsoft computer. Jag svarade med glad ton på svenska att – Nej jag har ingen Microsoft computer och fortsatte svara på alla frågorna på svenska vilket till slut gjorde att kvinnan efter upprepade försök att fråga om jag talade engelska gav upp och la på, mycket roligt :-)

 80. SkellHell2016-05-14 at 13:47Reply

  Fick samtal från +46 948-386 23 42 idag, svarade inte. Brukar inte svara på konstiga nummer och kollar oftast upp vad det är först. Och jag blockerar nummer som jag inte vill ska ringa något mer. Ett tips till er med IPhone är att just blockera de nummer ni inte vill ska ringa upp fler ggr. Givetvis dyker det upp nya nummer men det är bara fortsätta blockera, tillslut ger sig dessa bedragare/telefonförsäljare sig.

 81. Jeanette2016-05-10 at 13:24Reply

  Blev uppringd på nr +46 948-386 23 42 hörde knappt vad personen sa och de la på nästan på en gång hitintills har de ringt 2ggr i dag sagt något om datorn och lagt på när jag frågat va de sa för något

 82. Johan2016-05-10 at 11:07Reply

  Blev uppringd av man med indisk brytning, han påstod att han ringde från Microsoft tecnical department och på stod att det var något fel på min Microsoft dator, jag har en Mac. Han blev aggressiv i tonen när jag sa att han skulle sluta och lura människor. Numret han ringde från var 0948 386 23 42

 83. Rogge2016-05-06 at 17:17Reply

  mej har dem ringt idag på privat nummer.
  Då jag sade till han att ni är ”världskända för era bedrägerier” så lade han på…

  Och jag kan tala om var de får offrens telefonnummer ifrån, (inte Eniro som TKJ påstår), utan via postorderföretag som man blir tvungen att ange sitt telefonnummer till…

 84. Malin2016-05-03 at 14:00Reply

  Blev precis uppringd själv, det stod ”NO Caller-ID” nummer :/ Sedan hittade jag som tur var det här och kunde sluta oroa mig att det var på riktigt, haha

 85. Lukas2016-04-27 at 11:24Reply

  Jag blir uppringd av detta nummret och ett dolt nummer hela jädra tiden. Nummret är 0948-386 26 98

 86. Aron Luthman2016-04-17 at 00:01Reply

  Idag blev jag uppringd två gånger från 0948-386 26 98.
  Indisk brytning.

 87. pers2016-04-01 at 22:11Reply

  Blev uppringd idag 1/4 från någon med indisk brytning som påstod att han ringde från Microsoft i UK. Jag frågade honom hur vädret var i Indien, fortsatte med att jag var väldigt glad att han ringde eftersom min dator är infekterad. Frågade även hur det stod till med hans dator. Det tog ett tag tills han fattade att jag drev med honom. Då avslutade han och lade på. Riktigt kul!

 88. Sara Blomberg2016-04-01 at 07:23Reply

  Måndagen 28/3, annandag påsk ringde en kvinna med indisk brytning från 0948-386 20 58. Jag sa att jag inte har någon dator och lade på luren.

 89. Sörmland2016-03-11 at 09:13Reply

  Jag fick påringning från dolt nummer idag fredag kl 8:35. Lite väl tidigt för myndigheter och företag att ringa, med dolt nummer. Raspig lina, man med indisk brytning och noll telefonhyfs, alltså inte en ens en försäljare.

  (jag) -Hallå
  (han) -Hallo..
  (jag) -Hallå
  (han) -Hallo..ok I´m calling from Microsoft…(paus)
  (jag) -Smack, la på.

  Hoppas indisk polis fångar upp bedragarna, ger dem duktigt med stryk, filmar och lägger ut på youtube.

 90. Bill Evans2016-03-02 at 16:15Reply

  Jag blir ganska ofta uppringd av dessa bedragare, jag brukar fråga dem:

  Why are you a criminal basterd,

  ibland får man upprepa det, de är nog inte så bra på engelska, sen brukar man slippa dem.

 91. Nicklas Korzen2016-02-19 at 08:29Reply

  Blev nyss uppringd av ett privat nummer som påstod sig vara från Microsoft Technical Department och hade indisk brytning, började fråga henne om vad mina uppgifter var, men hon sa att ”för min egna säkerthet vet de inte det”, bullshit bara att slänga på luren och återgå till sovandet

 92. Marina2016-01-29 at 16:14Reply

  0019960895656 ringde och lurade sonen idag :(

 93. Niklas Rekonen2016-01-20 at 18:15Reply

  Fick ett telefonsamtal ifrån +0182 idag, det var en person med dålig engelska bröt på något språk. Denna personen sa att hon ringde från Microsoft och att jag hade blivit hackad. Då svarade jag snabbt att jag inte har någon dator, vilket jag verkar ha gjort rätt med att ha sagt!
  Då svarade hon snabbt att jag ljög om att jag inte hade någon dator, hur skulle hon kunna veta det? Lite märkligt tycker jag!
  Svara inte på detta Nummer!!

 94. Emilia2016-01-14 at 15:00Reply

  Fick ett samtal idag!!! Sa att jag skulle ringa min vän som kan allt om datorer och slängde på luren. Googlade sedan och fann denna artikel! Skönt att jag inte gick på det. Ska varna mina vänner nu
  Numret de ringde från: 004454548787

 95. Sven N2016-01-11 at 12:31Reply

  Blev uppringd idag och uppmanad att skriva in ett ord på google för att sedan se något nere till vänster. Jag ”missuppfattade” hela tiden vad de sade och skrev fel och var allmänt datorovan. Satt aldrig vid datorn men uppehöll dem i 19 min så jag räddade väl alltid någon annan de inte hann ringa till.

 96. The Phantom Blot2015-12-10 at 12:59Reply

  +45 225 742 48 = FRAUD!

  A female person, calling from +4522574248 on a scratchy line, claims she is calling from Microsoft Technical Department. The first question is if you speak English and if you say yes she continues to talk a lot of Bullshit in Asian English.

  Either, she asks you to connect your computer to a on-line remote control service, where they will plant a Trojan Horse (https://sv.wikipedia.org/wiki/Trojansk_h%C3%A4st ) i.e. a Malware, in your computer to take over the control, or she asks for your Credit Card number to be able to ”help” (= swindle) you.

  Regardless of what she tells you: She is just after your money! The best to do is to just hang up the receiver! Or, if you have time, pretend you are following her instructions, give her a lot of (false!) Credit Card information, misunderstand her (ask her if she’s wearing red panties, try to have sex over the phone with her!) etc. to spoil her time and to have some fun on your own. :-) Finally, ask her to fuck off and hang up!

  Remember: Microsoft, Apple your Bank, Credit Card companies, Phone Operators, Insurance Companies etc. will ever NEVER call you (or Email you) to ask such questions, nor ask you to connect your computer to ”whatever” site!!!

 97. Anna2015-11-23 at 17:51Reply

  Fick samtal imorse påväg till jobbet. Jag trodde först att det var på riktigt, men när jag sa att jag inte är hemma blev mannen på andra sidan luren upprörd och frågade om jag kan ha tillgång idag. Han blev mer aggressiv och till sist la jag på. Jag gav inga uppgifter. Fick samtal igen senare på dagen från annat nummer. Svarade inte och sökte fram att det och var från bedragarna. Dessa nummer ringde mig:
  00 7 (895) 423-1
  00 1 0182

 98. iji2015-08-28 at 13:22Reply

  I dag 28aug ringde kvinna och påstod sig ringa från Windows, talade bra engelska, från 00999971.

 99. Bosse Parabol2015-08-25 at 09:08Reply

  Ja många samtal i Söndags redan kl 08.00 och under dagen 4 st till jobbigt är boende i Jämtland nära Östersund

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.