TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Visual Studio

Microsoft fortsätter överbrygga OS, går med i Linux Foundation

Skribent:
Publicerad: , 14:15
Respons: Skriv en kommentar!

Microsoft och LinuxSedan Satya Nadella tog över rodret på Microsoft har han gjort klart att det inte ska spela någon roll vilket operativsystem användarna kör, så länge de använder Microsofts produkter. Det här har vi sett flera gånger; exempelvis att Microsoft släpper sina appar till såväl iOS som Android, och att man satsar mer på Mac OS X.

Den senaste skrällen är att Microsoft nu betalar årsavgiften på motsvarande 4,6 miljoner kronor för att bli platinamedlem – högsta nivån – hos Linux Foundation, organisationen som hanterar utvecklingen av Linuxkärnan. Ett ytterligare steg för Microsoft att stödja öppen källkod.

För att ta ytterligare ett exempel så skrev jag för drygt ett år sedan om att Microsoft arbetade på en version av Windows 10 för Raspberry Pi. Men det är bara ett av många drag från Microsofts sida. Härom dagen skrev TechWorld att företaget släpper Visual Studio till Mac OS X.

Det finns säkert många skäl till varför Microsoft nu blir platinamedlemmar i Linux Foundation. De största är att företaget under de senaste åren visat sig mer positiva till öppen källkod, och att pengarna i framtiden inte ligger så mycket i programvaror som plattformarna de används på.

Visual Studio för Mac OS X
image-24706

Visual Studio finns numera att ladda ner i en testversion för OS X.

Microsoft Azure, som är företaget molntjänst för applikationer av olika slag, har blivit en allt mer populär plattform. En tredjedel av de virtuella maskiner som körs i Azure använder Linux som operativsystem.

Välj din plattform för utveckling och färdiga appar

För att främja utvecklingen av applikationer för såväl Windows som iOS och Android, har Microsoft sedan ett bra tag tillbaka erbjudit sin utvecklarplattform Visual Studio i en gratisversion; Visual Studio Community. Framöver kommer deras kostnadsfria SQL Server Express att ha funktioner som kommer från den dyraste versionen SQL Enterprise.

Tanken är rimligtvis att du ska kunna utveckla applikationer för – och på – vilken plattform som helst, med förhoppningen att du kör din applikation från Azure. Det är här Microsoft sedan tjänar pengarna, genom att du hyr serverkraft i deras molntjänst.

En annan fördel med att arbeta i samma verktyg för alla plattformar, är att det blir enklare att konvertera apparna mellan operativsystemen. Då blir det inte samma väntetid mellan lanseringarna, som vi ofta ser när nya mobilspel först kommer till iOS, senare till Android och till sist kanske till Windows.

Visual Studio Community
image-24707

Visual Studio Community är gratisversionen av Visual Studio, som du kan ladda ner och använda för att skapa applikationer och program.

Som Computer Sweden skriver i sin nyhet, är det svårt komma på någon negativ kritik. Att det blir enklare att utveckla appar för olika plattformar är bara positivt för såväl utvecklare som konsumenter.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

RASPBERRY PI: Köp mikrodatorn i Sverige!

Raspberry Pi 3 finns att köpa i Sverige hos ett antal återförsäljare. De nya generationen av enkortsdatorn har 64-bitarsprocessor och inbyggt stöd för WiFi och Bluetooth! HDMI-utång klarar upplösningen 1080p. Raspberry Pi blir din för några hundralappar… Köp från Webhallen eller Dustin.

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.