TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Microsoft Office

Microsoft: ”Inget Office för iOS och Android i mars”

Skribent:
Publicerad: , 12:08
Respons: Skriv en kommentar!

Office för iOS och Android?Microsoft har varit rätt tysta om huruvida de kommer att porta Office-paketet till iOS och Android. De har tidigare dementerat bilder föreställande Office-paketet på en iPad, och efter gårdagens utspel av en produktchef på Microsoft i Tjeckien har man gått ut och sagt att uppgifterna inte stämmer.

Produktchefen på det tjeckiska Microsoft-kontoret sa igår att företaget i mars 2013 kommer att släppa Office-paketet för flera andra operativsystem; Android, iOS och Symbian – utöver Windows, Windows RT, Windows Phone och OS X. Idag säger amerikanska huvudkontoret att uppgifterna inte stämmer.

– Den information som delats med vårt tjeckiska dotterbolag stämmer inte. Vi har ingen information att delge kring detta för tillfället, uppger en talesperson för Microsoft till IDG News. [Källa: Computer World]

Svenska IDG har skrivit om nyheten från Computer World, men det finns rätt mycket annat intressant att läsa i originalartikeln. Man har till exempel analyserat huruvida Microsoft borde släppa Office till iOS och i så fall i vilken modell.

Jag är övertygad om att Microsoft vill att Office ska finnas iOS och Android. De har redan visat att de är intresserade av att utveckla sina program för andra operativsystem än Windows, och Office är en kassako.

Idag finns det en hel del enklare Office-kopior på App Store och Android Marketplace, som ofta är kompatibla med Microsoft Office. Så intresset finns, och det vore lite konstigt om Microsoft inte försökte plocka marknadsandelar där.

Å andra sidan finns det skäl till varför Microsoft inte skulle ta fram traditionella appar för iOS respektive Android; exempelvis är de nog inte så sugna att betala de tämligen höga provisionerna till Apple respektive Google.

Webbappar vs traditionella?

Idag arbetar Microsoft väldigt aktivt med webbapplikationer, med hjälp av webbstandarder. Enklare men fullt fungerande versioner av Word, Excel, Power Point och OneNote under namnet Office Web Apps, gratis att köra via exempelvis Outlook.com eller Hotmail.

Undersökningar visar dock att användare procentuellt sett föredrar vanliga applikationer framför webbappar. Men kan Microsoft få folk att börja köpa prenumerationstjänsten Office 365 (småföretagare betalar drygt 49 kronor i månaden för molntjänsten) tjänar de pengar på webbapparna, och när man väl fått användare att betala för apparna kommer de att köra dem trots att apparna inte är traditionella appar.

Kanske är det mer troligt att Microsoft fokuserar på att göra så att Office Web Apps fungerar bra i webbläsare på iPhone, iPad och Android-enheter?

Källa: IDG

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.