TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Smartphones

Nya Lumia 950 och 950 XL med Windows 10 i oktober

Skribent:
Publicerad: , 12:47
Respons: 1 kommentar

Microsoft Lumia 950 och Lumia 950 XLMicrosoft kommer enligt ett par källor att i oktober lansera två stycken större modeller – flaggskepp – av sina smartphones i Lumia-serien; Lumia 950 respektive Lumia 950 XL. Bägge modellerna kör så klart Windows 10 Mobile, och spontant skulle jag säga att jag personligen käner mig lockad att byta min nuvarande smartphone mot en 950 XL.

Ett par läckta bilder på modellerna postades igårkväll på Twitter. De går under kodnamnen Talkman (Lumia 950) och Cityman (Lumia 950 XL). Den sistnämnda är en lite större skärm, snabbare processor, tre LED-blixtar för kameran på 20 megpixlar samt ett nytt skal och stöd för Microsoft Surface-penna.

Microsoft Lumia 950 har en skärm på 5,2 tum, medan den större XL-modellen har en 5,7-tumsskärm. Bägge skärmarna är av typen WQHD av OLED-typ med upplösningen 1440×2560 pixlar. Man har alltså tryckt in högre upplösning än Full HD i de bägge mobilerna (inte för att jag påstår att det är första gången).

En nyhet är att Microsofts kommande smartphones har stöd för så kallad Qi-laddning, det vill säga att du kan ladda batterierna utan sladd. Batterierna är i storleken 3000 mAh respektive 3300 mAh och de är löstagbara, vilket inte är helt vanligt bland större mobiler idag. Du kan också ladda mobilerna med USB-kabel, och man har valt att använda den nya USB Type-C.

Processorerna är Snapdragoin 808 Hexa-Core i Lumia 950 och Snapdragon 810 Octa-core i XL. Bägge är 64-bitarsprocessorer. Vidare har modellerna 3 GB internminne och 32 GB lagringsutrymme samt plats för ett MicroSD-kort.

Operativsystemet är som sagt Windows 10 Mobile, så de kommer förmodligen fungera väldigt bra ihop med din PC med Windows 10. Integrerat finns även en Iris-skannar, som läser av ditt öga för att låsa upp mobilen med hjälp av Microsofts teknik Windows Hello.

Slutligen har bägge en 20 megapixels PureView-kamera, med tre LED-blixtar på 950 XL-varianten, samt en frontkamera på 5 megapixlar för till exempel videosamtal (och selfies).

Priser är okända och jag har ingen aning om när de kommer till Sverige. Men Microsoft beräknas alltså visa upp dem på ett event i oktober.

Källa: The Verge

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

En kommentar

  1. Fabian Miiro2015-08-27 at 21:07Reply

    Kul att se riktigt vettiga bilder, och också specs som jag kan tro på. Men det där att Qi är en nyhet stämmer väll inte riktigt för WP?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.