Microsoft på gång med mindre surfplattor för Windows | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Windows 8

Microsoft på gång med mindre surfplattor för Windows

Microsoft Surface 7-tumRykten om surfplattor i storleken 7-8 tum och med Windows som operativsystem, har cirkulerat ett bra tag. The Verge rapporterar att Microsoft, under ett möte för investerare, bekräftade att det kommer sådana enheter.

Det verkar dock inte handla om en mindre modell av Microsofts egna Surface, utan snarare enheter från andra tillverkare. Enligt nyheten hos The Verge arbetar Microsoft ihop med OEM-tillverkare för att ta fram enheter med mindre skärmar. Skulle du köpa en sådan?

Intresset för surfplattor i storleken 7-8 tum är rätt stort. iPad Mini och Google Nexus 7 har rönt rätt stora framgångar, så det vore konstigt om inte Microsoft vill vara med på den marknaden. Man har till exempel ändrat kraven på enheter för Windows till att även acceptera den lägre upplösningen 1024×768 pixlar.

Även om Microsoft arbetar med OEM-tillverkare för att ta fram Windowsbaserade surfplattor med mindre skärmar, är dörren för en Surface 7/8-tum inte stängd. Microsoft kan mycket väl även jobba med en sådan.

OEM-tillverkare förväntas lansera mindre surfplattor för Windows om ett par månader. Som The Verge skriver verkar de komma före Microsoft är klara med Windows 8.1, vilket betyder att surfplattorna kommer att ha antingen Windows 8 (som inte verkar ha bra stöd för mindre skärmupplösningar) eller Windows RT.

Jag är dock tveksam till att surfplattor i storleken 7-8 tum kör Windows 8. Det är mer troligt att de har Windows RT, eftersom skrivbordsläget i Windows 8 skulle vara rätt hopplöst på en 7-tumsskärm.

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

WINDOWS 10: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

  • goranwik

    Jag har bara goda erfarenheter av min WP8X, varför jag mycket väl kan tänka mig att skaffa en Windows surfplatta också. Det händer mycket på app-sidan, vilket väl ändå är den svaga sidan i dagsläget, men framför allt tror och hoppas jag på en väldigt intressant utveckling framöver. Då hoppas jag även på ett större samarbete, mellan de olika tillverkarna, i utvecklingen av nya appar, och att alla hjälps åt för att göra Windows till ett allvarligt hot mot de stora jättarna.

  • Det är ju mer än en som tror att just Windows RT kommer att vara framtiden för Windows. När allt gått över till metro-appar (som man inte får kalla det), och behovet av skrivbordet förvinner, så finns det ju ingen anledning att hålla isär versionerna längre. Så att köra RT känns inte som ett fel drag.

    • Håller med. Det kommer ju att ta rätt många år innan folk lär sig tycka om ”Metro”, och innan Microsoft har finjusterat det på alla sätt. Och det krävs så klart att utvecklarna ta till sig det, men Microsoft gör rätt mycket för att få fart på dem. Det måste nog svida ordentligt att lägga in en funktion för att boota direkt till skrivbord i Windows 8.1…

Erbjudande april 2017

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick