TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Microsoft Office

Nya Microsoft Office innebär många förändringar

Skribent:
Publicerad: , 23:04
Respons: Skriv en kommentar!

installera Office 2013Microsoft tar ett vågat steg i och med Office 2013, då man förändrat gränssnittet till att bli mer Metro-inspirerat. För dig som vill testa den kommande programsviten finns sedan några dagar en gratis testversion att ladda ner.

Nya Office handlar i likhet med Windows 8 mycket om att arbeta i molnet. Du ska kunna arbeta med dina filer från många olika plattformar, och tanken är att det ska vara lika smidigt oavsett om det är en vanlig dator eller en surfplatta. Grässnittet är som sagt annorlunda och det är ett vågat och intressant steg.

Att ändra gränssnittet i ett programpaket som Office är långt ifrån riskfritt. Programmen används överallt och väldigt många användare gillar inte när det sker förändringar. Det innebär att man måste lära sig nya saker, och för IT-avdelningarna innebär det en massa extra support och utbildning av sina användare.

Men Office måste få ett nytt gränssnitt, för att det ska kunna fungera på alla plattformar. Det är därför som Office 2013 följer designen från Metro från Windows 8 (och Windows Phone). Utseendet från tidigare version av Office fungerar inget vidare på en tryckkänslig skärm, och Microsoft vill uppenbart komma ifrån att ha en massa olika lösningar för olika plattformar. Samtidigt har Microsoft dock inte vänt helt upp-och-ner på utseendet – du kommer att känna igen dig från förra versionen.

Installera Microsoft Office 2013

Office 2013 fungerar tillsammans med Windows 7 och Windows 8. Om du har en äldre version av Windows kommer programpaketet inte att gå att köra. Det är precis som med Internet Explorer 9, där Microsoft medvetet stänger ute XP, trots att det fortfarande är så populärt, för att ”tvinga” användare att uppgradera sitt operativsystem.

Frågetecken om nya Office

IDG har skrivit en artikel om några frågetecken om nya Office. Bland annat tar man upp att det än så länge bara är programmet OneNote som är en renodlad Metro-applikation. De övriga programmen körs i skrivbordsläget för Windows 8, även om själva gränssnittet ser ut som Metro.

Det går rykten om att Microsoft kommer att lansera Office-appar för iOS och Android, och det verkar inte orimligt. Redan idag finns OneNote som applikation för iOS.

Office 365, som är molntjänster kopplade till Office, och som bland annat innefattar webbversioner av Office-apparna, kommer enligt Microsoft också i en ny version där det går att köra applikationerna i standardwebbläsarna i iOS och Android.

Något annat vi ännu inte vet om nya Office är hur mycket det kommer att kosta eller när det lanseras. Det skulle kunna bli en ny form av prissättning där man betalar en prenumerationsavgift istället för en stor engångssumma.

Microsoft Office 2013 Outlook

Det är så det fungerar i Office 365, och de bägge lösningarna hänger ihop. Office 365 är molntjänster med prenumerationsbetalning, och vissa av paketen innefattar desktop-programmen – alltså själva Office-paketet.

Vill du veta mer om Office 365? Läs min intervju med Mattias Edlund på Microsoft, som berättar mer om vad Office 365 är för något.

Så ser Office 2013 ut

Jag har testkört Office 2013 en del under veckan som gått, och jag gillar det. Jag har de senaste åren gått över allt mer till att arbeta i molnet, just för att jag vill kunna jobba med mina dokument och andra filer oavsett vilken enhet jag använder.

Microsoft Office 2013

Office 2013 låter dig enkelt spara dokument på ditt SkyDrive-konto, det vill säga din onlinelagring på Windows Live. När du skapar ett nytt Word-dokument kommer det alltså att sparas på Microsofts molntjänst. Om du kör SkyDrives synkroniseringsapplikation kommer filen även att hämtas hem till din dator lokalt.

Microsoft Office 2013 OneNote

I och med att filen ligger på SkyDrive kommer du åt den från vilken Internetansluten enhet (nåja) som helst. Enklast är att logga in på ditt Windows Live-konto (via exempelvis Hotmail eller något annat) och därifrån öppna ditt dokument i webbversionen av Word.

Microsoft Office 2013

IDG har publicerat en genomgång av Office med en rad skärmdumpar från de olika programmen, för dig som vill se mer. Men vill du testa på allvar kan du som sagt ladda ner en Preview-version gratis från Microsofts hemsida.

Microsoft Office 2013 Excel
image-18027

För dig som använder Mac, behöver du dock vänta ett bra tag innan du kan skaffa Office 2013. Det verkar nämligen inte lanseras förrän år 2014.

Läs mer om Office 2013:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.