TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Facebook

Kommer Microsoft skapa egen Facebook och Google+?

Skribent:
Publicerad: , 14:15
Uppdaterad: 2011-07-12, 09:11
Respons: 1 kommentar

Microsoft Windows LiveMed sin Google+ har Google inte byggt ett helt nytt socialt nätverk, utan mer av ett skal över deras befintliga nätverk. Det finns redan hundratals miljoner användare hos Googles alla tjänster, så istället för att börja om från början har man byggt en social tjänst som förr eller senare kommer att vara tillgänglig för alla användare.

Det vore kanske inte någon större överraskning om Microsoft gjorde samma sak framöver? Deras Windows Live har enorma mängder av registrerade användare, och i och med Windows 8 kommer Live vara väldigt integrerat i operativsystemet. Microsoft har inte gjort något större väsen om det här, men redan nu finns det många sociala funktioner i Windows Live.

Om du loggar in på Windows Live, hittar du en samlingsplats för många webbtjänster som Microsoft erbjuder. Här finns Hotmail, Office Web Apps, SkyDrive och en webbaserad version av Messenger med koppling till Facebook och andra sociala nätverk.

Microsoft har otroligt många användare

Jag har inte hittat några siffror på hur många Windows Live-användare det finns, men en närmast årsgammal siffra för Hotmail berättar att e-posttjänsten har 360 miljoner användare. Det kan jämföras med Gmail som då hade 191 miljoner. Siffrorna kommer från augusti 2010, så det har säkert hänt en del sedan dess, men det är föga troligt att Gmail hunnit ikapp.

360 miljoner användare (förmodligen fler) bara på Hotmail, är enormt många. Facebook är visserligen uppe i 750 miljoner, så Microsoft ligger efter men de har utan tvekan betydligt fler än vad Google har.

Uppdatering 2011-07-12: Jag har nu fått reda på siffror direkt från Microsoft, och Windows Live har cirka 500 miljoner registrerade användare.

När Windows 8 kommer igång, lär användare per automatik registreras som medlemmar hos Windows Live.

Microsoft har väldigt många funktioner inom Windows Live, så tekniken för att starta en konkurrent till delvis Facebook men främst Google+ finns där.

Microsoft webb är bara… kaos!

Problemet som Microsoft dras med är att de är förskräckligt dåliga på att bygga webbtjänster med en röd tråd. Deras webb spretar åt alla håll och kanter, utan någon ordning, och det är hopplöst att hitta rätt. De har absurt många sajter, varav många är förvånansvärt bra, som lever sina egna liv.

Om Facebook liknas vid en stor ö med god infrastruktur, påminner Microsofts webbsatsningar mer om ett sönderbombat delta där invånarna varken lärt sig bygga båtar eller simma.

Men faktum kvarstår – Microsoft har otroligt många användare registrerade och aktiva på sina olika tjänster. Företaget är uppenbart intresserade av sociala tjänster, och de börjar allt mer styra skeppet mot webben – i och med Windows Phone 7 och Windows 8 pratar man ofta om webbstandarder och att bygga applikationer i HTML5 och Javascript.

Skulle Microsoft ta sig i kragen och bygga om hela Windows Live till en fungerande och överskådlig tjänst, kan det bli riktigt intressant. Inte minst med tanke på att de lär kunna integrera det i Windows 8 – ett operativsystem som är byggt för att fungera på både datorer, mobiltelefoner och surfplattor, spelkonsoler, mediaspelare och alla möjliga enheter.

Eller?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

En kommentar

 1. Micke Forsberg2011-07-07 at 16:20Reply

  ”Deras webb spretar åt alla håll och kanter, utan någon ordning, och det är hopplöst att hitta rätt.”

  Definitivt. Hotmail är numera känns mest fokuserat på allt annat än just mail. När man loggar in så kommer man inte automatiskt till inkorgen, utan där är massa annat trams som tar 90 % av ytan.

  Förutom ett litet litet ”Gå till inkorgen”. Riktigt dåligt.
  Men det är bara Hotmail, har inte testat något annat på webben.

  Windows Live Messenger blir bara sämre och sämre, bådar inte gott!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.