TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Surface

Microsoft på gång med surfplattan Surface 7 tum

Skribent:
Publicerad: , 12:02
Uppdaterad: 2014-05-07, 14:02
Respons: Skriv en kommentar!

Microsoft Surface 7-tumMicrosoft Surface har fått rätt bra kritik, och det är en bra surfplatta för Windows 8. Jag har själv en Surface Windows RT hemma för test (jag har dock inte haft tid och möjlighet att skriva något om den). Dagens Surface har dock 10-tumsskärm så det vore inte helt konstigt om Microsoft var på gång med en 7-tumsmodell av Surface.

Surfplattor i storleken 7 tum har blivit väldigt populära. Tidigare var många tveksamma om 7 tum var för lite, men nu har de flesta tillverkare tagit fram sådana modeller. Mest känd är förmodligen iPad Mini, men det fanns redan tidigare bra 7-tummare, bland annat från Samsung.

Förutom iPad Mini och Samsungs 7-tumsmodeller inom Galaxy Tab-serien, har även Google Nexus blivit väldigt populär. Den mindre storleken har sina fördelar jämfört med de större 10-tummarna. De är lättare att ta med och enklare att sitta i soffan med.

Personligen tycker jag att det är jämt lopp mellan 7 och 10 tum. De är lika bra, på olika sätt. Vilken storlek som passar dig bäst är mest en fråga om smak. Prova innan du köper; det kan vara så att du tycker 7 tum är för litet, alternativt att 10 tum är för klumpigt.

iPad Mini RetinaDet är hos WallStreet Journal jag läser om ryktet att Microsoft är på gång med en Surface på 7 tum. Microsoft skapade många rubriker när det under hösten förra året blev känt att de själva tagit fram en surfplatta inför Windows 8.

Flera datortillverkare blev upprörda över att Microsoft började konkurrera med dem. Det har lett till att vi fått se flera Chromebooks, datorer med Linux och surfplattor med Android, eftersom datortillverkarna vill testa annat än Windows.

Microsoft Surface 7 tum senare i år?

Om ryktet stämmer kommer Microsoft att börja massproducera Surface 7 tum senare i år. Microsoft har valt att inte kommentera ryktena.

Under det fjärde kvartalet förra året hade hälften av de sålda surfplattorna skärmar på mindre än 8 tum. De två mest populära modellerna Google Nexus använder en 7-tumsskärm och iPad Mini mäter 7,9 tum. Idag finns det ännu inga surfplattor med Windows 8 med mindre skämar.

Är ryktet sant kommer den nya mindre Surface-plattan med största sannolikhet köra Windows RT istället för Windows 8. Att arbeta i det nya Windows 8-gränssnittet (tidigare kallat för Metro) är förmodligen inga problem på en 7-tumsskärm, men ska du in i skrivbordsläget kommer skärmen att vara för liten. Om en Surface 7-tummare ska kunna bli en framgång krävs det att apputvecklingen för Windows 8 sätter fart på allvar.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.