Microsoft Surface Phone, smartphone med Windows 10 våren 2017? | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Windows 10

Microsoft Surface Phone, smartphone med Windows 10 våren 2017?

Microsoft Surface Phone?Windows Phone har idag ersatts av Windows 10 Mobile, men i framtiden kan vi köra vanliga Windows 10 på våra smartphones – och då blir Continuum-lösningen snäppet mer intressant. Redan vid de första nyheterna om Windows 10 pratade Microsoft om målet med att bara ha ett operativsystem på alla enheter.

De allra flesta smartphones med Windows mobila operativsystem kommer från Microsoft själva, och deras Lumia-serie. Nu verkar det dock inte bli några nya Lumia på ett tag och istället hoppas Microsoft på att andra tillverkare ska kunna sätta fart. Våren 2017 kan det bli dags för Microsoft Surface Phone.

Det närmsta året har vi två större uppdateringar av Windows 10 Mobile att se fram emot; Redstone 1 respektive Redstone 2. Den förstnämnda kommer till sommaren medan uppföljaren kommer först under våren 2017.

Uppgraderingarna innehåller förbättringar av befintlig teknik, tillsammans med nya funktioner samt bättre och djupare integrering med Windows 10 på datorer och surfplattor.

Windows Central och Digital Trends har publicerat varsin längre artikel om Surface Phone och Windows 10 Mobile respektive vanliga Windows 10. Det ska understrykas att mycket av det naturligtvis är såväl rykten som egna spekulationer.

Om Microsoft nu arbetar på att ta fram en Surface Phone till början av 2017, tros de har siktet inställt på Intels kommande processorfamilj Kaby Lake, som följer upp Skylake. Denna lanseras i slutet av 2016, vilket ger Microsoft ett par månader att anpassa det för en Surface Phone.

Microsoft Surface Phone - konceptbilder
image-24383

Grafikern Nadir Aslam har tagit fram konceptbilder på hur Microsoft Surface Phone skulle kunna se ut.

Surface Phone med vanliga Windows 10

Den stora skillnaden mellan Lumia och Surface Phone skulle vara att den sistnämnda inte kommer att använda Windows 10 Mobile, utan vanliga Windows 10, i likhet med plattorna i Surface-familjen. Om så är fallet blir det enklare att använda Microsoft Continuum för att ersätta datorn med en smartphone.

Continuum innebär att du använder din Windows-smartphone som en vanlig mobil, tills dess du ansluter den till en docka med tangentbord, mus och skärm, varpå din smartphone går att använda som en dator. Det här innebär att du inte behöver ha exempelvis en dator hemma och en på jobbet, eller släpa en bärbar mellan platserna. Istället ersätter du allt med en smartphone.

Dagens Continuum kan användas med ett par Lumia-modeller och då är det Windows 10 Mobile som används. Det är begränsat till så kallade universella applikationer från Windows Store. Ett vanliga Windows 10 skulle låta dig köra alla traditionella program, vilket många användare har som krav för att kunna ersätta sina datorer.

Konceptbilder av Nadir Aslam art & design

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

WINDOWS 10: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

  • Det kan jag tänka mig.

  • Ja visst är jag intresserad. Men vill ha med kontantkort och då blir det dyrt.. -_-

  • Mikael Svensson

    Detta blir intressant. Om det faller väl ut tror jag det kan vara början på slutet för iaf android. Vem vill inte ha ett ”riktigt” operativsystem gentemot android. Problemet skulle vara att man vill ha en telefon som är enkel att använda (där jag tycker ios är enklast) och då kanske win10 operativsystem kan kännas klumpigt. Om det då inte får ett ”skal” i tfn läget..

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.