TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Surface

Microsoft Surface Pro 4: Lansering och pris i Sverige

Skribent:
Publicerad: , 08:12
Respons: Skriv en kommentar!

Microsoft Surface Pro 4 - lansering och pris i SverigeMicrosoft presenterade igår Surface Pro 4, som har blivit både tunnare, lättare och fått bättre prestanda. På under 800 gram har Microsoft lyckats trycka in rätt imponerande prestanda. Type Cover och Surface-pennan har också kommit i nya versioner.

Än finns inte Surface Pro 4 att köpa i Sverige, men jag fick ett mejl från Microsoft igår kväll med uppgifter om pris och lanseringsdatum. Smakar det så kostar det, för Surface är ingen billig produkt. Men å andra sidan är det hög kvalitet på enheterna, och de ersätter både surfplatta och bärbar dator.

Jag har använt Surface sedan första generationen. Då höll Pro-modellen bra prestanda som ersättare till bärbar dator, men däremot var den alldeles för tung för att fungera som surfplatta. Det gick liksom inte att ligga i soffan och surfa på den, utan att få träningsvärk.

Microsoft Surface 3 Pro, test av TkJSedan dess har modellera blivit tunnare och lättare. Surface Pro 3 väger 800 gram och den är riktigt bra. Nu när Surface Pro 4 kommer har man pressat vikten ännu mer; den enklaste modellen med Intel M3-processor ligger på 766 gram, medan i5- och i7-modellerna väger 786 gram.

Surface Pro 4 har en 12,3-tumsskärm med upplösningen 2736 x 1824 pixlar i 3:2-förhållande. Tillgängliga portar är en fullstor USB 3, MicroSD-kortplats, Mini DisplayPort och uttag för headset/hörlurar/högtalare. Därtill finns anslutning för Type Cover samt port för att kunna koppla till dockningsstation. Kamera finns både fram (5 megapixlar) och bak (8 megapixlar).

Det trådlösa nätverkskortet klarar 802.11a/b/g/n samt nya 802.11ac, och Bluetooth 4.0. Batteritiden anges som upp till 9 timmar.

Lansering, pris och vad du ska välja

Microsoft Surface Pro 4 kommer att lanseras i Sverige den 19 november, lagom till julhandeln. Priset börjat på 9995 kronor för den enklaste modellen med M3-processor, 4 GB internminne och 128 GB lagringsutrymme.

Jag skulle dock varmt rekommendera att du går upp i prisklass, så att du får en bra processor. M3 är inte dålig, men du får betydlig bättre kräm med i5 eller i7. Pro 4 med i5, 4 GB internminne och 128 GB lagringsplats kostar 10995 kronor.

Vill du ha riktigt bra prestanda som håller i flera år ska du satsa på en i7-processor, 8 GB minne och 256 GB lagring – som kostar 17995 kronor.

Om du lägger på ytterligare 2000 kronor får du 16 GB internminne, vilket jag kan rekommendera för att framtidssäkra den. Men 16 GB är inte nödvändigt om du inte brukar köra många program samtidigt, eller om du inte sysslar med tunga appar som grafik och liknande.

Microsoft Surface Pro 4
image-23995

Microsoft Surface Pro 4 lanseras i Sverige den 19 november.

Surface använder sig av Intels grafikkretsar; M3-modellen kör Intel HD graphics 515, i5 med Intel HD 520, och i7-modellen har Intel Iris graphics. Det är värt att påpeka att dessa kretsar använder delat minne, vilket betyder att de använder det vanliga internminnet. Tänker du ansluta extern skärm är det här bra att veta. Med en dockningsstation kan du ansluta två externa skärmar till en Surface Pro, och i det fallet bör du ha en modell med minst 8 GB internminne (helst 16 GB).

Ska du använda din Surface Pro mycket, bör du skaffa en extern skärm. Annars kommer du sitta med gamnacke, och förstöra ryggen.

Microsoft har även lanserat Surface Type Cover 6, som har större mellanrum mellan tangenterna och en större musplatta – vilket är positivt eftersom musplattan på föregångaren varit i minsta laget. Tangentbordet medföljer dock inte, utan kostar 1495 kronor. Det är mycket pengar för ett skärmskydd med tangentbord, även om det är bra.

Surface-pennan medföljer när du köper en Surface Pro 4. Den har också uppdaterats och klarar 1024 olika trycknivåer. Vill du använda din Surface för illustrationer är det här intressant.

Läs mer om Microsoft Surface Pro 4

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.