TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Bjud på en kaffe!

Topplista appar

Radannonser

Surfa SÄKERT: PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning.

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN-tjänst som rekommenderas av många!

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Säkerhet

Falsk Microsoft-support lurar svenskar på pengar

Skribent:
Publicerad: , 05:28
Uppdaterad: 2015-10-06, 15:12
Respons: 65 kommentarer

Microsoft telefonsamtal bedrägeriBedrägeriet där man blir uppringd av en engelsktalande person, ofta med indisk brytning, som säger sig representera Microsoft och påstår att din dator är infekterad av virus, håller fortfarande på. Första gången jag rapporterade om det här bedrägeriet var redan i juli 2011. Senast igår fick jag ett mejl från en läsare som berättade om ett samtal i fredags.

Jag har skrivit ett par bloggposter om det här bedrägeriet, men nu var det ett tag sedan sist och eftersom samtalen fortsätter vill jag påminna om varningen. Tyvärr är det uppenbart att en hel del faller för bedrägeriet, så hjälp gärna till att sprida varningen. En bra kanal är att använda dig av Facebook för att tipsa dina vänner. Läs vidare…

Den här telefonbedrägeriet är väldigt utbrett, och det verkar finnas en omfattande affärsverksamhet bakom. Att bedragarna fortfarande driver sin kampanj genom att ringa till synas slumpmässiga telefonnummer hem till privatpersoner, tyder på att lurendrejeriet är lukrativt. Med andra ord: många faller för bluffen.

Oktober 2015: Nu ringer bedragarna från 076-7945979!

Varning tele-nummer 001000181 är bedrägeriEn hel del blir polisanmält, men det verkar inte ha givit något större resultat. Det finns garanterat ett väldigt stort mörkertal av offer som förlorat pengar på det här.

Tyvärr är det svårt, rent av omöjligt, för polisen att göra något. Därför är det speciellt viktigt att vi hjälps åt att sprida varningen om det här bedrägeriet. Har du en blogg eller annan sajt, kan du skriva om det där. Du kan också posta det i relevanta diskussionsforum. Ett väldigt enkelt alternativ är att skriva om det på Facebook, om du använder det sociala nätverket.

Varna dina vänner på Facebook! Klicka bara på Rekommendera här under, så tipsar du om den här bloggposten.

 

Så går bedrägeriet till

Jag har som sagt skrivit om det här bedrägeriet tidigare, men det är värt att upprepa hur det går till. Privatpersoner blir uppringda av någon som på engelska förklarar att de ringer från Microsoft, eller från ett företag på uppdrag av Microsoft. Ibland presenterar de sig som Microsoft Technical Department eller Windows Computer Center. Det verkar vara mest vanligast att uppringaren talar med indisk brytning.

Man förklarar för det potentiella offret att dess dator är infekterat av ett farligt virus. Man utgår från att personen har en PC med Windows, men det är inget bedragarna vet något om. Så vitt jag förstått, vet man inte varifrån bedragarna har fått de telefonnummer de ringer. Troligtvis hämtar de dem från någon form av telefonkatalog. Klart är dock att de inte vet vad du har för dator. Även personer med Mac, Linux eller utan dator blir uppringda.

Har du nummerpresentatör kan du se vilket nummer det är ifrån. Här kommer en lista över några nummer jag fått reda på – har du fler får du gärna posta en kommentar med det nedan.

 • 001000181
 • +1000181
 • 8155195941
 • 015672539999
 • 8155194735

På webbplatsen MissatSamtal.se finns det en stor mängd rapporter från personer som blivit uppringda av dessa nummer.

Bedragarna påstår att syftet med telefonsamtalet är att hjälpa dig att bli av med viruset. Dels erbjuder man en programvara för att ta bort viruset, till priset av cirka 130 kronor (beloppet kan variera), och del vill man att offret installerar programmet Teamviewer.

"Microsofts"-support försöker lura dig att installera Teamviewer för att ta kontroll över datornAntivirusprogrammet är naturligtvis fejk, eftersom det inte finns något virus. Betalning sker genom att offret dirigeras till en webbsida där de kan köpa programmet online. Gör man det lämnar man över sina konto- eller kreditkortsuppgifter till bedragarna. Ibland ber de om kortuppgifterna direkt via telefon.

Teamviewer är ett gratisprogram som används för att fjärrkontrollera datorer. Det är ett legitimt och bra program som används för att kunna ge datorsupport på distans; perfekt för att till exempel hjälpa dina föräldrar med datorproblem. Med hjälp av Teamviewer kan man ta kontroll över datorn från sin egna dator via Internet.

Bedragarnas syfte med att offret installerar Teamviewer sägs vara att man ska hjälpa personen med att ta bort viruset. I verkligheten har de helt andra planer. De kan gå igenom den drabbades dator på jakt efter personlig information, ladda ner och installera trojaner och annan farlig kod. I teorin, och även i praktiken beroende på vilken typ av verifikationssäkerhet din Internetbank har, kan de orsaka stor skada om de kan kontrollera din dator när du är inloggad på din Internetbank.

Hotfulla och envisa

Bedragarna ger sig inte i första taget. De är inledningsvis relativt trevliga, men om inte offret verkar tveksamt kommer man att byta taktik till att bli allt mer aggressiva och hotfulla för att skrämma personen till att luras.

Misslyckas man att övertyga den uppringda personen innan telefonsamtalet är slut – eller om personen bara slänger på luren – kommer man att fortsätta ringa. Flera av de läsare som mejlat mig med rapporter om samtal, har berättat att bedragarna ibland fortsatt att ringa flera gånger om dagen under långa perioder. De är väldigt hotfulla och det är många som har blivit riktigt skrämda och mått väldigt dåligt av de här typerna.

En metod för att övertyga offren är att det inte är lagligt att vara på nätet med en virussmittad dator. Av olika rapporter att döma verkar ett syfte med fjärrstyrningen (alltså installationen av Teamviewer) vara att kunna installera en slags trojan, som blockerar datorn tills offret har betalat för det falska säkerhetsprogrammet som ska ta bort viruset.

En förtvivlad dam berättade att de vägrar sluta ringa. De ringer henne från tidig morgon till sen kväll, och minst två samtal per dag. Nu överväger hon att byta telefonnummer för att slippa samtalen från ”Windows computer center”. [Källa: PCOnline – Bedrägeri från Windows Computer Center]

Bedragarna tvekar inte till att försöka lura även barn. Jag har läst rapporter där barn under 18 år har svarat på telefonsamtalet, och bedragarna har då försökt få barnet att ta reda på föräldrarnas kortnummer eller koder till Internetbanker.

Vad ska man göra?

Värt att påpeka är att Microsoft aldrig skulle ringa upp sina kunder på det här sättet. Det är knappast så att Microsoft håller koll på vad som sker på din dator. Inte heller lär de veta ditt telefonnummer. Eller vem du är över huvud taget – som regel köper man ju sin PC hos en återförsäljare, och då finns Windows förinstallerat. På sin hemsida har Microsoft publicerat en varning om de här telefonbedrägerierna. Bland annat står att läsa:

Om du får ett oombett samtal från någon som säger sig ringa från Microsofts Tekniska Support – lägg på. Vi ringer aldrig upp våra kunder på det sättet. [Källa: Microsoft]

Skulle du få ett sådant här samtal, lägg på luren direkt. Förmodligen kommer de att försöka ringa igen. Och visst är detta frustrerande och inte sällan riktigt obehagligt. Gör också en anmälan till polisen, huvudsakligen för att de ska se vidden av bedrägeriet.

Om man blivit lurad!

Det är utan tvekan en hel del som har blivit lurade av de här bedragarna. Hade det inte fungerat, skulle det inte ha fortsatt så länge som det gjort. Men vad ska du göra om du eller en bekant råkat bli lurad?

Det första steget är att spärra det kort du använts vid köp av programvaran. Ta kontakt med banken för att spärra kortet. I många fall går det att spärra kort via Internetbanken, men innan man loggar in där behöver man rensa datorn från fjärrstyrningsprogram, trojaner och keyloggers (det vill säga en slags trojan som registrerar allt som skrivs på tangentbordet och skickar det till de som ligger bakom trojanen).

Brandvägg i Windows

Om du inte redan har ett antivirus är det hög tid att du skaffar det. Och en brandvägg måste du ha. Windows har en egen brandvägg som fungerar fint. Det finns många bra gratis antivirus; mina två favoriter är Avast! Free Antivirus respektive Panda Cloud Antivirus.

Är du villig att betala några hundralappar om året för att försäkra sig om att du får ett omfattande skydd mot alla typer av hot på Internet, skulle jag rekommendera att du istället satsar på ett kommersiellt Internet Security-paket. Det finns flera svenska alternativ:

2018 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.

Ett bra antivirus hindrar olika former av datorvirus att installeras på ditt system. Programmet kan även hjälpa till att rensa bort skadlig kod från en infekterad dator.

Microsoft Safety Scanner, tar bort virusVill du på ett enkelt sätt skanna din dator för att se om den är infekterad av skadlig kod, kan du använda en av alla de gratis virusskannrar som kan köras direkt i din webbläsare. Den här typen av verktyg hjälper dig dock inte att ta bort virus. Här hittar du fem olika gratis virusskannrar i webbläsaren.

En bättre lösning är att använda en virusskanner som också kan ta bort virus och annan skadlig kod. Det finns ett antal sådana här program att välja mellan. Här kommer tre alternativ som alla är helt gratis att använda:

Ibland är dock skadan så allvarlig att du inte ens kommer in i Windows. Det första steget att testa är att starta datorn i så kallat felsäkert läge. När du precis startat din dator trycker du på [F8]. Då visas en meny där du kan välja felsäkert läge. Kommer du in i Windows på det här viset kan du köra virusskannern härifrån.

Har du Windows 8 har den speciella bootmenyn som visas när du trycker [F8] försvunnit, för att istället göra det enklare att reparera en dator som strular (något du förresten också kan prova). På How-To Geek finns en guide till hur du kommer åt felsäkert läge i Windows 8.

Om inte ens detta fungerar har du en sista lösning innan du får kasta in handduken, formatera hårddisken och installera om Windows, nämligen Rescue-skivor. Detta är en bootbar CD/DVD-skiva eller USB-minne som startar upp ett specialanpassat Linuxsystem för att köra virusskanner och annat på ditt Windowssystem, utan att egentligen vara inne i ditt vanliga Windows.

Vill du fördjupa dig i hur du tar bort virus från en infekterad dator, läs artikeln Så tar du bort virus: 6 gratis verktyg!

Byta lösenord överallt…

LösenordDu har också ett ännu värre arbete framför dig. Om det har varit så illa att bedragarna har varit inne i ditt system, kan de ha hittat användarnamn och lösenord för alla tjänster du är medlem hos.

Det krävs inte att du har dina lösenord i en fil (något som tyvärr är vanligt; en textfil på skrivbordet som innehåller alla lösenord och användarnamn) – inte så länge bedragarna har haft tillgång till din mejl.

Om det går att komma åt mejlen finns det säkert uppgifter från när du först registrerade dig på respektive Internettjänst. Annars är det bara att återställa lösenordet på tjänsten, för då får du ett nytt som skickas till din mejl – som alltså läses av bedragarna.

Så det jobbiga arbetet ligger i att du behöver uppdatera lösenorden för viktig tjänster. Lagom roligt.

Läs mer om bedrägeriet

Som jag nämnde här ovan har jag skrivit om det här bedrägeriet ett par gånger tidigare. En del texter har jag skrivit för den här bloggen, men jag har också skrivit några artiklar för PCOnline – min digitala datortidning.

Vill du få fler tips och ta del av rapporter från läsare som har mejlat mig när de – eller släkt och vänner – blivit uppringda, kan du läsa följande artiklar:

Jag ser gärna att du som fått samtal hör av dig även framöver. Har du, eller någon du känner, blivit uppringd av dessa bedragare, skicka mig ett mejl och berätta vad du vet av när de ringde, om det stod något nummer av nummerpresentatören, vad de presenterade sig som, vad de erbjöd och hur de betedde sig. Du har säkert inte svar på alla dessa frågor, men det gör ingenting. Du behöver inte ha svar på någon, det är mest exempel på vad du kan skriva. Tack på förhand!

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2018 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
 

65 kommentarer

 1. Feminix2015-10-30 at 11:46Reply

  På 3 dagar 4 samtal, nu senast i morse 10 över 8. Usch!

 2. Katarina2015-09-30 at 12:52Reply

  Blev idag uppringd på mobilen av en man som hävdade att han var från Microsoft och att de hade upptäckt misstänkt virus-aktivitet på vår dator. Han pratade med indisk brytning. Telefonnummer 031302687771. Eftersom jag inte hade hört om detta tidigare men var misstänksam bad jag honom skicka ett mail om han verkligen representerade Microsoft som förklarade hur vi kunde skydda oss. Han sa att det ”inte gick” och att jag var ”tvungen att sätta mig vid datorn så att vi kunde lösa detta direkt”… Jag envisades med att jag inte skulle göra detta via telefon och till slut la han på när han inte kom någonvart.

 3. Stefan2015-09-28 at 13:43Reply

  Blivit uppringd 2 ggr idag på mobilen av en indierröst som kallar sig Micael. Telnr 076-794 59 79. Hetsig kille när man inte vill göra som han säger. Bad honom ge mig mac-adressen på den dator som det var fel på men NO NO NO det kunde han inte göra. Hotade med att blockera min dator, vilket kändes rätt otrevligt. Talade om att jag vet att han var en scam. Han la på till slut. Hoppas det slutar där

 4. Calle2015-09-24 at 09:16Reply

  076-794 59 79
  Blev uppringd 2015-09-24

 5. Antonia2015-09-04 at 09:28Reply

  01313656466
  Dessa ringde till vår hemtelefon.
  Tur att jag redan hade hört om scamen

 6. magnus2014-07-05 at 09:53Reply

  5648949265 ringer också och påstår att dom är från microsoft, har sag att jag tagit nummeret och polisanmält det.

 7. Dr-d2014-05-10 at 12:50Reply

  Får nästa dagligen samtal från +55 7 och de påstår sig vara Windows support på bruten indo-engelska. Jag har sagt till dem att jag vet att de är bedragare och då lägger dom på direkt. Men det fortsätter vilket är irriterande. En gång ringde det från +63 (0) 69 023 96 som är Filippinerna. Jag har inte ringt tillbaka. Om någon har en bra lösning på hur man blir av med detta kriminella avskum så tar jag tacksamt emot förslag.

 8. Bjo2014-04-14 at 11:02Reply

  Har också fått ett otal av dessa samtal. Såg tipset om att skrika i telefonen, vilket jag gillade. De sitter säkert med headset. Kom att nästa gång ska säga hold on just a minute, sätta luren vid branvarnaren och testsignalen ;) den är grymt hög. Kanske lär sig sig en läxa?

 9. krille2014-04-01 at 14:19Reply

  vart uppringd idag från detta nr 004797711081

 10. Christer Granquist2014-03-25 at 13:59Reply

  Blev uppringd i förrgår av en engelsktalande man med indisk brytning. Han sa sig komma från Microsoft och att han ville hjälpa mig med datorn. Jag frågade varifrån han ringde.Han svarade New York. Jag sa nej tack till denna hjälp, men han var påstridig. Jag började driva med honom och han blev lite provocerad. Jag la på luren efter en stund.
  Blev uppringd idag igen. Jag frågade varifrån han ringde. Han sa Californien. Jag frågade varifrån Californien. Han kunde inte svara. Jag frågade om det varifrån San Francisco, Los Angeles, Sacramento, Encinitas, Carlsbad eller San Diego….. Han blev tyst och svarade efter en stund: ”It´s none of your business”. Han räckte över luren till en annan. Jag frågade samma sak, varifrån Californien de ringde. Han frågade varför. Jag svarade att jag är mycket intresserad av amerikansk geografi och att det är kul att diskutera de geografiska förhållandena där de befinner sig. Han sa då: ”Bye, bye. Jag svarade detsamma.
  Bra om man omedelbart kan ta udden av samtalet på detta sätt, att de aldrig får komma fram till vad de vill. Man kan börja prata om geografi, vädret, politik, sjölejon, delfiner eller vad som helst. Till slut tröttnar de väl. Ganska lätta att kollra bort. Bra tillfälle att öva sin ”pratade” engelska.

 11. Framtiden gör mig rädd | Internet Sweden2014-02-22 at 17:05Reply

  […] på samma sätt är det lika förundrande att de allra flesta falska ”Microsoftingenjörer” ringer upp västerlänningar från Indien (men även från Pakistan) och försöker lura den […]

 12. Lars2014-02-19 at 14:01Reply

  Jag blev uppringd idag. Två gånger!

 13. Microsoft är så omtänksamma (bluff) | The adventures of the half-Chinese Woman2014-01-24 at 14:04Reply

  […] Ämnet har tagits upp på många ställen. TKJ.se har skrivit ett inlägg om vad man ska tänka på och hur bedragarnas tillvägagångssätt ser ut. Läs mer här.  […]

 14. Sam2013-12-12 at 12:48Reply

  Jag brukar säga typ: ”yes, please hold on” eller ”just a minute”. Sedan lägger jag luren bredvid mig och fortsätter där jag var innan de ringde… :)
  Ropar de ”hello, are you there”, så ropar jag bara tillbaka ”yes, Im here, just a minute”…
  Det fiffiga är att då hinner de inte ringa till er andra, när de är väntande hos mig.

  • Chrischros2016-03-11 at 10:33Reply

   klockrent ;)

 15. Lena Gustafsson2013-11-18 at 13:37Reply

  De ringer dygnet runt. allt från 1 gång om dagen till 10 gånger om dagen. Blivit väckt ett flertal gånger. Rena terrorn. De ringer från dolt nummer och det har varit olika personer som ringer. Börjar bli så trött på dem.

 16. skogstokig2013-11-15 at 17:29Reply

  Jag har blivit uppringd 2 gånger idag och 4 gånger igår, och innan dess sporadiskt hela veckan med början förra lördagen. Håller på att bli tokig!! När jag säger att jag vet att det är en scam och att de aldrig kommer att lyckas lura mig så lägger de på direkt, bara för att ringa upp 2 SEKUNDER senare. Tror de jag är senil eller? Jag har ingen nummerpresentation, men ska nog fixa det nu för åtminstonde slippa svara, om man nu inte kan få dem att sluta ringa.

 17. Hostsovarn2013-11-11 at 16:10Reply

  Jag igen. Lägger oftast på direkt men sist blev jag så arg att jag höll luren nära munnen och ropade högt, hoppas han fick ont i örat!!

  Lista på nummer att spärra:
  001800654897
  0864291113
  007182010310
  001524856985

  samt att de ringer från hemligt nummer ofta

  Har kontaktat Telia, de vill ha 120 kr/år för en spärrningstjänst. FULT att de vill tjäna pengar på detta. Är det månne de som anställt indierna;)

 18. Lena Dickson2013-11-11 at 12:28Reply

  Hej!

  Blev uppringd igen precis nyss. Jag pratar bara på med svenska och så låter jag dessutom som om jag hör illa. De lägger alltid på, men tröttnar tyvärr aldrig. Ska ta bort mitt telefonnummer från Eniro och Hitta nu genast. Att säga va! hela tiden är väldigt effektivt när det är någon svensk som inte respekterar Nix.

 19. Hostsovarn2013-11-08 at 08:24Reply

  Dessutom, i början tyckte jag att jag var snart när jag sa emot. Gav dem fel uppgifter en gång och kallade på chefen en gång. Inte slutar de ringa för det. Jokes on me…Det bästa man kan göra för att slippa detta är att lägga på direkt och inte säga hej ens. Då slipper man ödsla tid på dem. Det värsta är att de som blir lurade antagligen är gamla och mentalt handikappade. Därför blir jag så arg på detta.

 20. Hostsovarn2013-11-08 at 08:18Reply

  Har blivit uppringd ca 20 ggr. Lägger på luren direkt när det står ”ext samtal”, hjälper inte. Nyss ringde dem och väckte mig 6.00 när jag lyckats somna efter förkylningens hostattacker. Försökte hosta mig till sömns igen. Då ringer nån från ett annat nummer och jag svarar (har alltid varit extra annars). En röst säger ”Hello” och jag läget på direkt. Indien, ta hand om detta problem, ni får dåligt rykte…Fattar inte heller varför inte Telia m.fl. inte kan spärra sånt här skräp. Funderar på att avsluta mitt fasta abonnemang.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.