TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows 10

Så ska Microsoft få oss att byta till Windows-mobiler

Skribent:
Publicerad: , 15:29
Respons: 6 kommentarer

Windows 10 för mobilerMicrosofts mobila operativsystem Windows Phone har inte lyckats slå igenom stort på marknaden, utan lever i skuggan av iOS och Android. Men i och med Windows 10 hoppas man kunna utöka antalet användare. Med hjälp av det nya operativsystemet och billiga mobiler riktade mot de som idag inte kör smartphone vill man nå ut till de 1,5 miljarder Windowsanvändare som finns.

Windows 10 är byggt för att kunna köras på alla plattformar, allt från mobiler till surfplattor, datorer och TV. Genom att låta applikationer skalas automatiskt mellan olika skärmstorlekar, och genom att ha en gemensam app-butik, tror Microsoft att man kan locka till sig många utvecklare. Det viktigaste är trots allt tillgång till appar.

Windows Phone kommer på sikt att ersättas av Windows 10. Sedan i januari finns det en testversion av Windows 10 för smartphones för gratis nedladdning, och i slutet av förra året kom en testversion för PC. Microsofts mål med Windows 10 är att ena alla sina Windows-varianter i ett operativsystem, som ska köras överallt.

Det här innebär stora fördelar för alla som utvecklar appar för Windows. Appar för Windows 10 ska automatiskt kunna skalas mellan olika skärmar, utan att utvecklaren behöver lägga någon större energi på det. När man bygger en app kommer den helt enkelt att fungera oavsett vilken enhet användaren kör.

Det är en viktig detalj, eftersom tillgången till appar är väldigt betydande när konsumenter väljer smartphone eller surfplatta. Man kommer att använda samma app-butik på alla plattformar, för att öka tillgängligheten.

Under Mobile World Congress, som nyligen hölls i Barcelona, visade Microsoft att man satsade hårt på mellansegmentet av smartphones, i prisklassen 2000-3000 kronor. Dessutom vill man göra smartphones för under tusenlappen. Andra mobiltillverkare får använda Windows 10 gratis.

Microsoft har på senare tid släppt många appar till iOS och Android. Dels vill man nå så många användare som möjligt, men enligt en intervju av IDG hoppas man även att användarna av apparna kommer gilla dem så pass att de köper en Windows-mobil nästa gång de byter smartphone. Tanken är att man ska köra Windows över hela segmentet; från smartphone och surfplatta till dator och så vidare.

Källa: IDG

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Ruffe2015-04-08 at 10:12Reply

  Tror nog Windows-telefonerna har en framtid genom att digitala assistenten Cortana kommit med i bilden. Alla som spelat Halo 4 vet vem hon är. Har själv Cortana i telefonen (Lumia 535) och fungerar jättebra. Dessutom en assistent med humor. Du kan fråga vad som helst, bara du gör det på engelska.

 2. johala022015-03-08 at 18:58Reply

  Frågan är väl om inte loppet är kört för Windows Phone. I vart fall tror jag de får svårt att få upp marknadsandelarna till några högre nivåer.

  Att göra billigare smartphones gör ju Google också med sin Android One satsning:

  http://www.theverge.com/2014/6/26/5845562/android-one-google-the-next-billion

  Men man kan ju alltid hoppas att Windows 10 satsningen genererar mer intresse för plattformen.

 3. Mikael Svensson2015-03-06 at 22:36Reply

  Känns som wph 10 mobil skulle bli intressant. Bättre pris än iphone(som jag nog helst vill ha) men man slipper google ”storebror ser dig”. Hoppas microsoft är något bättre än google iaf. Kanske ubuntu eller firefox os är bäst om man vill vara anonym..

  • Mikael Jakobsson2015-03-08 at 07:11Reply

   Anonymiteten har ju bara med vad för appar och tjänster du kör på.

   • Mikael Svensson2015-03-08 at 22:25Reply

    Det kanske är så, men för att kunna använda Android och kunna ladda ned appar måste man ha ett google-konto och hur vet man vilka avtal man accepterar då avtal (dessutom oftast på engelska) är så språk-fackligt krångliga att jag iaf inte ens fattar något av det och hur mitt android-konto analyseras. Jag tänkte att redan här är man kanske avlyssnad.. Innan man ens köpt någon app. Eller har jG fel?

    • Einar2015-08-28 at 12:02Reply

     Windows app store kräver även login

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.