TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

E-sport

Miljoner i prispengar inom e-sport

Skribent:
Publicerad: , 13:35
Respons: 2 kommentarer

The International 4Jag har börjar titta lite på området e-sport, som har växt enormt. Tidigare har jag inte bevakat det eftersom dygnet bara har 24 timmar, men nu kan jag inte låta bli.

På Aftonbladet läser jag att svenska teamet The Alliance är högoddsare inför Dota 2-turneringen The International 4, som går av stapeln i Seattle den 8 juli. Prissumman för förstaplatsen är i skrivande stund motsvarande cirka 20,7 miljoner kronor

För er som inte känner till Dota 2 (Defense of the Ancients 2), är det ett strategispel från Valve. Spelet baserar sig på Defense of the Ancients, en inofficiell karta till spelet Warcraft III: The Frozen Throne.

Två lag, Radiant och Dire, möter varandra på en arena som alltid är densamma. Radiants bas finns i nedre vänstra hörnet och Dires bas finns i över högra hörnet. Ett antal torn försvarar baserna på respektive planhalva. Målet är att respektive lag eliminerar tornen och därmed får åtkomst till motståndarnas bas som också ska elimineras för att laget ska vinna. (Källa: Wikipedia)

The International 4 kommer som sagt att hållas i Seattle, och där genomförs en turnering i Dota 2 med en allt växande prissumma. Just nu är den totala prissumman motsvarande drygt 41 miljoner kronor, som sedan fördelas mellan lagen som toppar resultatlistan. Enligt tidigare fördelning får vinnaren hälften, skriver Aftonbladet.

Under förra årets The International-turnering vann svensk The Alliance och plockade hem 9 miljoner i prispengar. Lyckas de upprepa vinsten i år blir det alltså mer än 20 miljoner att dela på mellan de fem medlemmarna.

Jag tror att jag satsade på fel kort inom datorvärlden…

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

2 kommentarer

 1. Stefan Kg2014-05-23 at 15:24Reply

  Fel kort inom datorvärlden? Det där är ungefär som att klaga på att man inte får alla rätt på stryktipset, vinner Wimbledon, europamästerskapen i schack, SM i bridge eller något annat spel som fanns långt innan datorerna.

  Är det inte tillräckligt att ha en extrainkomst på sin blogg? Jag har drabbats hårt av sjukdomar i mitt liv och när jag slutligen fick både hjärnhinneinflammation och blodproppar i benet tvingades jag acceptera förtidspension. Och jag var bara lite över 40 år. Nu får jag lite drygt 13 000 kr i månaden, och det är både tragiskt och intressant att se hur man tappar värde i andra människors ögon bara på grund av pengar.

  Jag har varit journalist och även informationschef, så jag borde behärska både bloggskrivande som det tekniska. Men när jag läser en av dina nyhetsrubriker här till höger: ”Affelix Svenskt affiliatenätverk som dels har mycket lead-kampanjer men även säljer CPM” så förstår jag inte meningen. Jag vet inte vad ett affiliatenätverk är, vad en lead-kampanj är, vad CPM är. Eftersom jag varit journalist vet jag att jag kan söka information om begreppen. men det tar tid.

  Jag kommer förmodligen att köpa din bok (eller måste jag köpa båda böckerna) eftersom jag länge letat efter ett sätt att tjäna pengar på mitt skrivande utan att behöva lämna hemmet. Men egentligen vet jag inte vad som skulle vara intressant för människor att läsa. Du skriver utifrån dina expertkunskaper om datorer, och vi andra behöver människor med dina kunskaper eftersom vi alla har datorer. I övrigt verkar framgångsrika bloggare mest vara unga kvinnor som publicerar mycket bilder men inte alltid så mycket text. Andra unga kvinnor läser deras bloggar därför att alla söker efter eventuella genvägar här i livet. De tror att alla framgångsrika bloggare har nycklar till framgång att dela ut, och därför kan en ung tjej utan särskild livserfarenhet tjäna pengar som om hon vore en klok gumma med svar på allt en kvinna behöver veta.

  Jag har ingen aning om hur jag skulle kunna locka läsare eller företag att annonsera på min blogg. Jag kan vissa ämnen bättre en medelsvensson, men jag tror inte någon är intresserad av det jag kan: statsvetenskap, politik, ideologier, religion, religionshistoria, historia. Jag har en roman i huvudet om indoeuropéernas ursprung (de kan ju knappast ha uppstått på stäppen norr om Svarta Havet för 7000 år sedan), så det är egentligen skönlitteratur jag borde satsa på. Men det skulle vara bra att ha en bostad och få tänderna lagade innan jag börjar med boken, så visst behöver jag pengar.

  Vem betalar egentligen ut dessa gigantiska prissummor till segrarna i ett elektroniskt strategispel? Vad vinner de på att ge bort dessa pengar? Hur fungerar världen egentligen numera?

  Med vänliga hälsningar

  Stefan K

  • Tommy k Johansson2014-05-26 at 10:52Reply

   Din kommentar var intressant att läsa! Dra ett mejl till mig på [email protected] med länk till din blogg, så ska jag se om jag kan ge dig lite tips.

   När det gäller ”fel kort” så skämtade jag. :) Jag är ingen bra gamer och har alldeles för svag tävlingsinstinkt för att lyckas inom det. Jag älskar att skriva om datorer och Internet, och har gjort det sedan tonåren (då fanns iofs inte Internet).

   Min blogg är ingen extrainkomst. Det är mitt jobb. Jag arbetar heltid med det här. Tyvärr har jag de senaste åren haft problem med hälsan (Crohns sjukdom som strulat, mediciner som givit med biverkningar och rent allmänt skräp och otur) så jag har inte kunnat arbeta så mycket som jag velat.

   Men nu har jag fått en ny medicin som hittills fungerat helt otroligt fantastiskt. Så nu hoppas jag att jag ska ta mig tillbaka och kunna återgå till att driva Sveriges ledande IT-blogg. :)

   Som sagt, dra ett mejl till mig så kan vi ta det utanför kommentarsfälten…

   Mvh,
   Tommy

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.