TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Google

Mitt Google-konto blev avstängt – ren skräck

Skribent:
Publicerad: , 20:22
Respons: 44 kommentarer

När jag nu ikväll skulle logga in på min e-post, som ligger hos Gmail, fick jag beskedet att mitt Google-konto har blivit deaktiverat. Kontot innehåller all min e-post, mina kontakter, AdSense-inkomster, dokument och mycket annat. Otillgängligt.

Ponera att du drabbas av det. Det är ren panik när man inser hur mycket viktiga saker man lägger i Googles händer. Jag är trots allt rätt beläst inom vad som kan hända. Ett deaktiverat konto innebär ofta att man är helt körd.

Det alternativ du har när ditt konto har deaktiverats är ofta att du kan kontakta Googles support och bestrida det. Jag har aldrig läst om fall där det lyckats. Det verkar snarare vara regel än undantag att Google inte bryr sig om att svara på ditt brev. Å andra sidan har vi faktiskt ett Googlekontor i Sverige, så vi behöver inte brottas med en överbelastad amerikansk support.

Därför blev kontot deaktiverat

I mitt fall fick jag dock en förfrågan att beställa ett lösenord till min mobiltelefon. Det skulle gå att få via SMS och Voicemail. Det förstnämnda fungerade inte. Trots tre försök kom aldrig något SMS. Voicemail fungerade dock och jag blev uppringd av en dator som gav mig en kod.

Därefter fick jag byta mitt lösenord, samt läsa igenom ett par bannor om att jag misskött min säkerhet och vad jag ska tänka på för att skydda mitt lösenord och så vidare. Mitt lösenord är inte lätt att knäcka, det kan jag lova. Det är ingen mening att du försöker, för jag lever faktiskt som jag lär i det här fallet, och har ett evighetslångt lösen med både versaler, gemener, siffror och tecken.

Väl inloggad på min e-post hade jag runt hundra stycken e-post med felmeddelanden om studsande mottagaradresser. Vad som hänt var att en spammare använt sig av min adress som avsändare, när denne skickat ut en massa skräppost. När studsarna vällde in till min adress, tolkade Google rimligen detta som att det var jag som skickat ut skräppost, varför de spärrade mitt konto.

Det här är rätt skrämmande, för vem som helst kan fejka en avsändaradress. Det är bara att ändra avsändaren i ditt e-postkonto. Dessutom finns det inget skydd för det här. Du kan inte hindra någon från att göra det.

Vad lär vi oss av det här?

Händelsen är intressant ur ett skrämmande perspektiv. Hur mycket har du själv hos Google, och har du någon backup på datan? Vad händer om din åtkomst till ditt konto blir spärrad?

Skulle jag bli av med min Gmail-adress hade det inneburit stora problem för mig. Så gott som alla mina kontakter har min Gmail. Det är mitt eget fel. Jag borde alltid lämna ut en tkj.se-adress istället, eftersom jag äger den domänen och därmed kontrollerar den.

På samma sätt är det idiotiskt att hänga upp för mycket av ditt Internetföretags inkomter på AdSense. Det har jag tack och lov inte gjort. Jag har spritit riskerna ordentligt mellan olika annons- och affiliatenätverk.

Och Google Docs – hur mycket av dina dokument ligger lagrade där? I mitt fall har jag gått ifrån Google Docs och återvänt till lokala applikationer – Microsoft Word (Windows) respektive Bean (Mac). Mina dokument skyddar jag bland annat genom att lagra allt i Dropbox. Därutöver har jag en lösning för säkerhetskopiering.

Nu är frågan: Litar vi för mycket på Google?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

44 kommentarer

 1. Hur stor del av ditt internetliv lägger du i Googles händer? | Nerdcraft2012-04-24 at 14:21Reply

  […] En annan sak som jag läste nyligen, fast inlägget är gammalt, var Tommy K Johanssons post om när hela hans Google-konto blev låst pga att någon använt hans e-mail address som avsändare och spammat andra. Mailen hade sedan studsat tillbaka in i hans inkorg vilket hade höjt en varningsflagga i Googles algoritm. Du kan läsa hela inlägget här. […]

 2. Daniel Lindberg2011-10-07 at 13:20Reply

  Jag tjänar en del slantar på mina hemsidor via adsense. För några veckor sedan var annonserna plötsligt borttagna från en av mina sajter. Jag hörde aldrig något från google om varför. Efter en längre tids letande hittade jag ett kontaktformulär. Jag lämnade då min pub-id och beskrev mitt ärende. Efter någon vecka svarade google att de återaktiverat annonser på min sida då jag gjort nödvändiga ändringar. Det skulle dröja 48 timmar eller mer innan så skedde. Så nu väntar jag alltså på att annonserna åter ska synas på sidan. Drygt 4 dagar har gått. Jag tycker det känns lite nonchalant att bara ta bort annonserna utan att motivera varför. Men jag tror ändå min historia visar att det inte är helt hopplöst att komma i kontakt med google och få beslut ändrade. Öven om man får kämpa:)

 3. Carl Lindeberg2011-08-03 at 21:08Reply

  Nu är ju inte den här tråden den färskaste men jag testar i alla fall.
  Nyfiken på hur @Michelin lyckades. Har du någon bra mejladress eller annan kontaktväg till Google som du kan tipsa om?
  Vill gärna få dotterns konto upplåst… :(

 4. Carina2011-07-10 at 11:53Reply

  Jag har fått mitt adsense konto spärrat pga att någon tydligen gjort ogiltiga klick så det får jag inte tillbaka för det är tydligen mitt fel att jag inte har koll på vad resten av världen gör! Tips??

 5. Michelin2011-02-15 at 13:55Reply

  Jag lyckades övervinna kampen efter mycket kämpande så nu har jag mitt Google-konto o gmail som vanligt igen.. Tur att man är envis och lite ”elak” ibland kanske för det hjälpte tydligen.

 6. Michelin2011-02-15 at 12:32Reply

  Har precis råkat ut för det här. Och jag kommer inte in på mitt Google konto så nu kan jag inte fortsätta med min blogg som jag har byggt upp.
  Jag hade dessutom en massa material på gmail…… men ska man bannlysa gmail? jag har ändå tyckts att gmail har varit otroligt bra och jag kunde ha en massa material där. Men så händer det här….. helt makalöst.
  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta eller rent av spricka av ilska och frustration över att ha gått miste om så mycket material.
  // Michelin

 7. Syncplicity – smidig backup för Google Docs — Moheffa2010-12-02 at 00:29Reply

  […] ju Google, eller hur? Sant, men om något ändå går snett? TkJ beskrev mardrömmen när hans Google-konto spärrades. I TkJ:s fall hade en spammare använt hans mailadress som avsändare, vilket föranledde ett […]

 8. Veckans bästa V 27 | Third Opinion2010-08-20 at 23:44Reply

  […] Mitt Google-konto blev avstängt – ren skräck Publicerad: July 7, 2010 Från: Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet Tänkvärt om hur sårbara vi blir när allt ligger (Google-)molnet. […]

 9. Nabil2010-07-19 at 14:52Reply

  Låter inte alls kul.

  Och ja, jag tycker vi lägger alldeles för mycket information hos Google.

 10. Marias länkar – 11 July, 2010 : Maria Hägglöf2010-07-11 at 21:44Reply

  […] Mitt Google-konto blev avstängt – ren skräck- ”Nu är frågan: Litar vi för mycket på Google?” Är rädd att jag gör det… […]

 11. Sven2010-07-10 at 02:31Reply

  Vi litar på tok för mkt på Google, de kan jag lova. Vågar inte ge dem för mkt info i dagsläsget – de har för mkt insyn och använder den flitigt.

 12. Kim2010-07-09 at 15:50Reply

  åh fy, vilken skräck!

  En liknande grejj hade man kunnat löst lättare med att annat företag. Men eftersom google skiter i sina användare är detta ett mardrömsscenario.

 13. Janne MotorManiac Eriksson2010-07-08 at 20:23Reply

  Fick samma skräckupplevelse i april-maj när motormaniac bloggen droppade från Google Rank 4 till 0 utan förvarning, och den rankingen är rätt betydande ibland (helst för annonser o liknande) efter reindexering och 2 månader senare var den till baka på 4 igen ….

 14. Jan Nilsson2010-07-08 at 15:18Reply

  Huh….att läsa denna artikel hör inte semestern till! Du borde lämnat någon form av varningstext! :-)

 15. Fördelar med att jobba i molnet2010-07-08 at 14:27Reply

  […] eller bli stulen. Dock finns det risker även med att ha filerna i molnet, Tommy k Johansson beskriver här mardrömmen när Google stänger ner hans konto. Ingen åtkomst till vare sig mail eller filer, som […]

 16. Bobby2010-07-08 at 00:22Reply

  Jag kan fortfarande inte förstå folks missnöje med Gmail, om det är bättre någon annan stans så är det väl bara att byta. Jag tror dock ej att det ett dugg bättre annan stans, sen att ha emailen lagrade på en burk hemma måste väl ändå räknas som det mest korkade, det är ju typ inte 2000 utan 2010.

 17. Björn Sennbrink2010-07-07 at 21:18Reply

  Googles tjänster är bra på många sätt men det är med deaktiveringsrisken med svårigheten att få tillbaka access, har gjort att en del av mina kunder har Gmail för det operativa arbetet men att det alltid finns backup i bakgrunden (som inte bygger på Gmail-export). Själv kör jag allt på egen burk så det blir kul den dagen den blir stulen. Går den sönder finns det alltid de som återställer mot en liten slant!

 18. Lästips 7 Juli – 2010 - Olofs blogg2010-07-07 at 21:08Reply

  […] Mitt Google-konto blev avstängt – ren skräck […]

 19. Nicklas2010-07-07 at 19:42Reply

  Att stänga av det för mailstudsar är idiotiskt. Verkligen. Speciellt för ett företag som sysslar med Internet till den graden som Google gör borde de insett för länge sedan att alla spammare använder avsändare från de adresser de samlat in.

  Hur svårt är det att kolla mängd data utåt och inåt och se att något är fel med en massa studsar?

 20. Biggles2010-07-07 at 19:02Reply

  Jag fick just ett spam från dig, vilket jag naturligtvis reagerade på. Det intressanta är dock följande:

  1. Jag får minimalt med spam eftersom jag varit väldigt restriktiv med att lämna ut min mail (inte den jag skriver med nu tex). Dock misstänker jag att jag deltagit i en tävling hos dig och du på det viset fått min mail.

  2. Mailet innehåller din signatur. (”—Skriver Sveriges största….”)

  Slutsatsen jag drar av detta är att någon använt ditt konto för att skicka spammen (inte bara fejkat avsändaren som du skriver).

  Aj aj, inte bra…

 21. Cip2010-07-07 at 18:45Reply

  Sätter man SPF records för sina mailservrar tar vanligtvis mailburkar inte emot post som inte finns med i listan med godkända SMTP servrar.

  >> ”Det här är rätt skrämmande, för vem som helst kan fejka en avsändaradress. Det är bara att ändra avsändaren i ditt e-postkonto. Dessutom finns det inget skydd för det här. Du kan inte hindra någon från att göra det.”

 22. Hackad2010-07-07 at 18:13Reply

  Jag tillhör en av dem som fått SPAM från ditt konto Tommy, finner det märkligt att så många av adresserna är svenska. Känner du igen någon av kontakterna? Är du säker på att ditt konto verkligen inte blivit hackat? Det ser i alla fall ut som det enligt nedan: http://www.easy-share.com/1911251614/mailheader.rtf

 23. Hackad?2010-07-07 at 18:09Reply

  Jag tillhör en av dem som fått SPAM från ditt konto Tommy, finner det märkligt att så många av adresserna är svenska. Känner du igen någon av kontakterna? Är du säker på att ditt konto verkligen inte blivit hackat? Det ser i alla fall ut som det enligt nedan:

  Delivered-To: ****@****.se
  Received: by 10.213.4.66 with SMTP id 2cs212609ebq; Wed, 7 Jul 2010 08:54:50
  -0700 (PDT)
  Received: by 10.223.108.72 with SMTP id e8mr5945136fap.8.1278518090229; Wed,
  07 Jul 2010 08:54:50 -0700 (PDT)
  Return-Path:
  Received: from mail-bw0-f66.google.com (mail-bw0-f66.google.com
  [209.85.214.66]) by mx.google.com with ESMTP id
  d8si7966060fan.0.2010.07.07.08.54.49; Wed, 07 Jul 2010 08:54:49 -0700 (PDT)
  Received-SPF: pass (google.com: domain of [email protected] designates
  209.85.214.66 as permitted sender) client-ip=209.85.214.66;
  Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of
  [email protected] designates 209.85.214.66 as permitted sender)
  [email protected]; dkim=pass (test mode) [email protected]
  Received: by bwz1 with SMTP id 1so3440448bwz.1 for ; Wed, 07
  Jul 2010 08:54:48 -0700 (PDT)
  DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=gmail.com; s=gamma;
  h=domainkey-signature:mime-version:received:received:date:message-id
  :subject:from:to:content-type:content-transfer-encoding;
  bh=1ce4EU5ZlZjasgkjh4UcbETatHfEqlhl34QAqIMVQTA=;
  b=dBMRqKaRQkfVPycrqEXzJD6zqcs4l0BGdO1N3glMCOq2Q72GcrXGmy/lWzKzVTqKip
  ePS9Np7x/h9HZVqlnR81bN1SKR+U6WUXmT0c2Zruz2916CRLB4oUm4g7zG6nf+s4KgXX
  Jj9QQ4g0Qi5GwuLWMcubv6uO20vWGt8jMxHpI=
  DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; c=nofws; d=gmail.com; s=gamma;
  h=mime-version:date:message-id:subject:from:to:content-type
  :content-transfer-encoding;
  b=Z6GR0L5EygLBLQ5Y5FPe1/4JIxLf10sY7xAPF6q/UsrsrSpebsEyeE8YfuouTnuHzD
  iLd23fGDf1iYv4QGUIbIsWXK7z3O44zM2HQkXDSB2aNRPa7kOI6d2fM8fp/0RKkQSS8N
  VoMvvRjqMNB7natngYQk8ZlgOMiSgJltyKI8s=
  MIME-Version: 1.0
  Received: by 10.204.85.89 with SMTP id n25mr5202555bkl.105.1278518088784; Wed,
  07 Jul 2010 08:54:48 -0700 (PDT)
  Received: by 10.204.68.131 with HTTP; Wed, 7 Jul 2010 08:54:48 -0700 (PDT)
  Date: Wed, 7 Jul 2010 17:54:48 +0200
  Message-ID:
  Subject:
  From: Tommy k Johansson Fager
  To: *****@hotmail.com, ****[email protected],
  ****[email protected], ****[email protected],
  *****[email protected], ****[email protected], **[email protected],
  **[email protected]
  Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
  Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

 24. N!cklas2010-07-07 at 17:33Reply

  Det är som med backup på filer – man tänker på det men gör det oftast inte förrän det är för sent… Just filer skyddar jag dubbelt, men min mejl är utan backup, något jag kommer ta tag i snarast!

  OT: CTRL+klick för att öppna länkar i ny flik i FX funkar inte (för mig) på din blogg av någon anledning

 25. the blackjacker2010-07-07 at 16:57Reply

  TKJ, de borde erbjuda en sådan möjlighet iaf, i synnerhet för de som jobbar mycket mot Google, vars inkomster beror på det och varken har tid eller råd att luska runt på deras usla forum och hoppas på att någon representant orkar bemöda sig med att svara.

 26. Thomas2010-07-07 at 14:26Reply

  Äger du din domän själv så rekommenderar jag dig att ta en titt på SPF.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework

 27. Mikael A2010-07-07 at 14:24Reply

  Tack för varningen! Det vore en mardröm att inte komma åt sina dokument i google docs! Flyttade över dem till Microsofts Skydrive! Det går i alla fall att komma i kontakt med MS om man får problem…

 28. Jonna2010-07-07 at 12:46Reply

  Ouch, här fick man sig en tankeställare. Jag är helt beroende utav mitt gmailkonto och får alltid småpanik när jag inte kommer in på gmail.
  Jag har precis läst en artikel från ghacks.net om Gmail funktioner och borde nog allvarligt ta en titt på om jag itne ska ta och installera något utav backupverktygen som nämns.

  Läs hela artikeln här:
  http://www.ghacks.net/2009/02/09/gmail-90-tools-and-tips-to-make-you-a-gmail-pro/

  tack för varningen!

 29. [email protected]2010-07-07 at 12:06Reply

  Håller med om att det är konstigt att Google inte kan se varifrån mailen ursprungligen kommer. Personligen så använder jag Gmail men med egna domäner för att ha full koll på min mailadress, så om det strular kan jag styra om mailen till en annan leverantör eller skaffa en egen mailserver. Tankar dessutom ner mailen till Outlook och arkiverar dem där så allt väsentligt finns kvar (jag raderar mail som jag anser ointressanta).

 30. Stefan tipsar – 7 July, 20102010-07-07 at 10:11Reply

  […] Mitt Google-konto blev avstängt – ren skräck […]

 31. Peter2010-07-07 at 10:07Reply

  Jag har också råkat ut för samma sak, och snacka om panik! Det är då man inser hur mycket viktiga saker man faktiskt har sparat via Gmail!

  Det är inte lätt att få tillbaka sina spärrade konton via Google som inte verkar bry sig överhuvudtaget. Som du säger, inte ens ett svar kan de bemöda sig med.

  Man kan gott fundera på andra alternativ än att bara använda Google, för en vacker dag kan det vara så att man inte kommer in på någon av sina Google funktioner.

  På frågan om vi litar för mycket på Google, tror jag faktiskt att vi gör det, och inser inte riskerna med Google något nonchalanta inställning till sina användare..

  Tack för en bra artikel..

 32. janne g2010-07-07 at 01:33Reply

  jag tycker att det låter lite egendomligt. Finns det verkligen inget sätt för Gmail att ta reda på om de här ”studsande mailen” ursprungligen har sänts iväg ifrån ditt konto innan de gör en sådan allvarlig åtgärd som att deaktivera kontot.

  Det borde väl gå att se skillnad på ett mail som bara avsändaradressen bytts ut och ett mail som verkligen sänts ifrån ditt konto (i någon logg eller någon annanstans).

  • TkJ2010-07-07 at 06:11Reply

   Janne: Du har en poäng, det borde gå att se… Det går ju inte att skydda sig mot att någon använder ens e-postadress, men som du skriver borde det finnas tekniska möjligheter för Google att se att det inte var jag som postade skräpet.

 33. Jonas2010-07-07 at 00:43Reply

  Konstigt också om man inte får info om vad man har gjort fel.

  Vi får se om passerkortet fungerar när jag kommer till jobbet imorgon, annars är det väl bara att anta att man inte jobbar där längre och se sig om efter något annat, galet :-)

 34. Bobby2010-07-07 at 00:41Reply

  Jag tycker det är helt självklart att Google ska agera om de märker att någon verkar skicka spam från en av deras gmailadresser, tycker de gjorde helt rätt, sen ordnade ju allt upp sig hyfsat snabbt. Jag litar klart mycket mer på Google än på de andra webmail företagen. Samma sak kan hända hos vilken webmail företag som helst och själv så tycker jag Google känns klart mycket seriösare än många av deras konkurrenter. Är det något företag som jag är skeptisk mot så är det Facebook, de har ju ofta problem med säkerheten.

 35. Tar Google sitt ansvar? | theblackjacker.se2010-07-06 at 23:55Reply

  […] skrev idag att hans konto på google blivit avstängt. Tydligen har det ordnat sig och det var någon spammare som spred spam som […]

 36. the blackjacker2010-07-06 at 23:29Reply

  Ja vi litar absolut för mycket på Google, som i sin tur tar väldigt dåligt ansvar för saker och ting.

  Exempelvis som siter ramlar ur index som hände Ted för ett tag sedan så är man som ägare i princip rökt på inkomster och dylikt i ett svep, från en dag till en annan.

  När Google har en sån monopolsituation på sök och textannonser och dessutom oerhört många användare på sina andra tjänster, och det för många likt Tommy är helt centralt för ens inkomster och företagande, så måste man ju kunna kontakta dem.

  Jag avskyr verkligen googles nuvarande support med något uselt jävla forum och möjlighet till mailkontakt i vissa ytterst speciella fall.

  Jag tror att många med mig utan vidare skulle betala en mindre avgift för att ringa in till någon google-supportline om man får bra hjälp och får komma i kontakt med dem direkt. Ny intäktkälla för google dessutom, alla blir nöjda.

  • TkJ2010-07-07 at 06:14Reply

   the blackjacker: Bra idé om betald support! Det hade många säkert skaffat.

 37. Property Marbella2010-07-06 at 21:37Reply

  Några oroliga timmar idag med andra ord. Otroligt att du inte spyr ut mera galla över Gmail vilket de flesta skulle göra. Bra att du fick rätt på det till slut.

 38. Niklas2010-07-06 at 21:31Reply

  Råkade ut för det för snart ett år sedan. Dock bara mitt Adsense konto.
  Kollade mailen via min telefon påväg hem från semestern, och vad får jag se? Jo ett fint mail om att mitt konto blivit inaktiverat, och jag hade ganska fin balans på den dessutom.
  När jag kom hem så gjorde jag det enda jag kunde; överklagade. Men än idag, snart ett år sedan och efter 2 stycken överklaganden så har jag inte fått ett enda mail från Google.
  Dock mycket glad att resten av kontot är aktivt.
  Google är inte perfekt, ännu…

  Fortsätt skriva om alla dessa intressanta saker!

 39. Carl H. Blomqvist2010-07-06 at 21:18Reply

  Det samma hända mig den 22:a juni. Jag fick dock SMS att fungera (Jag valde dock Sverige som land i en popup innan jag valde SMS).

  Som sagt, har riktigt högt entropivärde på mina lösenord. Valde ett nytt i alla fall.

  Noterade att något var fel eftersom jag också fick en massa mejl utan innehåll som studsade tillbaka, när jag kollade på min iPhone.

 40. Micke2010-07-06 at 21:09Reply

  Jag vet inte om jag skulle vilja kalla det en perfekt lösning för backup, men jag kör till största delen Thunderbird och har lagt till mitt Gmail-konto där, då har jag en lokal kopia. Annars verkar det finnas en del alternativ som t ex http://www.gmail-backup.com/.

 41. Olof F2010-07-06 at 21:04Reply

  Självklart litar för mycket på Google och det är mycket skrämmande. Tur att du fick tillbaka ditt konto. Har nog bara sett folk som misslyckats att få tillbaka kontot.
  Verkar ju bra att koppla mobilen till kontot, hur har du lyckats med det?

  Att bli av med sitt Googlekonto är nog mångas absoluta skräck då både mail och adsense försvinner. Bra att du fick tillbaka ditt konto!

 42. Rickard2010-07-06 at 20:48Reply

  Det där låter inte roligt. Jag blev plötsligt alldeles kallsvettig, tänk om man råkar ut för något sådant och får sin Gmail deaktiverad, det skulle ju bli kris!

  Finns det något bra sätt att köra en backup på email man har i Gmail?

  Tack för en intressant blogg!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.