TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Telekom

Höstens hetaste IT-trend: Mobilitet och 3G-Internet

Skribent:
Publicerad: , 14:08
Uppdaterad: 2009-06-24, 00:10
Respons: 6 kommentarer

Mobilt bredbandComputer Sweden har ringt runt till ett antal insatta personer i IT-branschen för att skapa en bild av vad som kommer att bli hösttrenden. Ett ord: mobilitet. Det är jag också övertygad om. Dels kommer det fler och fler produkter som är avsedda för mobil användning. För att nämnda de två stora; iPhone – och alla liknande konkurrenter, samt Asus Eee PC – och alla liknande konkurrenter

Men främst tror jag att vi kommer att få läsa och se en hel del om utveckling av 3G-nätet. Flera intressanta tekniker är på gång (Mobilsurf blir som det fasta bredbandet), så jag är övertygad om att vi kommer att få mycket högre bredband via det mobila nätet.

Som det är idag tycker jag inte mobilt Internet fungerar så mycket mer än som komplement till ett vanligt bredband. Jag har själv 3G-Internet via Telenor och det fungerar bra för mitt användningsområde; att kunna kolla e-posten och blogga även när jag inte är hemma (igår satt jag i en fåtölj framför en brasa i öppna spisen, hemma hos svärföräldrarna – mycket skönare miljö för att blogga går nog inte att få).

Att enbart köra på mobilt bredband hade jag aldrig stått ut med idag. Tekniken är inte tillräckligt bra, och hastigheten 7,2 Mbit når man förmodligen bara om man sätter sig i toppen av en 3G-mast…

Jag vet dock det här och därför blir jag inte upprörd när jag kopplas ner från 3G till snorslöa GSM-nätet. Däremot kan jag bara hålla med om att marknadsföringen av tjänsterna är aningen fula. .SE har rätt när de höjer rösten i ett pressmeddelande. DN hakar på det i artikeln Uselt resultat för mobilt bredband. Tidningen har också skrivit om att man nu rear ut mobilt bredband. Vad det i praktiken innebär att det innan sommaren blivit priskrig mellan leverantörerna, och du kan få rätt bra erbjudanden om du hakar på.

Så, det kommer vi att få se under hösten: fler nyheter om snabbare mobilt Internet. Det är där flaskhalsen sitter idag, för att man ska kunna arbeta ordentligt via sina mobila datorer och enheter.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

6 kommentarer

 1. TkJ2008-08-11 at 19:58Reply

  Vill tillägga att jag håller med om att 5 GB är för lite.

 2. TkJ2008-08-11 at 19:58Reply

  Stämmer ungefär som John säger. Alla har inte ett officiellt tak. Tre har det inte, men det FINNS ett tak mot överdriven användning (eller vad de kan kalla det).

 3. John Ankarström2008-08-11 at 19:49Reply

  Erik: Inte alla!! Ice har nog inget tak, och det finns fler, t.ex. 3 tror jag, och Tele2 (har jag för mej).

 4. John Ankarström2008-08-11 at 19:48Reply

  ”Alla älskar att hata Telia”, som Tommy sa för länge sedan… ”Skyll på att en router hos Telia krånglar”. haha.. Jag har oxå Telia…

 5. Erik2008-08-11 at 16:17Reply

  Alla operatörerna har tyvärr infört den begränsningen.

  Viktigast för mig är inte att det går snabbare utan att det blir stabilare. Omöjligt att våga uppdatera någon mjukvara med den stabilitet som finns idag. Likaså är latencyn i nätet för hög så det känns slöare än vad det egentligen är.

 6. Göran Lindemark2008-08-11 at 14:28Reply

  Jag retar mig också på den begränsning om 5 Gb per månad som min operatör Telia har. Under juli nåddes den gränsen, så det sista semesterdagarna blev sufrandet jättesegt då Telia begränsande hastigheten på de mobila bredbandet till knappt styrfart. Den här begränsningen måste tas bort om det mobila bredbandet ska kunna ersätta det fasta.
  /Göran L

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.