Murdoch vill ta bort sina sajter från Google | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

Murdoch vill ta bort sina sajter från Google

Oookej… Mediamogulen Rupert Murdoch är irriterad över att Google indexerar hans företag News Corporations artiklar och återpublicerar delar av dem på exempelvis Google News. Lösningen på detta anser han vara att stoppa Google från att indexera sajterna över huvud taget. Hrm…

Det är alltså inte alla som tycker om trafik från sökmotorer. Jag tillhör inte denna skara. Mycket besökare kommer från Google och andra sökmotorer och det är väldigt viktiga besökare som jag är extremt tacksam över.

Men Rupert Murdoch ser annorlunda på det. Han överväger att blockera Google från News Corporations sajter, så att deras artiklar och nyheter inte indexeras av sökmotorn och således inte dyker upp i sökresultaten.

Murdoch och Google

Det här är en väldigt besynnerlig idé. Enligt Murdoch är besökare som kommer från sökmotorer inte viktiga. Det är dåliga besökare som inte genererar några pengar, något jag inte ett skit håller med om.Visst, värdet kommer att sjunka när man sätter upp en betalvägg, eftersom besökare inte kommer till det kompletta materialet, men ändå…

The Wall Street Journal, wsj.com, ger idag drygt 8,6 miljoner träffar på Google. Att de besökare som kommer därifrån skulle vara meningslösa och värda att tappa tror jag inte en sekund på. Murdoch må vara en skicklig mediamogul, men i det här fallet är han helt klart ute och cyklar… Eller?

Källa: Murdoch: We’ll probably remove our sites from Google’s index

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

 • Pingback: Veckan som gick – Vecka 49 « Same Same But Different()

 • BORT MED SIDORNA FRÅN INTERNET DÅ! INGEN VILL HA DEM ÄNDÅ!

  (Sorry för caps ;)

 • Pingback: Läsvärt – 11 November 2009 « Erik & Pia()

 • Jag tror han letar efter pluspoäng bland Amerikas övriga ”journalister”: Fox News står ju med rumpan bar och tror att de leder med sina s.k. nyheter (bara orden får ju en att vilja kjäkas)…
  Och nu då pappers-nyheterna är extremt hotade letar alla sparkade journalister efter någon att skylla på.
  >> Tidningarna VS Google
  Så istället för att samarbeta med Google och dra nytta av de nya tiderna för Media (för det är ju Vi som valt nyheter från Google och inte Google som sagt åt oss att välja bort ex. WSJ ) väljer han den snabba resan, och skyller sina förluster på sina egna kunder.

  En bra regel kan nog vara att om R. M. gör något ingen annan gör, är det galet fel. Fast klirr i kassan (för honom)… i detta fall ”möjlighet till bättre anseende”-klirr…

 • Google borde bara säga ”F you”, och ta bort alla sajter som ägs eller drivs Murdochs olika företag, så får vi se hur glad han blir…

 • Det är uppenbart vad Murdoch är ute efter. Han har tidigare försökt få Google att betala för att använda nyheterna, och det är samma sak nu.

  Om han menade allvar med att inte vilja finnas med i sökmotorerna hade han givetvis lagt upp en robots.txt som berättar att sidan inte får indexeras. Alla som agerar på webben vet om denna metod, och om inte så får man reda på det med en enkel webbsökning.

  Han vill alltså fortfarande ha dessa besökare, men vill samtidigt att Google ska betala honom pengar (eftersom han omöjligt kommer kunna få just besökarna att betala någonting). Google visar bara korta utdrag ur nyheterna, vilket givetvis faller under Fair Use-paragrafen i den amerikanska kopieringsförbudslagen.

 • Ja, man har ju hört ”tidningar” andra säga samma sak. Jag undrar var dom får hela idén från att inte synas i Google. Är det så att Murdoch tänker starta en Google News själv och därför inte vill ha konkurrens från Google eller vad är det frågan om?

  Som det är idag så är jag ganska säker på att den nyhetssajt som INTE tar bort sina artiklar från Google kommer att lyckas bättre än sajter som gör det. Som jag ser det så är Google gratis reklamplats för en sajt. En win-win situation helt enkelt. Murdoch borde vara glad att Google inte tar betalt av kommersiella sajter för att ta med sajterna i sökresultaten.

 • Första tanken, han förstår inte internet. Sedan aha, Murdoch är bra på att skapa publicitet kring sig själv och sina företag. Återstå att se om han blockera sökrobotarna.

 • Galenskap.

  Blir ett kul uppvaknande när siterna tappar hälften av sina besökare eller vad det nu kan vara och annonsörerna börjar gnälla.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.