TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

Murdoch vill ta bort sina sajter från Google

Skribent:
Publicerad: , 10:22
Respons: 9 kommentarer

Oookej… Mediamogulen Rupert Murdoch är irriterad över att Google indexerar hans företag News Corporations artiklar och återpublicerar delar av dem på exempelvis Google News. Lösningen på detta anser han vara att stoppa Google från att indexera sajterna över huvud taget. Hrm…

Det är alltså inte alla som tycker om trafik från sökmotorer. Jag tillhör inte denna skara. Mycket besökare kommer från Google och andra sökmotorer och det är väldigt viktiga besökare som jag är extremt tacksam över.

Men Rupert Murdoch ser annorlunda på det. Han överväger att blockera Google från News Corporations sajter, så att deras artiklar och nyheter inte indexeras av sökmotorn och således inte dyker upp i sökresultaten.

Murdoch och Google

Det här är en väldigt besynnerlig idé. Enligt Murdoch är besökare som kommer från sökmotorer inte viktiga. Det är dåliga besökare som inte genererar några pengar, något jag inte ett skit håller med om.Visst, värdet kommer att sjunka när man sätter upp en betalvägg, eftersom besökare inte kommer till det kompletta materialet, men ändå…

The Wall Street Journal, wsj.com, ger idag drygt 8,6 miljoner träffar på Google. Att de besökare som kommer därifrån skulle vara meningslösa och värda att tappa tror jag inte en sekund på. Murdoch må vara en skicklig mediamogul, men i det här fallet är han helt klart ute och cyklar… Eller?

Källa: Murdoch: We’ll probably remove our sites from Google’s index

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

9 kommentarer

 1. Veckan som gick – Vecka 49 « Same Same But Different2009-12-06 at 20:20Reply

  […] så får vi väl önska Rupert Murdoch lycka till med att avlista sina sajter från Google? Mikael Zachrisson sammanfattar på VA-bloggen, men får samtidigt ursäkta, för Cory Ondrejka […]

 2. Natanael L2009-11-12 at 13:54Reply

  BORT MED SIDORNA FRÅN INTERNET DÅ! INGEN VILL HA DEM ÄNDÅ!

  (Sorry för caps ;)

 3. Läsvärt – 11 November 2009 « Erik & Pia2009-11-11 at 06:07Reply

  […] Murdoch vill ta bort sina sajter från Google […]

 4. Erik Lundmark2009-11-09 at 16:06Reply

  Jag tror han letar efter pluspoäng bland Amerikas övriga ”journalister”: Fox News står ju med rumpan bar och tror att de leder med sina s.k. nyheter (bara orden får ju en att vilja kjäkas)…
  Och nu då pappers-nyheterna är extremt hotade letar alla sparkade journalister efter någon att skylla på.
  >> Tidningarna VS Google
  Så istället för att samarbeta med Google och dra nytta av de nya tiderna för Media (för det är ju Vi som valt nyheter från Google och inte Google som sagt åt oss att välja bort ex. WSJ ) väljer han den snabba resan, och skyller sina förluster på sina egna kunder.

  En bra regel kan nog vara att om R. M. gör något ingen annan gör, är det galet fel. Fast klirr i kassan (för honom)… i detta fall ”möjlighet till bättre anseende”-klirr…

 5. Jonathan Gabor2009-11-09 at 15:24Reply

  Google borde bara säga ”F you”, och ta bort alla sajter som ägs eller drivs Murdochs olika företag, så får vi se hur glad han blir…

 6. Emil Vikström2009-11-09 at 13:25Reply

  Det är uppenbart vad Murdoch är ute efter. Han har tidigare försökt få Google att betala för att använda nyheterna, och det är samma sak nu.

  Om han menade allvar med att inte vilja finnas med i sökmotorerna hade han givetvis lagt upp en robots.txt som berättar att sidan inte får indexeras. Alla som agerar på webben vet om denna metod, och om inte så får man reda på det med en enkel webbsökning.

  Han vill alltså fortfarande ha dessa besökare, men vill samtidigt att Google ska betala honom pengar (eftersom han omöjligt kommer kunna få just besökarna att betala någonting). Google visar bara korta utdrag ur nyheterna, vilket givetvis faller under Fair Use-paragrafen i den amerikanska kopieringsförbudslagen.

 7. Klang IT2009-11-09 at 13:14Reply

  Ja, man har ju hört ”tidningar” andra säga samma sak. Jag undrar var dom får hela idén från att inte synas i Google. Är det så att Murdoch tänker starta en Google News själv och därför inte vill ha konkurrens från Google eller vad är det frågan om?

  Som det är idag så är jag ganska säker på att den nyhetssajt som INTE tar bort sina artiklar från Google kommer att lyckas bättre än sajter som gör det. Som jag ser det så är Google gratis reklamplats för en sajt. En win-win situation helt enkelt. Murdoch borde vara glad att Google inte tar betalt av kommersiella sajter för att ta med sajterna i sökresultaten.

 8. Fredrik2009-11-09 at 11:19Reply

  Första tanken, han förstår inte internet. Sedan aha, Murdoch är bra på att skapa publicitet kring sig själv och sina företag. Återstå att se om han blockera sökrobotarna.

 9. The Blackjacker2009-11-09 at 10:39Reply

  Galenskap.

  Blir ett kul uppvaknande när siterna tappar hälften av sina besökare eller vad det nu kan vara och annonsörerna börjar gnälla.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.