Netflix stoppar användare som kör proxytjänster | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Filmtjänster

Netflix stoppar användare som kör proxytjänster

Netflix stoppar proxyEfter vad man får anta vara påtryckningar från filmbranschen, meddelar Netflix att företaget under de kommande veckorna börja sätta hårt mot alla de användare som med hjälp av proxyservrar kommer åt Netflix utbud i andra länder.

Netflixs utbud av film och TV-serier varierar mellan olika länder, och det här har gjort att många användare skaffar VPN- och proxytjänster för att kunna växla mellan länderna. Dessa tjänster gör att det ser ut att du surfar från ett annat land, vilket gjort det möjligt att kolla på annat än svenska Netflix.

Det finns en mängd olika proxy- och VPN-tjänster som bland annat låter dig ställa in från vilket land det ska se ut att du surfar. Det görs genom att du tilldelas ett IP-nummer som härrör ett annat land än Sverige. De flesta anonymitetstjänster klarar av det här.

Genom att använda en sådan här tjänst kan du exempelvis komma åt Netflix utbud i USA – som är bra mycket bättre än det i Sverige. Men filmbranschen gillar inte det här, eftersom de fortfarande är så uppbundna i regionsavtal.

Ett avtal per land

För att kunna erbjuda en film eller en TV-serie krävs som regel ett avtal för varje respektive land. Det räcker alltså inte att skriva avtal med filmbolaget om en film och sedan publicera den på Netflix, utan de måste ha avtal med varje land där man vill kunna visa den.

Netflix stoppar proxy och VPN
image-24224

Netflix kommer de närmsta veckorna att stoppa användare som kör proxy eller VPN.

Det här är naturligtvis helt sinnessjukt på Internet, men filmbranschen är inte kända för att sitt sunda förnuft och framåtanda. Netflix löser en del av detta genom att själva skapa innehåll – de ger idag ut en hel del olika TV-serier och filmer, som de själva finansierar och därför kan distribuera hur de vill.

Så använder du en proxytjänst för att komma åt Netflix i USA eller England, är det snart slut på det. Netflix kommer bara att låta dig använda Netflix Sverige.

Läs också…

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Använd Internet anonymt!
Vill du kunna använda Internet utan att lämna ditt vanliga spårbara IP-nummer efter dig? Eller vill du kunna titta på filmklipp som är spärrade för exempelvis USA? Då ska du skaffa F-Secure Freedome, en riktigt bra lösning för att använda Internet anonymt!
Läs mer om hur du skyddar dig på nätet!

 • Jag använder VPN när jag är utomlands för att kunna se det jag betalar för i Sverige. Varför skulle det vara fel egentligen?

 • KentVilhelmsson

  Borde vara rätt lätt att komma förbi genom att helt enkelt registrera ett nytt konto på Netflix genom IP-tunnel och aldrig använda Netflix från svenskt IP?

 • hur lyckas dom med det?

 • Magnus Lindberg

  Det är som att filmbranchen VILL att vi ska gå mot de mindre lagliga alternativen, som ju faktiskt är mycket bättre. Man borde vara intresserade av att förenkla för företag som Netflix.

 • Carl Persson

  Hade precis bestämt mig för att säga upp mitt abonnemang från hbo nordic eftersom jag var/är så missnöjd med ljud och bildkvalitén. Stämmer detta så ryker även mitt abonnemang på Netflix, så tråkigt!

 • katafonteolog

  ”Här, ta mina pengar och låt mig se det där.”
  ”Nänänä, så kul ska vi inte ha.”

  Så länge jag betalar detsamma som amerikanska kunder har jag moralisk rätt att se detsamma som amerikanska kunder. Det löser man alltid på något sätt.

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick