TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

New York Times: ”Apple arbetar på iPad Mini”

Skribent:
Publicerad: , 08:26
Uppdaterad: 2012-08-07, 22:43
Respons: 1 kommentar

iPad får mindre modell med 7-tumsskärm?Nu har även respektabla New York Times valt att rapportera om att Apple arbetar på att ta fram en iPad med mindre skärm – också kallad för iPad Mini. Den nya mindre iPaden kommer enligt tidningen att ha en skärm på 7,85 tum, men framför allt får den ett klart lägre pris än storebrodern.

När Steve Jobs levde och basade för Apple sa han att man aldrig kommer att ta fram en iPad med mindre skärm, eftersom 10 tum var den minsta skärmen som fungerar på surfplattor. Men allt pekar på att Apple nu ändå väljer att ta fram en konkurrent till alla de plattor på runt 7 tum.

iPad Mini kommer alltså att få en skärm på 7,85 tum, att jämföra med vanliga iPad som har 9,7 tum. På pappret verkar det inte skilja så mycket i storleken men det lär det göra i praktiken. Det som är mest intressant med iPad Mini är dock om prislappen läggs en bra bit under vad vanliga iPad kostar.

Amazon Kindle FireDe allra flesta konsumenter vill ha en iPad, det har statistik bevisat flera gånger. Och jag håller med. Jag har testat flera Android-baserade surfplattor, och även om några har varit rätt schyssta så har de inte varit på alls samma nivå som iPad.

De två stora problemen med surfplattor med Android är att många kör gamla versioner av Android som inte är anpassade för surfplattors större skärmar, samt att utbudet av schyssta appar för surfplattor är kasst. Även idag släpps det Android-plattor med version 2.x av operativsystemet.

Men Android-baserade surfplattor har en fördel gentemot iPad, och det är prislappen. Du kan få tag på en surfplatta med Android för en bra bit under tusenlappen. Visst, man får vad man betalar för och en surfplatta för 700 spänn är naturligtvis skräp, men går du upp till 2000 kronor blir det en hyfsat bra modell.

iPad Mini täcker marknaden

iPad MiniOm ryktet nu stämmer att Apple kommer att lansera en iPad Mini lagom till julhandeln i år, gör de det för att täcka in dels de köpare som vill ha en surfplatta med mindre skärm, och dels de som inte vill betala över 4000 kronor.

En konsult som New York Times talat med, gissar på att en iPad Mini skulle locka många kvinnliga köpare eftersom det mindre formatet passar handväskor.

Ett skäl till varför Apple vill täcka in marknaden med en prisvänligare och mindre surfplatta, är Amazons framgångar med sin Kindle Fire, samt faktumet att Google nu har lanserat sin egna Google Nexus 7. Både Kindle Fire och Nexus 7 baserar sig på Android (Kindle Fire använder dock en specialversion som är klart begränsad jämfört med Google Nexus 7), har ett lågt pris och skärmar på 7 tum.

Jag har tidigare skrivit om 7 tum versus 10 tum på surfplattor. Jag har testat bägge varianterna en hel del och jag ser både för- och nackdelar med bägge. Jag har faktiskt ingen rekommendation och det är ingen storlek som jag föredrar. Att surfa går utmärkt på bägge modellerna, även om det så klart är snäppet smidigare på den större skärmen. Läser du e-böcker är 7 tum bättre än 10. Skriver du texter är 10 tum bättre än 7.

Testa före du köper. Min bedömning är att det är helt och hållet en smaksak.

TechCrunch har publicerat en artikel som är en iPad-älskares test av Google Nexus 7.

1164273

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

En kommentar

  1. Nya bilder på kommande iPad Mini? - ITpejl2012-09-26 at 13:23Reply

    […] på tidigare prototyper som inte ser ut som den färdiga produkten. Men de här nya bilderna på iPad Mini verkar enligt Gizmodo vara […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.