TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Surfplattor

Nokia släpper surfplatta med Windows 8 till sommaren?

Skribent:
Publicerad: , 13:47
Respons: Skriv en kommentar!

Windows PhoneLagom till semestern kommer Nokia att lansera en surfplatta med Windows 8, säger företaget enligt CNet. I juni 2012 räknar man att ha en surfplatta klar för marknaden. Windows Phone har aldrig varit aktuellt för surfplattor, men det är däremot Windows 8.

Det finns stora likheter mellan Windows Phone och Windows 8, inte minst med tanke på det så kallade Metro-gränssnittet. På sikt kommer förmodligen Windows Phone att fasas ut för att istället ersättas av Windows 8 – ett operativsystem som är byggt för att fungera på många olika plattformar; däribland så klart surfplattor.

Det var i en intervju i en fransk tidning som Paul Amsellem från Nokia berättade att planen var att komma med en Windows 8-baserad surfplatta till juni 2012. Nokias officiella talesman har dock varken bekräftat eller förnekat det här.

Enligt CNet säger Nokia att man inte har gått ut med några planer vad gäller surfplattor, och så sent som förra månaden villa Nokias chef Stephen Elop inte kommentera huruvida företaget tänker bygga några surfplattor med Windows 8.

Det verkar dock inte orimligt med tanke på Nokia och Microsofts nära samarbete. Mycket hänger säkert på hur Nokias kommande Windows Phone-mobiler Lumia 710 och 800 kommer att tas emot av marknaden. Här ser det ljust ut – intresset för Windows Phone är förvånansvärt stort.

Windows 8 väldigt intressant

Windows 8Jag har personligen varit lite tveksam till huruvida Microsoft kommer lyckas slå sig in på den iOS- och Android-dominerande marknaden, men numera känns det definitivt inte omöjligt. Windows Phone är ett riktigt bra operativsystem och om det bara kommer tillräckligt bra mobiler – vilket Nokia säkert kan bidra med – och om Microsoft har tillräckligt med tålamod, då det tar tid att bearbeta återförsäljare, har Windows Phone en god chans att lyckas.

Windows 8 är som sagt byggt för att kunna köras på fler plattformar än datorer. Gränsnittet Metro är anpassat för att fungera på såväl surfplattor och smartphones som TV och mediaspelare.

Att Windows 8 kommer till mobila enheter står klart i och med att Microsoft tagit fram en version för ARM-processorer. Denna versionen kommer dock inte att kunna köra x86-applikationer (vilket inte är så konstigt) utan vara inriktat på Metro-applikationer byggda i bland annat HTML5, Javascript och den typen av tekniker. Det är inte konstigt att Microsoft arbetar hårt med att styra utvecklare mot HTML5…

Allt om Windows 8!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.