TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Smartphones

Nokia satsar på Windows Phone 7?

Skribent:
Publicerad: , 15:43
Respons: 9 kommentarer

Nokia Windows Phone 7Nokia tänker bygga mobiltelefoner med Microsofts Windows Phone 7 som operativsystem. Detta är i alla fall ett rykte som florerar för fullt bland bloggar just nu. Spontant känns det inte helt otroligt.

Nokia kör idag rätt hårt på Symbian, men det är ett operativsystem som dalar. Användare verkar gå från Symbian till att skaffa mobiler med Android. Det finns fortfarande väldigt många Symbian-mobiler på marknaden, men eftersom det inte finns någon vettig lösning för applikationer för Symbian är det för många ett rätt ointressant val idag.

Windows Phone 7 är intressant. Jag lekte en del med en LG Optimus förra veckan, och även om det fanns nackdelar i och med att operativsystemet exempelvis inte finns på svenska, är det ett trevlig gränssnitt. Det är snabbt och lätt att använda. Visst, jag föredrar min iPhone, men Windows Phone 7 har potential.

Windows Phone 7Historiskt sett har inte Microsoft lyckats speciellt bra inom mobiltelefoni. Frågan är om Windows Phone 7 kan bli framgångsrikt? Utveckling av applikationer går framåt, och enligt statistik finns det idag över 4000 appar i Microsofts marketplace för Windows Phone 7. Det låter inte speciellt mycket, men då har iOS och Android ett rejält försprång och efter vad jag har förstått på Microsoft försöker de underlätta så gått det går för utvecklare.

Om Nokia börjar bygga Windows Phone 7-mobiler kan det antingen bli en riktig framgångshistoria – eller så floppar det. Nokia har tappat fotfästet totalt här i Europa men de är stora på andra ställen i världen. Ska de lyckas med Windows Phone 7 behöver de dock göra en riktigt, riktigt bra mobil. Idag skulle jag inte ens överväga att köpa en Nokia. De är helt ute, så de jobbar i uppförsbacke.

Läs mer:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

9 kommentarer

 1. Kalle2010-12-22 at 00:17Reply

  Ohi! Så du tror att INGEN köper Nokia längre. Mig veten hinner Nokia inte tillverka tex, N8:n i den takten som efterfrågan är.
  Salo fabriken var tvungen att ta in 200 extra arbetare på grund av detta. Vakna till verkliheten och tar ut dig från ”äppel”koman.
  God Jul ändå
  p.s sanningen vinner alltid,,kom i håg det!

  • TkJ2010-12-22 at 07:23Reply

   Kalle: Nä, jag skrev att JAG inte känner någon som köper Nokia längre. Naturligtvis säljer de fortfarande mobiler i mängder, men min subjektiva åsikt är att Nokia tappat stinget. De klamrar sig fortfarande kvar vid Symbian och andra tråkiga OS.

 2. TkJ2010-12-20 at 22:56Reply

  Kalle: Jag känner då ingen som skulle få för sig att köpa en Nokia-mobil idag. Men jag utgår naturligtvis hela tiden efter mitt perspektiv. Det här är mina subjektiva åsikter – och jag tycker Nokia tappat stinget fullständigt.

 3. Kalle2010-12-20 at 22:24Reply

  Tycker att du har blivit lite senil efter din sjukdom. Om Nokia är helt ute så är du inte frisk ännu. Önskar dig snabb tillfriskande och god jul!
  Kalle

 4. Tweets that mention Nokia satsar på Windows Phone 7? -- Topsy.com2010-12-20 at 19:56Reply

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy k Johansson. Tommy k Johansson said: Nybloggat: Nokia satsar på Windows Phone 7? http://bit.ly/h98XRM #svpt […]

 5. wille2010-12-20 at 16:50Reply

  här med fungerande länk till vår artikel med. :)
  http://feber.se/mobil/art/196905/nokia_bygger_windows_phone_7lu/

 6. wille2010-12-20 at 16:48Reply

  Skulle uppskatta om du länkade till vår artikel istället för AktuellTeknik som bara rippar allt vi gör och lägger upp som sitt. Jag har ju till o med ”gjort” bilden du använder. ;)

  http://feber.se/mobil/art/196905/nokia_bygger_windows_phone_…7lu/

  http://www.aktuellteknik.se/teknik/tekniknyheter/2010/12/nokia-bygger-windows-phone-7-lurar

 7. Marcus Olsson2010-12-20 at 16:06Reply

  Spontant tycker jag att det känns väldigt otroligt, åtminstone under en överskådlig framtid. Nokia gillar att ha kontroll över det de släpper, och det har de med Symbian ^3.

  De har snackat skit så länge om Android nu, och att gå till ett system där de har ännu mindre kontroll över (Windows 7 då alltså) tror jag knappast.

  Det enda som skulle tillåta att detta händer är om Nokia blir såpass bankrut att Microsoft helt enkelt köper upp dem – då skulle äntligen Nokia nå ut i USA.

 8. Ove Nordström2010-12-20 at 15:56Reply

  Hej,
  Jag finner det högst otroligt, Symbian & MeeGo är det som Nokia satsar på, dessutom deras OS, S40 för dom billigaste mobilerna. Enda chansen skulle vara om MeeGo skulle köra in i väggen, men känns också helt osannolikt, men man vet aldrig.
  /Ove

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.