Nyhetsbrevsskolan: Använd alltid dubbel opt-in | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Skapa nyhetsbrev

Nyhetsbrevsskolan: Använd alltid dubbel opt-in

Skribent:
Publicerad: , 19:46
Uppdaterad: 2014-05-13, 07:47
Respons: 2 kommentarer

nyhetsbrevsskolanNär besökare på din webbsida ska beställa en prenumeration på ditt nyhetsbrev, bör du alltid använda dig av dubbel opt-in. Det är för din egen och prenumeranternas skull.

Men vad är då dubbel opt-in och hur gör du det? Det tänkte jag titta på i den här delen av nyhetsbrevsskolan, artikelserien där du lär dig allt om e-postmarknadsföring med nyhetsbrev!

Någonstans på din webbplats har du ett formulär för att beställa en prenumeration på ditt nyhetsbrev. Det här formuläret består förmodligen bara av en textrad där man skriver in sin e-postadress, men du kanske även plockar upp personens namn. När prenumeranten klickar iväg formuläret skickas beställningen till din nyhetsbrevstjänst.

Det är här som dubbel opt-in kommer in i bilden. Om du använder dig av dubbel opt-in kommer det nu att skickas ut ett bekräftelsebrev till den blivande prenumeranten. I brevet finns en länk som man måste klicka på för att prenumerationen ska aktiveras. Alternativet till detta är att aktivera prenumerationen direkt efter beställning.

Dubbel opt-in är bäst

Skälet till varför du ska använda dig av dubbel opt-in, är för att du ska vara säker på att personen som beställt prenumerationen verkligen gjort det.

Utan dubbel opt-in kan vem som helst fylla i någons e-postadress för att starta en prenumeration. Det rekommenderas inte, och jag har bara dåliga erfarenheter av det. Du kommer garanterat att få problem med ursinniga prenumeranter som inte beställt ditt nyhetsbrev, vilket knappast påverkar ditt varumärke positivt.

Nyhetsbrev via e-post, dubbel opt-in

De allra flesta tjänster som hanterar nyhetsbrev använder sig av dubbel opt-in. Som regel har du möjlighet att själv formulera brevet som skickas ut till den blivande prenumeranten. Några tips är att skriva väldigt kortfattat och tydligt förklara att mottagaren måste klicka på länken för att aktivera prenumerationen, utan att bli så övertydlig att det uppfattas som skrikigt och oförskämt.

Jag skulle också rekommendera att du längst ner i bekräftelsebrevet skriver något som förklarar varför mottagaren fått brevet. Skulle någon fylla i en annans e-postadress på din sajt, så får de bekräftelsebrevet, och om du redan här förklarar vad som kan ha hänt om de inte själva beställt det, sparar du en hel del support.

Ett annat tips är att tydligt förklara bekräftelsebrevet på den tacksida som beställaren skickas till efter att formuläret postats. Skriv att en aktivering krävs genom att klicka på länken i brevet. Du kan också tipsa om att en del spamfilter tar bekräftelsebrev, så beställaren kan ta en titt i sin spamkorg om brevet verkar ha försvunnit.

Testa Get a Newsletter gratis! TkJ.se använder Get a Newsletter, ett prisvänligt system med alla funktioner du behöver. Skapa formulär för att starta prenumerationer och lägg på din sajt. Skriv nyhetsbrevet i ett smidigt webbverktyg med färdiga mallar.

Du följer statistik – hur många som öppnat mejlet och vilka länkar som klickats. Get a Newsletter har olika nivåer för hur många mejl du får skicka per månad, och du kan skapa hur många listor du vill. Systemet är överlag väldigt lättanvänt. Tjänsten rekommenderas varmt!

Registrera dig och prova gratis!

Nyhetsbrevsskolan:

Prenumerera på mitt gratis nyhetsbrev!

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

STARTA NYHETSBREV: Sponsrade länkar

Vill du starta ett eget nyhetsbrev? Prova Get a Newsletter! Mycket lättanvänd tjänst som du kan prova helt gratis!

  • Riktigt bra blogg-serie. Det är ju viktigare att få konvertering på de mail man skickar ut, än att skicka ut mail för mailandets skull…

    • TkJ

      Axel: Tack! :)

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.