TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Skapa nyhetsbrev

Nyhetsbrevsskolan: Skicka nyhetsbrev vid rätt tidpunkt

Skribent:
Publicerad: , 19:54
Uppdaterad: 2014-05-13, 07:46
Respons: 3 kommentarer

Nyhetsbrev och att skicka ut dem rättVilken veckodag och klockslaget när du skickar ut ditt nyhetsbrev kommer att påverka hur många som läser det. Det gäller att träffa rätt dag och rätt tidpunkt på dagen.

Tyvärr finns det inga universalregler som gäller. Mycket handlar om att testa och analysera din e-postmarknadsföring. Däremot finns det vissa grundläggande saker som kan vara bra att känna till.

Det är mycket som spelar in när det handlar om att försöka få så många av dina prenumeranter som möjligt att faktiskt öppna och läsa ditt nyhetsbrev. I en annan del av nyhetsbrevsskolan skrev jag om vikten av att skriva ett bra ärende på ditt utskick. Något annat som är viktigt är alltså tidpunkten när du skickar ut brevet.

Vilken typ av nyhetsbrev?

Något du bör fråga dig är vad det är för typ av nyhetsbrev du skickar och vilka som prenumererar på det. Det här är viktigt eftersom folk läser sina e-post olika. Du kan till och med fråga detta i en läsarundersökning någon gång.

Om ditt nyhetsbrev handlar om ekonomi och oftast läses på arbetstid av prenumeranter som jobbar framför dator, kan det vara bäst att skicka brevet tidigt på morgonen så att de har det när de öppnar sin e-post.

Skriver du däremot om trädgårsskötsel består prenumerationsstocken förmodligen av personer som läser sina brev sporadiskt på kvällar och helger. De kanske allra helst vill ha nyhetsbrevet lagom till helgen?

Ett nyhetsbrev om onlinespel och roliga länkar fungerar kanske bäst på fredagar lagom till lunchrasten, eller på söndagar.

Testa Get a Newsletter gratis! TkJ.se använder Get a Newsletter, ett prisvänligt system med alla funktioner du behöver. Skapa formulär för att starta prenumerationer och lägg på din sajt. Skriv nyhetsbrevet i ett smidigt webbverktyg med färdiga mallar.

Du följer statistik – hur många som öppnat mejlet och vilka länkar som klickats. Get a Newsletter har olika nivåer för hur många mejl du får skicka per månad, och du kan skapa hur många listor du vill. Systemet är överlag väldigt lättanvänt. Tjänsten rekommenderas varmt!

Registrera dig och prova gratis!

Så väljer du rätt tidpunkt

Skicka nyhetsbrev vid rätt tidpunktAtt välja rätt tidpunkt för att skicka ut ditt nyhetsbrev beror som sagt helt på vad det är för typ av nyhetsbrev och prenumeranter. Du är tvungen att testa dig fram genom att skicka ut nyhetsbrevet vid olika tillfällen, och sedan anteckna responsen.

Tänk på att ärenderaden också spelar in, så för att få bra statistik behöver du skicka nyhetsbrevet flera gånger vid samma tidpunkt för att få ett medelvärde. Först då kan du jämföra om det fungerade bäst på måndag morgon, onsdag lunch eller söndag eftermiddag.

För att motivera dig till att faktiskt genomföra det här projektet, kan jag garantera att det kommer att påverka öppningsfrekvensen på dina nyhetsbrev. Jag ska vara ärlig nu – du kommer att gissa fel några gånger och minska öppningsfrekvensen. Men om du har tålamod hittar du snart rätt tid och det påverkar väldigt positivt.

Nyhetsbrevsskolan:

Prenumerera på mitt gratis nyhetsbrev!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

STARTA NYHETSBREV: Sponsrade länkar

Vill du starta ett eget nyhetsbrev? Prova Get a Newsletter! Mycket lättanvänd tjänst som du kan prova helt gratis!

Kommentarer

3 kommentarer

  1. Twitternytta (vecka 42) | The Brand-Man2009-10-18 at 17:26Reply

    […] Från @DoktorSpinn Tommy K Johansson tipsar om vilken veckodag och vilket klockslag du ska skicka ut dina nyhetsbrev: Nyhetsbrevsskolan: Skicka nyhetsbrev vid rätt tidpunkt http://bit.ly/1pVLyX […]

  2. Smurftips2009-10-10 at 19:09Reply

    […] Nyhetsbrevsskolan: Skicka nyhetsbrev vid rätt tidpunktMatnyttigt om nyhetsbrev. […]

  3. Jonny Elofsson2009-10-10 at 11:31Reply

    Passar på att tacka om den här nya bloggserien du kör om nyhetsbrev. Håller själv just på att samla in adresser till ett nyhetsbrev så det kommer mycket lägligt.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.