TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Skapa nyhetsbrev

Nyhetsbrevsskolan: Gör det lätt att avregistrera

Skribent:
Publicerad: , 19:15
Uppdaterad: 2014-05-13, 07:47
Respons: 3 kommentarer

nyhetsbrevsskolanSka det verkligen vara lätt att avregistrera ett nyhetsbrev? Den spontana reaktionen från många som sysslar med e-postmarknadsföring är att man då tappar många prenumeranter. Men det är snarare tvärtom.

Att göra det enkelt att avregistrera sig från ditt nyhetsbrev kommer att bespara dig mycket arbetstid, och du kommer att skapa en betydlig mer kvalitativ mottagarlista med intresserade läsare.

För många år sedan satt jag i en diskussion om hur tydligt man skulle presentera avregistreringslänken i ett nyhetsbrev. Jag tyckte att det skulle vara väldigt tydligt, medan den andra parten tyckte att vi skulle gömma undan det så att det skulle vara svårt att avregistrera. Då skulle vi få behålla prenumeranterna.

Avregistrera nyhetsbrevDet här har visat sig vara en dum idé. Antalet prenumeranter på ditt nyhetsbrev är helt oväsentligt om prenumeranterna inte är intresserade av nyhetsbrevet. Det finns inget skäl att skicka brevet till personer som inte läser det, och ännu värre är det att skicka till sådana som tröttnat på brevet och inte vill ha det, men som fortfarande får det eftersom de inte lätt kunnat avregistrera.

Om man inte har en tydlig avregistreringslänk kommer man att få en massa supportärenden på halsen. Prenumeranter som vill bli av med nyhetsbrevet kommer att skicka sura brev, de kommer att ringa och skälla, och med dagens sociala Internet kommer de garanterat att spy galla över ditt företags policy på Twitter och Facebook, i forum och bloggar, och på alla andra möjliga ställen.

Därför är det viktigt att göra det lätt för prenumeranter att avregistrera sig om de tröttnat på brevet. Kanske vill de bara avregistrera för att byta adress, eller ska de på semester i några månader och vill avregistrera temporärt? Oavsett ska du ha minst en tydlig avregistreringslänk i varje nyhetsbrev.

Ett bra val är att ha en kort information om avregistrering långt upp i brevet, i samband med din beskrivning av brevet, kontaktinformation och dylikt. Lägg även en avregistreringslänk allra längst ner. Den här länken bör du även ta med i det välkomstsbrev som du troligen skickar ut till nya prenumeranter.

Testa Get a Newsletter gratis! TkJ.se använder Get a Newsletter, ett prisvänligt system med alla funktioner du behöver. Skapa formulär för att starta prenumerationer och lägg på din sajt. Skriv nyhetsbrevet i ett smidigt webbverktyg med färdiga mallar.

Du följer statistik – hur många som öppnat mejlet och vilka länkar som klickats. Get a Newsletter har olika nivåer för hur många mejl du får skicka per månad, och du kan skapa hur många listor du vill. Systemet är överlag väldigt lättanvänt. Tjänsten rekommenderas varmt!

Registrera dig och prova gratis!

Nyhetsbrevsskolan:

Prenumerera på mitt gratis nyhetsbrev!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Lani2009-10-08 at 16:27Reply

  Håller med till 100%. Håller också med iggypop ovan. Fick ringa en support 3 gånger för att bli av med ett nyhetsbrev ifrån en e-handlare. Då blir man inte så pigg på att handla av dem i fortsättningen…

 2. Mats Andersson2009-10-08 at 12:11Reply

  Hej!

  Tack för en intressant nyhetsbrevsskola. Mycket intressant läsning hittills och jag ser framemot kommande delar.

 3. iggypop2009-10-07 at 22:52Reply

  det är självklart med tydlig registreringslänk plus att den leder till en sida där man får frågan och kan svara ja eller nej. att ta bort en direkt när man klickar på länken är lite dumt för man råkar klicka fel ibland. samtidigt blir jag irriterad när jag måste logga in, för i 99% har jag glömt uppgifter.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.