TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annonsnätverk

Några ord om att öka försäljningen via affiliateprogram

Skribent:
Publicerad: , 23:51
Uppdaterad: 2009-08-21, 12:41
Respons: 11 kommentarer

Tjäna pengar som affiliateJag använder mig en hel del av affiliateprogram för att tjäna pengar på mina bloggar. Det finns en väldig massa affiliatenätverk idag, och galet många program att välja mellan. Jag har skrivit om det här vid ett flertal tillfällen tidigare, så jag ska inte fördjupa mig i tipsen i det här inlägget.

Om jag bara kortfattat ska ge några råd, tycker jag att du ska ansluta dig till så många nätverk som möjligt. Eftersom flera nätverk har samma företag på sina program, kan man tjäna en hel del på att hitta det ställe som ger bäst betalt.

Jag kör till exempel CoolStuff rätt mycket. Tidigare gjorde jag misstaget att plocka CoolStuff-länkar från både Affiliator och Tradedoubler, men sen insåg jag att det var bättre att bara ta från ett ställe eftersom de hade en stege på provisionen. 17 procent om man drar under tio sales per månad, upp till 26 procent på maximum. När jag bytte alla länkar till bara hos Affiliator, så hoppade jag upp till 26 procent. Det var naturligtvis ett nybörjarmisstag från min sida, men värt att nämna.

Bättre exempel finns – Zanox betalar till exempel 135 kronor per sålt webbhotell hos affiliateprogrammet One.com, medan ett annat nätverk låg på 115 kronor. Nåja. Ett tips till: fokusera på program som är relevanta för ditt innehåll.

Hur som helst tänkte jag dela med mig av en erfarenhet jag fått. Jag har en sida om att konvertera VHS till DVD som innehåller affiliatelänkar till CoolStuffs konverterare. Det ger en tämligen stadig ström sales. Jag märkte dock att antalet sales mer än dubblerades under vissa perioder, utan att trafiken ökat.

coolstuff affiliate

Snart kom jag på att det berodde på att jag körde en toppbanner från CoolStuff. Den gav i sig självt inget särskilt – toppbanners gör sällan det – men konverteringsgraden på textlänkarna ökade varje gång jag la in toppbannern.

Det enda skäl jag kan komma på är att besökare ser toppbannern, och sedan känner igen sig när de klickar vidare på affiliatelänkarna. Igenkännandefaktorn. En trygghet i att företaget är seriöst eftersom de har en banner på sidan.

Av det här kan man lära sig att textbanners må ge allra bäst klick av alla typer av annonser, men de fungerar mycket bättre om de kombineras med grafiska annonser. Jag har testat det här lite på andra program också, och analysen verkar stämma.

– det kanske kan vara något att ha i bakhuvudet för dig som sysslar med affiliateprogram (och inte redan kände till det, så klart :-).

Läs vidare om att tjäna pengar på att blogga.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

11 kommentarer

 1. 25 högsta värderade bloggarna i USA |2009-08-25 at 07:08Reply

  […] pengar på sina bloggar antingen via Google Adsense eller de olika affiliateprogram som finns. Hos Tkj, Webmastern och andra ställen hittar en mängd tips om hur man bär sig åt. Ett annat sätt att […]

 2. Tjäna Pengar På Internet2009-08-21 at 21:45Reply

  Tack för tipset med bannern. Det ska jag testa :)

 3. Torsten2009-08-21 at 21:16Reply

  Ett intressant och läsvärt inlägg. Något att spara och grunna över. För vem vill inte tjäna pengar på sina hemsidor?

 4. Olof2009-08-21 at 21:00Reply

  Jag klagar inte på det du gör utan besöker din blogga ofta eftersom du skriver bra artiklar. Dock trycker jag inte på några reklamlänkar. (och banners ser jag inga för jag kör med noscript)

 5. Benjamin2009-08-21 at 20:12Reply

  Tycker att det är intressant med olika sätt att tjäna pengar på bloggar och vidare och undrar hur Googles tjänst AdSense ligger till i sammanhanget? Ger AdSense bra pengar i förhållande till affiliateprogrammen?

 6. adam2009-08-21 at 13:51Reply

  håller med me jesper

 7. Jesper2009-08-21 at 13:03Reply

  Du skriver väldigt ofta inlägg bara för att tjäna pengar på affiliateklick, tycker jag. Och du påpekar väldigt ofta att du inte gör det för pengarna.
  Överhuvudtaget är ”pengar” ett ständigt återkommande tema.
  Det enda perspektiv som saknas är vad du själv tjänar.

 8. TkJ2009-08-21 at 09:37Reply

  Olof: Ja, det är på gränsen, det håller jag med om. Men jag skriver sällan ett inlägg bara för att tjäna pengar. Jag skriver det främst för att svara på frågor jag får, och det är många som har frågat om VHS till DVD. Och när jag ändå driver försäljning till ett företag tycker jag det är okej om jag kan få provision på det. Eftersom jag bloggar på halvtid är det här mitt jobb och jag måste sätta mat på bordet, så att säga. :)

 9. Klang IT2009-08-21 at 08:18Reply

  Det ska jag allt ta och lägga på minnet! Det är mycket bra med annonstips, framförallt eftersom TkJ har så hög trafik att det tom blir snudd på vetenskapliga slutsatser som går att dra av annonsintäkterna. Mycket intressant!

 10. Olof2009-08-21 at 07:32Reply

  Jag har alltid tyckt att det är på gränsen till lite fult att skriva ett inlägg som nästan är gjort för reklam. Fast det är kanske ända chansen att tjäna några riktiga pengar?

 11. Henrik Torstensson2009-08-21 at 00:54Reply

  Det stämmer överens med undersökningar som Yahoo! gjort kring banners och effekten på sök (organiskt och annonser). Hittar ingen länk just nu dock.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.