TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

App-utveckling

Tjänsterna som ökar dina intäkter från appar

Skribent:
Publicerad: , 14:40
Respons: Skriv en kommentar!

Så får du fler att ladda ner och köpa din appTillhör du dem av mina läsare som sysslar med app-utveckling för iOS eller Android? Då har jag ett lästips som säkert kan vara intressant. Det är en guide till åtta olika tjänster som hjälper dig att öka intäkterna från dina appar.

Bruset på marknaden för applikationer för mobiler och surfplattor är enormt. Det lanseras varje dag tusentals nya appar för Android och iOS, och att nå ut med din app är inte det lättaste. Även den mest fantastiska appen behöver hitta ut till användare. Att tjäna pengar på appar är inte det lättaste.

Om du har skrivit en riktigt bra app, exempelvis ett kul och nyskapande spel, finns det potential att tjäna stora pengar på att antingen ta betalt för appen eller genom att visa reklam i den.

iOS-användare har visat sig vara mer benägna att betala för appar än Android-användare. Det betyder att det kan vara en god idé att fokusera på reklamintäkter när det gäller Android-appar.

En del utvecklare som bygger appar för både Android och iOS, väljer att låta iOS-appen kosta pengar att ladda ner medan Android-versionen är gratis fast innehåller reklam.

8 tjänster som ökar dina intäkter

The Next Web har pratat med Eliran SapirApptopia, som är mitt uppe i att skriva en bok om att just tjäna mer pengar på appar. Sapir har hjälpt The Next Web att ta fram en lista över åtta olika tjänster som kan hjälpa app-utvecklare att nå ut till fler kunder och öka intäkterna.

Man har valt att inte fokusera på Apples iAd respektive Googles AdMob, med förklaringen att de flesta app-utvecklare redan känner till dessa lösningar. Istället har man tittat på åtta tips som kanske inte är lika välkända.

Ett par av tjänsterna är webbsajter som skriver om applikationer. Att nå ut på bloggar och andra sajter är väldigt viktigt. Det räcker inte att bara ladda upp appen till App Store eller Android Marketplace. Där är det idag omöjligt att synas bland alla andra hundratusentals appar som redan finns.

Få recensioner av din app

Lyckas med din app

Så se till att så många bloggar som möjligt skriver om din applikation. Eftersom bloggar är sociala tjänster kan du komma långt bara genom att synaspå någon eller några av de största. Har du väl fått en bra recension kommer den att spridas via sociala nätverk och andra bloggare kommer att snappa upp nyheten och skriva egna bloggposter.

En tjänst man tipsar om är Apptentive, vars syfte är att hjälpa dig att få dina existerande användare att skriva en recension av din app på App Store respektive Marketplace. Bra recensioner och bra betyg är viktigt för att sticka ut ur mängden. Tänk bara på hur du själv väljer app när du söker efter appar inom en speciell genre – hur ofta prioriterar man inte den app som har fått flest och högst betyg?

Läs hela artikeln hos The Next Web.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.