TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Om att få inspiration till att blogga mer och bättre

Skribent:
Publicerad: , 19:51
Respons: 5 kommentarer

fireplace.jpgChristian skriver på Disruptive en bloggpost (Bloggande överaskar nästan alltid positivt) med tips om hur ett par vänner kommer igång med sitt bloggande. Det är bra råd, och via hans inlägg hittade jag också vidare till artikeln 7 knep som hjälpt mig blogga dagligen i sju veckor hos bloggen Fibrer. Här finns många bra och nyttiga tips för dig som har tappat inspirationen eller bara vill lära dig att göda den

Personligen har jag nu bloggat dagligen i över ett år – bortsett från några enstaka dagar då jag varit för sjuk för att blogga. Det som får mig att rulla på så här, är först och främst att jag verkligen älskar det jag gör. Men det finns självfallet dagar då det inte fungerar för mig heller. Eller dagar då jag vet att jag inte kommer att ha möjlighet att blogga. Då gäller det att ha en buffert – bloggposter som jag skrivit tidigare och kan bestämma när de ska publiceras.

Fibrer skriver också om att bestämma tider. Det håller jag också med om. Jag bestämmer ofta att jag ska blogga i en timme, och under timman kan det bli ett inlägg eller sju. Blir det sju sprider jag ut publiceringstiden för att underlätta bloggandet dagarna framöver. Just nu håller jag till exempel på att lägga in artiklar som ska publiceras nästa vecka, då jag är på Cypern.

Något annat som fungerar väldigt bra för mig, är att byta miljö. Som jag skrev tidigare idag, låg jag igårkväll slängd i en fåtölj hemma hos svärföräldrarna och bloggade via mobilt bredband framför en öppen brasa. Sådant drar igång min inspiration. Att sitta på ett nytt ställe, eller helt enkelt bara att använda en ny miljö i själva datorn! En ny programvara för att skriva i kan ge en kick.

Hur får du inspiration till att skriva i din blogg?

Läs mer om att blogga:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

5 kommentarer

 1. Samuel Gustafsson2012-08-05 at 12:44Reply

  Inspirationen kommer till mig av vetskapen att någon kanske kan få hjälp utav det jag skriver. Får kommentarer facebook, twitter och på bloggen vilket motiverar mig till att skriva mer och bättre.

 2. Ludwig Sörmlind2008-10-12 at 12:02Reply

  Där slog du huvudet på spiken!

  ”En ny programvara för att skriva i kan ge en kick.”

  Windows Live Writer har gjort underverk för mitt bloggande. Inspirationen kommer av sig själv när jag vet att det är bara att klicka på ikonen och sätta igång istället för att veva igång webbläsaren, knappa sig in på bloggen, logga in och sen äntligen kunna börja blogga.

  Enkelhet helt enkelt.

 3. Christian Rudolf2008-08-12 at 09:03Reply

  Jag bor på en ö i Stockholm och jag har en trädgård på en stor lummig baksida med en schysst uteplats. Där sitter jag och gör det jag älskar.

  Mailar och bloggar!

 4. Tegenstiftet2008-08-11 at 21:39Reply

  Jag får inspiration av människor jag möter på utställningar, på gatan, på jobbet, konserter . Jag ser ofta bilder när jag är ute: detaljer, husfasader, träd ljus stämningar all kan användas,men också hur andra skriver och ritar, jag testar ofta nya tekniker som jag ser andra använder.

 5. Manou2008-08-11 at 20:25Reply

  För mig får jag inspiration av vetskapet att folk kommer att läsa mitt inlägg (några iallafall) och kan få nåt ut av det. Sen spelar ingen roll när eller jag skriver mina inlägg.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.