TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Om teknikbloggen TkJ.se

Skribent:
Publicerad: , 17:38
Uppdaterad: 2018-10-06, 22:30
Respons: 4 kommentarer

TkJ.se är en av Sveriges ledande svenskspråkiga bteknikbloggar.

Jag har bloggat på olika ställen sedan slutet av 90-talet, men just den här annonsfinansierade teknikbloggen startade jag i maj 2007. Sedan dess har jag dagligen uppdaterat med nyheter, tips och guider med inriktning på teknikentusiaster. Idag har bloggen 2000-5000 besökare om dagen beroende på säsong. Statistik är officiell på SIS-Index.

Parantes: Under 2012-2018 har jag haft en del problem med Chrons sjukdom och min bipolära diagnos. Det här har tyvärr påverkat bloggens uppdateringsfrekvens och statistik. Nu börjar jag komma på fötterna igen.

TkJ.se kan beskrivas som en datortidning i bloggform. Sedan 2010 driver jag sajten på heltidsbasis.

En köpstark teknisk läsarkrets

Vilka är det som läser TkJ.se? Det är teknikentusiaster. Det är män och kvinnor som älskar datorer, Internet och IT i allmänhet. Läsarna är dem som familjer och vänner vänder sig till när de vill ha hjälp med datorproblem, val av inköp av datorer, smartphones, surfplattor,, digitalkameror, platt-TV och så vidare. Mina läsare brinner för teknik och älskar det lika mycket som jag.

Vi är köpstarka, inte bara genom att vi själva tycker om att hålla oss med ny cool teknik och gillar att prova nya produkter och tjänster, utan vi påverkar också andra i vår närhet inför deras inköp av teknikprylar och tjänster.

Andreas Bard, som är en av Sveriges ledande affiliatemarknadsförare, publicerade under sommaren 2010 en video med fem tips om hur man blir en framgångsrik affiliate. I slutet av videon använder han mig som exempel på hur bloggare lyckats skapa ett starkt förtroende hos sina läsare. Det är ett kul exempel på att jag har ett stort förtroende bland mina läsare. Bland annat säger Andreas Bard så här om mig och min blogg:

[Tommy k Johansson] har lyckats bygga upp en blogg, som inger ett så stort förtroende att folk kommer till honom för att göra sina köpbeslut, annonsörerna kommer till honom för att de vill annonsera hos honom, och han har byggt en business och en stor blogg på det här. Det här är något som jag ser upp till.

Jag har så gott som daglig kontakt med olika företag och marknadsförare som vill att jag ska skriva om deras produkter och tjänster, så jag vet att TkJ.se väger tungt när det exempelvis handlar om att lansera en ny IT-produkt eller liknande.

Om Tommy k Johansson

Så, vem är jag? Jag arbetade mellan 2003 och 2010 som chefredaktör för tidningen Allt om PC, med ett kort uppehåll 2005-2006, då jag sysslade med andra projekt inom First Publishing (numera Dohi Publishing) – bland annat var jag chefredaktör för gratistidningen DigitalStuff, om hemelektronik, som distribuerades ut i upp mot 90000 exemplar hos elektronikkedjorna. Innan dess har jag också varit chefredaktör för en tidning som hette MP3-Musik.

Före First Publishing jobbade jag på Derigo Media – som blev uppköpt av de förstnämnda. Derigo Media, som jag var med och startade 1999, drev ett stort antal e-postbaserade nyhetsbrev. Dessa nyhetsbrev verkar idag försvunnit.

Tommy k JohanssonInnan dess har jag även hunnit med att jobba som frilansare och egenföretagare, samt Internetredaktör på Medströms Dataförlag (numera Hjemmet Mortensen) där jag var chefredaktör på Uppsnappat mellan 1997-1999, då vi ökade antalet prenumeranter från under 6000 till över 70000. Dotcom-åren.

Jag har även hunnit med att jobba som redaktör för tidningen AmigaInfo – senare omdöpt till Echo, och numera nerlagd sedan många år tillbaka. Jag har startat och drivit massor av webbsajter, vissa bra, vissa dåliga. Men framför allt har jag skrivit kopiösa mängder texter åt datortidningar. Jag började skriva för datortidningar när jag var 14 år (Svenska Hemdatornytt).

Under alla dessa år har jag som sagt byggt upp ett bra varumärke som Tommy k Johansson, och jag har stort förtroende bland mina fans. När jag rekommenderar produkter och tjänster, för att jag tycker att de är bra, betyder det mycket.

Samtidigt har jag alltid försökt vara ödmjuk och sansad. I mån av möjlighet och tid gör jag mitt bästa för att hjälpa mina läsare med eventuella problem. Jag använder mig ofta av sociala nätverk som Twitter, Facebook och Google+ för att kommunicera med mina läsare.

Började med Commodore 64

Commodore 64I övrigt är jag en inbiten dator- och Internetnörd, född, uppvuxen och bosatt i Ryssby i Ljungby kommun i Småland. Jag började med datorer i och med Commodore 64 någon gång under 80-talet. Jag gick vidare via Amiga 500 och Amiga 1200 och slutligen till PC och Mac.

Redan som barn, när jag började läsa och skriva i 6-årsåldern, pysslade jag med små egengjorda tidningar och fanzines (fast det var innan jag visste att det fanns något som hette fanzine). När mina föräldrar, liksom alla andra i kvarteret, köpte en Commodore 64 blev jag förälskad. Mellan- och högstadiet var ingen rolig period för mig, varför det var befriande att komma hem, sätta sig framför datorn och försvinna in i dess underbara värld fylld av logik, där jag hade full kontroll över allt.

En dag hade en klasskamrat med sig en tidning vid namn Datormagazin till skolan, och när jag förstod att jag kunde kombinera mina två stora intressen – att skriva och datorer – bestämde jag vad jag ville jobba med; skriva om datorer. Det har jag gjort sedan dess och jag trivs väldigt bra med det. Idag använder jag främst PC med Windows samt Mac med OS X, men även Linux till viss del.

Privatlivet idag

Jag har två söner som heter Hjalmar (född 2009) och Henry (född 2012), och är bosatt i de småländska skogarna – numera i Klavreström.

Bloggande som yrke

Den här bloggen är mitt främsta arbete och levebröd. Min blogg är kommersiell i den meningen att jag tjänar pengar på annonsförsäljning. Bland de svenska bloggarna är jag en av dem som drar in pengar på riktigt. Men framför allt är jag allra nöjdast med att kunna leva på något som jag verkligen älskar att göra!

 • Tur, skicklighet och hårt arbeteArbetsförmedlningen gjorde för ett tag sedan en intervju med mig, angående att jobba som bloggare.
 • ”Det är ett krävande arbete”En intervju av mig, publicerad i tidningen Internet World.
 • Mind Your Own BusinessEn bok där man intervjuat ”Sveriges 50 främsta entreprenörer, inspiratörer och ledare”. Av någon anledning finns jag i representerad, tillsammans med exempelvis Bert Karlsson, Isabella Löwengrip, Alexandra Charles, Kjell A Nordström, Kajsa Bergqvist och Laila Bagge.

Jag är strikt när det gäller seperation mellan redaktionellt innehåll och annonser. Det redaktionella är aldrig köpt, såvida det inte tydligt framgår att det rör sig om en ett sponsrat inlägg eller en ren annons. Läs mer om sponsrade bloggposter.

Idag jobbar jag heltid med mitt bolag TkJ Media AB, som bildades 2010 men fram tills 1 januari 2011 använde jag fortfarande min enskilda firma TkJ Data & Media. Från och med 2011 är det aktiebolaget som äger allt, och jag äger 100 procent av aktierna.

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson

Kommentarer

4 kommentarer

 1. Paul Bengtsson2016-05-14 at 21:58Reply

  Snyggt jobbat.

 2. blogg.tkj.se | Iphone-Android2015-01-16 at 16:46Reply

  […] om […]

 3. Nu börjar vi sakta växa som bloggnätverk. | Vipblogg.se2013-09-08 at 20:40Reply

  […] och tips angående bloggning. En bloggare som skriver mycket nyttigt och på ett bra sätt är Tommy k Johansson med bloggen […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.