TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows Live

OneDrive lanseras idag – Microsofts #OneDrive för lagring i molnet

Skribent:
Publicerad: , 13:38
Uppdaterad: 2014-03-22, 16:22
Respons: 2 kommentarer

OneDrive lanseras idagOneDrive öppnar idag dörrarna till användare som vill ha en digital lagringsenhet i molnet, tillgänglig från de flesta olika enheter. OneDrive är en ny version av Microsofts SkyDrive som funnits ett par år. SkyDrive, och nu alltså OneDrive, är bland annat integrerat i Windows 8.1.

Med OneDrive hoppas Microsoft kunna underlätta för användare att dels komma åt sina filer överallt, och dels ha en säkerhetskopia på till exempel digitalfoton du tagit med din mobilkamera. OneDrive är gratis att använda, men vill du ha mer utrymme än det som erbjuds i gratisversionen kostar det en slant.

OneDrive på iOSAtt komma igång med OneDrive är enkelt. Förmodligen har du redan ett konto hos Windows Live – exempelvis via Outlook.com (tidigare Hotmail) eller någon annan webbtjänst från Microsoft – och då behöver du bara logga in med dessa kontouppgifter.

Om du inte betalar för extra utrymme, får du 7 GB lagringsplats gratis. Om du laddar ner mobilapplikationen, vilket finns tillgänglig för iOS, Android och givetvis Windows Phone, och aktiverar funktionen för att automatiskt spara dina digitalfoton på OneDrive, får du ytterligare 3 GB.

Vidare kan du gratis öka ditt lagringsutrymme genom att tipsa dina vänner om OneDrive. För varje person du tipsat som skaffar ett konto, får du ytterligare 500 MB. På det här viset kan du öka din utrymme med upp till 5 GB.

Microsoft har gjort en video som demonstrerar hur OneDrive fungerar:

OneDrive och mer lagringsutrymme

Har du haft SkyDrive ett tag, och var med från början, har du fortfarande cirka 25 Gb lagringsutrymme. När Microsoft först presenterade SkyDrive, erbjöd man nämligen 25 GB gratis.

Behöver du ännu mer utrymme, kan du köpa till extra plats enligt följande pris per år:

  • 50 GB, 173 kronor
  • 100 GB, 347 kronor
  • 200 GB, 694 kronor

OneDrive kan användas direkt via din webbläsare. Men om du vill använda tjänsten aktivt, är det bättre att installera tjänstens klientprogram. Har du Windows 8.1 ingår OneDrive i själva operativsystemet, så då behöver du ingen programvara.

Microsoft OneDrive, lagring i molnet från flera enheter

För övriga operativsystem – tidigare Windows, samt Mac OS X – laddar du ner och installerar en applikation som synkroniserar innehållet på OneDrive med en lokal mapp på din hårddisk. Det fungerar som med Dropbox och Google Drive.

Enkelt att arbeta med dokument överallt

När du lägger till en fil på OneDrive via valfri enhet, kommer den att synkroniseras till din lokala mapp på datorn – och samma sak om du lägger till en fil i din lokala mapp; då kommer den att synkas till molnet. Du kan installera den här synkroniserinsapplikationen på flera datorer. Det gör det väldigt smidigt att arbeta med filer för dig som har flera olika datorer.

Använder du Office 2013 har det stöd för OneDrive, så att du enkelt kan arbeta med dokument du har lagrade i molnet. För att ta ett exempel kan du börja skriva en artikel i ett Word-dokument i Office 2013 på din jobb-PC, för att sedan fortsätta hemma på din Mac med hjälp av Office Web Apps (eller Office), och i tunnelbanan på väg till jobbet dagen efter korrekturläser du texten i din smartphone eller på din surfplatta.

OneDrive, hemsida

Microsoft erbjuder en rad olika bonusar för att gratis öka ditt lagringsutrymme.

Förutom att vara inbyggt i Windows 8.1 och Office 2013, är OneDrive numera även integrerat i de senaste versionerna av Windows Phone och Xbox.

En annan fördel med att ha dina filer i molnet, är att det blir enkelt att dela med dig av dem. Vill du visa foton för vänner och bekanta, finns det flera olika alternativ. Du kan dela ut enskilda bilder eller en hel mapp. När mottagarna öppnar webbadressen visas bilderna i ett lättanvänt verktyg.

Besök www.onedrive.com

Källa: OneDrive Blog

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

2 kommentarer

  1. OneDrive lanseras idag – Microsofts #OneD...2014-02-19 at 13:57Reply

    […] OneDrive öppnar idag dörrarna till användare som vill ha en digital lagringsenhet i molnet, tillgänglig från de flesta olika enheter. OneDrive är en ny version av Microsofts SkyDrive som funnits ett par år. SkyDrive, och nu alltså OneDrive, är bland annat integrerat i Windows 8.1. Med OneDrive hoppas Microsoft kunna underlätta för användare att dels komma åt sina filer överallt, och dels ha en säkerhetskopia på till exempel digitalfoton du tagit med din mobilkamera. OneDrive är gratis att använda, men vill du ha mer utrymme än det som erbjuds i gratisversionen kostar det en slant. Att komma igång med OneDrive är enkelt. Förmodligen har du redan ett konto hos Windows Live – exempelvis via Outlook.com (tidigare Hotmail) eller någon annan webbtjänst från Microsoft – och då behöver du bara logga in med dessa kontouppgifter. Om du inte betalar för extra utrymme, får du 7 GB lagringsplats gratis. Om du laddar ner mobilapplikationen, vilket finns tillgänglig för iOS, Android och givetvis  […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.