TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Smartphones

OnePlus lanserar 5G-smartphone under nästa år

Skribent:
Publicerad: , 15:06
Respons: Skriv en kommentar!

OnePlus med 5G-stödDen svensk-kinesiska mobiltillverkaren OnePlus har visat att man är kapabla till att bygga riktigt bra Android-smartphones till schyssta priser. Och i likhet med ett par andra tillverkare kommer företaget att under 2019 lansera en ny modell som har stöd för den nya mobilstandarden 5G.

Tillverkarens smartphones är så kallade premium-mobiler av hög kvalitet, men som ändå har överkomliga prislapp. Den kommande modellen med stöd för 5G blir dock ingen OnePlus 7, skriver NyTeknik. Istället handlar det om en helt ny serie. Förutom den nya mobilstandarden kommer toppmodellen att bygga runt en Qualcomm Snapdragon 855-processor.

För tillfället har jag en OnePlus 6T (med färgen Thunder Purple, som lanserades 15 november) hemma för test. Det kommer en recension framöver. Tyvärr har det dragit ut lite mer på tiden än vad jag planerat, men det är en spännande modell.

– OnePlus gör bara flaggskeppstelefoner, och vi tror att Snapdragon 855 är det bästa och enda valet. Vi är uppspelta över dess kraftfulla prestanda och 5G-kapacitet, säger Pete Lau, i ett pressmeddelande. [Källa: NyTeknik]

Exakt när under nästa år 5G-smartphonen lanseras framgår inte av nyheten. Gissningsvis kommer vi att få se en lång rad modeller från olika tillverkare.

Oneplus och Samsung är inte de enda mobiltelefonstillverkarna som kommer att lägga 5g-mobiler på bordet nästa år. Även Xiaomi, Vivo, Oppo och Mi Mix väntas vara redo att lansera 5g-telefoner 2019. Enligt IndianExpress kommer Apple inte att lansera någon 5g-telefon 2019, däremot under 2020. [Källa: NyTeknik]

OnePlus 6T
image-26758

OnePlus kommer under nästa år att lansera en modell med stöd för 5G.

5G-nät i Sverige öppnade igår

Det första 5G-nätet i Sverige lanserades så sent som igår. Telia och Ericsson har samarbetat för att inviga ett 5G-nät på KTH:s campusområde i centrala Stockholm. En rikstäckande uppgradering av 4G till 5G kommer dock inte att ske förrän 2020. I praktiken kommer sålunda de flesta inte ha så stor nytta av en 5G-mobil under nästa år.

Den främsta nyheten med den femte generationens mobilnät är att det kommer gå snabbare. Jag är nyfiken på hur abonnemangen kommer att se ut. Vi kan utgå från att operatörerna sätter trafiktak, eftersom abonnemang med obegränsad dataöverföring har varit ett kostnadsproblem för operatörer i 3G- och 4G-nät.

Du kan läsa mer om OnePlus och deras modeller på företagets hemsida. Härifrån kan du även köpa mobilerna. Använder du den här länken ska du få 200 kronor i rabatt.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

BREDBAND: Sponsrade länkar

Mobilt bredband!
Det i många fall smidigaste sättet att skaffa Internet – oavsett på resande fot eller i hemmet – är mobilt bredband. Jag har använt Telenors abonnemang sedan starten och har alltid varit nöjd. Finns även med FRI TRAFIK! Ingen bindningstid.

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.