TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Outbrain ger snygga länkar till dina andra blogginlägg

Skribent:
Publicerad: , 11:23
Respons: 5 kommentarer

Få dina besökare att stanna på bloggen med OutbrainOutbrain är en gratis lösning för att, i exempelvis din blogg, lägga in länkar till andra bloggposter du har publicerat. Det är rätt snyggt och välgjort. Syftet med att ha sådana här länkar är att få dina besökare att stanna kvar och läsa mer på din sajt.

Att komma igång med Outbrain är inte speciellt svårt. Jag har testat det på min sajt PCOnline, där jag använder WordPress som publiceringssystem, och även om jag ännu inte fått ut någon bra statistik ser det ut att fungera riktigt bra.

För att komma igång med Outbrain behöver du registrera dig gratis på hemsidan. När du gjort det laddar du ner ett tillägg för WordPress. Det finns stöd för många andra bloggsystem, men jag har bara testat WordPress eftersom det är det jag använder i stort sett överallt.

Tillägget laddas ner som en zip-fil, och för att installera det går du till WordPress administrationssida och väljer Tillägg > Lägg till nytt, följt av Ladda upp. Välj att ladda upp zip-filen och aktivera tillägget. Gå därefter till inställningarna under Inställningar > Outbrain Options.

Under Settings kan du välja var någonstans din länkruta ska synas. Som standard syns den överallt, även på förstasidan, vilket jag kryssade bort. Du behöver skaffa en Outbrain key och det gör du genom att logga in på ditt Outbrain-konto och välja att lägga till en ny blogg. Fyll i adressen till din sajt och kopiera sedan in nyckeln till inställningarna i WordPress.

Inställningar och statistik

På Outbrains hemsida kan du göra inställningar för hur din länkruta ska se ut. Du kan bland annat välja att ha den på svenska, och om du vill att länkarna ska innehålla bilder. På sajten kan du sedan även följa statistik över hur många som klickat på länkarna.

Behålla besökare med Outbrain

Vill du se hur det fungerar, ta en titt på en artikel på PCOnline och skrolla ner till under brödtexten. Där finns nu en rad tips på andra artiklar på sajten. Du kan välja om du vill att tipsen bara ska komma från din sajt, eller om du även vill tipsa om andra artiklar i nätverket.

Outbrain påminner om Linkwithin, som skrivit om tidigare. Jag kan passa på att tipsa om den svenska tjänsten Snurra, som är ett annat sätt att hitta nya besökare via bloggar.

Läs mer om att få fler besökare:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

5 kommentarer

 1. Eva i Aten2012-03-25 at 19:13Reply

  Hej Tommy! Jag har Linkwithin och tycker det är rätt kul. Tack för tipset om Snurra, vet inte om min blogg får vara med förstås, men har ansökt.

  Har sett att man kan göra en liten widget av sin blogg(var inte så snygg dock, finns det fler tro?). Jag undrar, om man nu kan övertala någon :) att sätta in en sådan på sin hemsida el blogg, om den har samma värde som en vanlig länk för Google?
  Undrar även om en länk placerad i ett inlägg har samma värde, för Google, som en länk placerad på förstasidan/sidospalterna?

  Jag har alltid många länkar i mina inlägg eftersom jag inte vill göra inläggen för långa. Bör min länk innehålla ämnet, den andra sidans namn, eller både och, för att ge ett så positivt resultat som möjligt för min blogg? Spelar det ingen roll kanske – Google ser kanske hur som helst vad jag länkar till?

 2. Stefan Nilsson2011-10-27 at 14:52Reply

  Efter att ha testat båda nu i över två veckor så måste jag säga att Outbrain är något smidigare. Jag har inte märkt någon direkt skillnad i antalet sidvisningar (var redan högt med Linkwithin) men det är en stor fördel att jag enkelt kan plocka bort mindre intressanta och radera inlägg från tipsen. Med Linkwithin så låg ett gammalt inlägg kvar flera månader efter att jag raderat det.

 3. Stefan Nilsson2011-10-10 at 18:58Reply

  Vilket plugin rekommenderar du? Linkwithin eller Outbrain?

  • TkJ2011-10-10 at 19:47Reply

   Stefan: Hmm… Bra fråga. Jag har kört Linkwithin på den här bloggen tidigare, men jag måste nog testa Outbrain ett tag till för att se responsen innan jag svarar dig. :) Outbrain har bättre statistik dock.

 4. Linda Pierre2011-10-10 at 18:51Reply

  Grymt! Tack för tips. Fixat på min blogg nu. :)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.