TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

E-post

Outlook.com: Så ska webbmejl se ut!

Skribent:
Publicerad: , 10:54
Respons: 9 kommentarer

Outlook webbmejlIgår lanserade Microsoft sin nya webbtjänst Outlook, som på sikt kommer att ersätta Hotmail. Tills vidare kan inbitna Hotmail-användare som inte vill ha ett nytt gränssnitt fortsätta att använda det gamla. Annars kan du logga in på Outlook.com.

Man kan böja prata om en succé för tjänsten, eftersom Microsoft registrerade över en miljon användare på sex timmar efter lanseringen. Och nog ser det bra ut. Outlook.com följer Metro-gränssnittet, det är avskalat och enkelt när den körs i webbläsaren på en dator och i mobilen är det ännu mer nerskalat.

Hotmail lanserades redan 1996 och åtta år senare lanserade Gmail. Utöver dem finns – och framför allt har det funnits – massor av tjänster som erbjuder gratis e-post via webbklient, men de två är de största. Yahoo ska väl också nämnas.

Både Hotmail och Gmail har gått i cykler där de svält med funktioner och plåstrats, för att till slut blivit så nerkladdade att man designat om dem och försökt göra det renare. Och därefter har samma rutin börjat om.

Outlook.com

Outlook.com har Microsoft tänkt om och gjort ett väldigt stilrent gränssnitt. Det är så klart en smaksak men jag tycker att det ser riktigt snyggt ut. Hotmail har historiskt sett haft rätt grova problem med skräppost, men sedan några år tillbaka har man kommit till bukt med detta, även om kritiken lever kvar.

Själva gränssnittet är ungefär detsamma som i Windows 8 Mail-klienten i Metro. Så har du börjat köra Windows 8 och Mail-klienten kommer du att känna igen dig direkt.

Outlook är sammankopplat med sociala nätverk som Facebook, LinkedIn och Twitter, och kan hämta in information från dina kontakter härifrån. Det gäller allt från bilder på personerna som skickar mejl till dig, till deras senaste statusuppdateringar.

The Next Web berättar att Outlook.com på bara sex timmar lyckades samla ihop över en miljon användare. Samma sajt har även publicerat en positiv recension av tjänsten.

Prova Outlook – det ser riktigt bra ut och webbklient är snabb. Jag har testkört den på mobilen också, och där fungerar det väldigt smidigt och snabbt.

Läs mer i Microsofts blogg.

Uppdatering: SvD blåser upp rubriken Microsoft stänger ner hela Hotmail (rubriken syns på SvD:s – och Aftonbladets, det är ju samma ägare – förstasida). Och DN skriver att Microsoft väljer att skota Hotmail (också bara på förstasidan). Seriöst? Att Aftonbladet och Expressen vränger till rubrikerna på löpsedeln är normalt, eftersom de är kvällstidningar, men SvD och DN? Att vinkla Microsoft-nyheter till negativt känns lite väl 1996, IMHO…

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

9 kommentarer

 1. Dennis Nilsson2013-04-14 at 19:15Reply

  Nu har jag testat Outlook, ersättaren till Hotmail. Den är helt bedrövlig grötig. Det går inte att som tidigare få en överblick över vad som är nytt och gammalt. En enda oredig soppa till röra.

  Det verkar också som att de som skapat Outlook tror att alla användare sitter på stora minst 24-tumsskärmar. På en 19-tumsskärm blir det som jag beskrivit.

  Denna “integration” med allt möjligt och omöjligt har gått för långt.

  Jag önskar att Microsoft ger oss användare en möjlighet till att switcha tillbaka till en “clean” classic- inställning utan allt bling.

 2. Lotta2012-08-28 at 14:16Reply

  Jag har använt min hotmailadress i många år och spridit den vida. Kan jag använda samma adress på nya outlook.com?

 3. Johanna2012-08-05 at 21:04Reply

  Tycker att det verkar kanon. Har som primär mail adress en yahoo, går det att få mailen som skickas till [email protected].com til min nya [email protected]

 4. Per-Erik Ottosson2012-08-01 at 18:22Reply

  Håller med Bengt O, jag gav upp. Håller mig till Gmail…

 5. Bengt O. Karlsson2012-08-01 at 16:18Reply

  Tänkte testa. Loggade in med ”Windows Live”. Skrev test mail. Tryckte på ”send”. Fick uppmaning att ”verifiera” kontot. Tryckte på ”Verify”. Upp kom världens längsta ”captcha”. Skrev in den. Upp kom message att jag överskridit det tillåtna antalet gånger att försöka (!). Ny uppmaning att ”verifiera” genom att skriva in mobilnummer och få sms som bekräftelse. Skrev in mitt (österrikiska) mobilnummer. Hittades inte men fick en lista med länder. Valde ”Austria” och gjorde om det hela. Fick upp förslag på en teleoperatör som dock inte var min. (Jag har Österikes största telebolag som leverantör.) Fick meddelande om att endast ett bolag var tillgängligt för tjänsten. Gav upp.

  Som boende i Svrige några månader varje år är jag väl bekant med den svenska säkerhetsparanojan. och misstänksamheten mot allt utländskt. Men det här är väl amerikanskt. Sorgligt dock att möta den även hos Microsoft.

 6. Tommy k Johansson2012-08-01 at 14:13Reply

  Sebastian: Gör som jag – kör det som du gillar och sluta hänga upp sig på Apple vs Microsoft. :) Bara för att du kör Mac behöver du inte hata Microsoft, haha. Jag kör 50/50 vad gäller Mac och PC/Windows.

 7. Sebastian2012-08-01 at 13:06Reply

  Jag tycker det är lite jobbigt nu… Tidigare var jag 100% anhängare. Nu när jag börjat äta mig in i ”Mac världen” blir det jobbigt att ”välja sida”…

  Det har nog med min personlighet mer än något annat att göra helt enkelt. Men när jag kör en sak, ser jag helst att jag kör det fullt ut… Skall man behöva kasta sina Apple saker nu igen och köra Microsoft rakt igenom? Det där ser ganska snyggt ut :)

 8. Johannes Axelsson2012-08-01 at 11:16Reply

  Mycket trevlig uppdatering till Hotmail. Väntar på att även kalendern och Skydrive skall bli uppdaterade till det nya gränssnittet.

  Däremot kan man inte logga in med Office365-konton. Synd.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.