Panorama ett annorlunda alternativ till virtuella skrivbord | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Tweaks

Panorama ett annorlunda alternativ till virtuella skrivbord

Desktop Panorama, virtuellt skrivbordVirtuella skrivbord är en smidig funktion som länge funnits att få via tredjepartsprogram, men som från och med Windows 10 är en standardfiness i operativsystemet – då under namnet parallella skrivbord. Det här är speciellt nyttigt om du bara har en skärm, och framför allt om den är liten.

Desktop Panorama ger dig inte ett antal nya skrivbord att växla mellan, utan låter dig istället bredda ditt befintliga och sedan skrolla horisontalt via en ”popup-linjal” nederst på skärmen. Det här har sina fördelar jämfört med att använda fristående virtuella skrivbord, då du exempelvis kan placera fönster jämte eller ovanpå varandra för att underlätta att dra och släppa ikoner.

Det är inte jätteenkelt att förklara hur Desktop Panorama fungerar i praktiken, utan jag rekommenderar att du provar. Ditt skrivbord får ingen begränsning i bredd, i och med att Panorma håller koll på var någonstans i ditt ”panorama” som fönsterna befinner sig.

Själva skrivbordsbakgrunden är hela tiden densamma. Samma sak gäller med ikoner som du har på ditt skrivbord. Dessa förflyttas inte, utan det enda som du kan placera ut över ditt panorama är dina aktiva fönster. Tar du en skärmdump blir den på det som du ser för tillfället.

Desktop Panorama
image-24331

Med Desktop Panorama öppnas en översikt nederst på skärmen, i vilket du kan flytta runt bland dina aktiva fönster och program.

När du drar muspekaren ner till högra hörnet av skärmen visas din panorama-översikt, och du kan här skrolla sidleds mellan dina aktiva fönster. Du kan flytta runt fönsterna även i den här förhandsgranskningen och det finns flera funktioner för att förenkla hanteringen. Jag föreslår att du läser instruktionerna på hemsidan.

Vad är virtuella skivbord?

Vanliga virtuella skrivbord, som alltså finns i Windows 10 under namnet parallella skrivbord eller via tredjepartsapplikationer som Desktops eller Dextop, ger dig ett antal fristående skrivbord att växla mellan. Desktop Panorama löser det på ett annat sätt.

Desktop Panorama fungerar bäst om du bara har en skärm. Med bara en skärm råkar du säkert ut för att det känns trångt på skrivbordet när du har flera fönster aktiva. Det här hjälper virtuella skrivbord dig med.

Panormaa, inställningar
image-24332

Det finns en hel del inställningar i Desktop Panorama för att bestämma hur det ska fungera.

På min huvuddator, en kraftfull bärbar med två externa skärmar, var Desktop Panorama inte speciellt smidigt att köra. Eftersom min lösning har skrivbordet på min bärbaras egna skärm utvidgat till två större skärmar på vardera sidan om datorn, så blev det inte speciellt lyckat när jag ville flytta fönster mellan skärmarna. Upplägget krockade med hela idéen med Panorama.

Däremot fungerade det utmärkt när jag installerade det på en annan bärbar dator. Då var det riktigt smidigt att kunna flytta runt fönsterna över ett i princip oändligt brett virtuellt skrivbord.

Programinformation

Desktop Panorama

  • Hemsida: Desktop Panorama
  • Utvecklare: Hrvoje Dagelić
  • Pris: Gratis
  • Plattform: Windows
  • Betyg: (7/10)
  • Kategori: Tweaks
  • Testat av:
  • Antal nedladdningar: 160

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

 

WINDOWS 10: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.