TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

Paperton säljer svenska tidningar för din iPad

Skribent:
Publicerad: , 07:53
Uppdaterad: 2012-05-17, 10:17
Respons: Skriv en kommentar!

Läsa tidningar på iPadPaperton är en tjänst som säljer digitala versioner av tidningar. Du kan läsa tidningarna antingen via ett webbgränssnitt, eller på din iPad. Snart lanserar man även applikationer för iPhone och Android.

I skrivande stund räknar jag upp till 108 tidningstitlar hos Paperton, inom alla områden du kan föreställa dig. Det finns allt från tidningar för datornördar till serietidningar, MC-tidningar och litteraturtidskrifter. Det finns flera fördelar med att läsa tidningar digitalt – bland annat är det betydligt billigare.

Jag kan inte låta bli att jämföra Paperton med Qiozk. Tjänsterna i det närmaste snarlika, då de tar papperstidningar till din iPad (och andra plattformar). Bägge tjänsterna har ett brett utbud av tidningar, och det är enkelt att köpa från respektive iPad-applikation.

Billiga tidningar på iPad

Hos Paperton kan du som sagt även läsa tidningar i webbläsaren, vilket du inte kan hos Qiozk. När du använder Papertons iPad-applikation kan du välja mellan att ladda ner tidningar eller läsa dem direkt. Om du läser dem direkt kommer du att få upp webbversioner.

Det här är en fördel gentemot Qiozk, då du slipper vänta på att tidningen ska laddas ner. En annan fördel är att du inte behöver slösa upp lagringsutrymme på iPaden. Jag noterade dock att webbvarianten var rätt seg att bläddra i, så det finns ändå skäl att ladda ner tidningen.

För att använda Papertons app, behöver du skaffa ett gratis konto. Det behövs för att Paperton ska hålla reda på vilka tidningar du har köpt. Dessa visas i applikationen under fliken Mitt bibliotek.

Paperton iPad

Precis som Qiozk använder sig Paperton av PDF-versioner av tidningar som grund. Det betyder att tidningarna ser ut precis som i den tryckta upplagan. Tidningarna innehåller således inga videoklipp, länkar till webben och allt annat som en bra iPad-tidning bör erbjuda.

Denna diskussion har jag tagit upp tidigare. Jag ska inte gå in mer på det i den här artikeln, utan du kan läsa mer om mina funderingar i bloggposten Därför är svenska tidningsappar så kassa.

Personligen tycker jag att det är helt okej med PDF-versionerna. Istället för att ta mig till närmsta Pressbyrån (4 mil hemifrån) kan jag börja läsa tidningar på min iPad inom några sekunder. Att det dessutom är betydligt billigare i digitala versioner skadar inte.

Avslutningsvis vill jag tillägga att Papertons applikation kraschade ett par gånger, vid olika tillfällen – dels när jag bläddrade i arkivet av tidningar, dels när jag läste tidningar. Det var en smula irriterande men eftersom det räcker att starta appen igen, för att fortsätta läsa, spelar det ingen större roll. Paperton är fortfarande i beta, så vissa buggar är att räkna med.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.