TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows Phone-applikation

App-tipset: Phototastic för Windows Phone

Skribent:
Publicerad: , 16:41
Respons: 1 kommentar

Phototastic för Windows PhoneJag har gått över från iPhone till Nokia Lumia 800 med Windows Phone, så numera håller jag en del koll på nya appar för systemet. Än så länge finns det inte jättemånga jämfört med iOS eller Android, men det kommer hela tiden allt bättre appar. Phototastic är en intressant app för att leka med digitalfoton.

Med Phototastic kan du applicera filter på dina digitalfoton, du kan lägga på många olika typer av ramar, och du kan också göra kollage av flera bilder. Exempelvis kan du använda en mall för en fotoremsa som ser ut som gamla diabilder, där du enkelt väljer vilka bilder som ska vara med och sedan applicera filter på dem.

Phototastic finns i två versioner; en gratis Free-version samt en mer funktionsfylld betalversion som kostar 15:90 kronor. Jag har testat betalversionen. Jag tycker att det var värt pengarna, eftersom jag numera har två barn som jag ständigt fotograferar och lägger upp bilderna på Facebook. Med Phototastic blir det snyggare resultat.

Phototastic Windows PhoneNär du startar appen får du välja mellan Classic och Film. Den förstnämnda funktionen saknar coola ramar, även om du kan göra småändringar på ramarna. Du kan använda Classic för att göra kollage av flera bilder. Välj upplägg för bilderna och därefter är det bara att trycka på ett område för att lägga in en bild. Tryck sedan på respektive bild och sedan ikonen med stjärnor längst ner, för att lägga på filter.

Film-varianten innehåller olika snygga ramar såsom filmstrippar, polaroid-bilder och så vidare. Precis som med Classic lägger du, efter att ha valt mall, in dina foton. Du kan antingen välja en bild från ditt album eller ta ett nytt foto med mobilkameran.

När du är nöjd med ditt resultat klickar på du på ikonen som ser ut som en diskett för att spara den. Du kan välja mellan att spara bilden i ditt fotoalbum, alternativt ladda upp den till Facebook, Twitter, Photobucket eller Flickr.

Har du en Lumia-mobil?

Nokia Lumia 800 testOm du också använder en Nokia Lumia 800 (eller någon annan modell) har Microsoft ett par tips om hur du får bättre kvalitet på foton. Starta kameraapplikationen och klicka på kugghjulsikonen för att öppna inställningarna. Ändra Autofokus till Normal (som standard verkar Makro vara inställt). Öka Kontrast ett snäpp, och du kan också prova att öka Exponderingsvärdet till 0.5.

Detta ska ge bättre bilder för normalt bruk. Glöm inte att välja Spara inställningar när du gjort ändringarna. Jag upplevde det som en förbättring. Lumia har en bra kamera, jämfört med de flesta andra mobiler på marknaden, men den står sig inte mot iPhone 4/4S. Ingen mobil jag testat har presterat lika bra bilder som iPhone 4/4S – den är helt överlägsen. Se själv i mitt test.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

En kommentar

  1. anders2012-03-13 at 17:17Reply

    har skaffat lumia 710 som jag är mycket nöjd med,ändrade kamera inställningarna enl,dej blev genast bättre kort.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.