TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Podcast

Vill du ge ut en bok? 8 podcasts för egenutgivare!

Skribent:
Publicerad: , 10:32
Uppdaterad: 2018-05-07, 04:21
Respons: Skriv en kommentar!

Egenutgivning och podradioStatistik visar att väldigt många vill ge ut en egen bok. Tillhör du dem? Isåfall ser verkligheten positiv ut idag, för det är inte speciellt svårt att ge ut en bok om du satsar på egenutgivning istället för att vända dig till traditionella förlag, där man framför allt satsar på kända författare.

Som egenutgivare kan du välja att ge ut din bok i tryckt form, som e-bok och som ljudbok – antingen ett av alternativen eller flera. Det finns flera tjänster som hjälper dig att lyckas med din dröm. Men först behöver du veta mer, och då finns det många bra podcasts.

De flesta podradio i den här listan är på engelska, eftersom det inte finns så många på svenska. Egentligen finns det bara en, och det är Ninni Schulman och Caroline Erikssons utmärkta Skriv en bestseller (eller en annan bok). Men kan du lyssna på engelska så finns det en hel del att välja mellan…

I artikeln länkar jag till respektive podradios hemsida, men du hittar även dem via din app eller ditt program för podradio. Du kanske använder iOS och då hittar du dem via Podcaster-appen.

Skriv en bestseller (eller en annan bok)

Vi börjar med Schulman och Erikssons Skriv en bestseller. Den kan ses som en svensk version av Writing Excuses, som fokuserar på att ge konkreta tips i hur du skriver en bok och hur du ger ut den via förlag eller som egenutgivare.

Lyssna på podcasten

Writing Excuses

Den engelska förlagan är uppe i säsong 12. Podradion drivs av ett gäng författare med flera böcker bakom sig, i ett par olika genrer. De flesta avsnitten handlar om att skriva, redigera och ge ut en bok. Det finns mängder av avsnitt att lyssna på och du kommer garanterat att lära dig mycket.

Lyssna på podcasten

Self Publishing Podcast

En av de mest underhållande podcasten är Self Publishing Podcast.

The Self Publishing Podcast

Det här är min favorit bland alla podradio för egenutgivare. Det är också den mest kända podradion inom området. Johnny, Sean och Dave från förlaget Sterling & Stone diskuterar egenutgivning och skrivande, men också en massa annat.

Du kanske inte lär dig lika mycket som i Writing Excuses, men podcasten är ofta enormt underhållande. Gillar du gänget kan du också lyssna på deras Worst. Show. Ever. som är ren underhållning – men du får inte vara för känslig…

Lyssna på podcasten

Wordslinger Podcast

Egenutgivaren Kevin Tumlinson, som skriver scifi och thrillers som han ger ut framför allt som e-böcker via Amazon och andra plattformar, pratar om egenutgivning och annat, samt intervjuar folk i branschen.

Lyssna på podcasten

The Creative Penn Podcast

Joanna Penn har varit egenutgivare i många år och lever idag gott på att skriva och ge ut egna böcker i både tryckt, digital och ljudformat. Hennes podcast handlar mycket om hennes liv som egenutgivare och hon intervjuar även många intressanta personer.

Lyssna på podcasten

Creative Writing Career

Även denna podcast sköts av Kevin Tumblinson, tillsammans med kollegan Justin Sloan. De intervjuar andra författare, men också folk inom TV, film och datorspel. Podcasten handlar om att skriva bättre inom många olika områden.

Lyssna på podcasten

Podradio för egenutgivare

Mark Dawson’s Self Publishing Formula

I likhet med många podradio inom branschen för egenutgivare, intervjuar Mark Dawson – framgångsrik egenutgivare – olika kollegor inom branschen. Du får lära dig mycket inom allt som har med egenutgivning att göra.

Lyssna på podcasten

Science Fiction & Fantasy Marketing Podcast

Ett gäng författare inom scifi och fantasy pratar om egenutgivning och hur du lyckas sälja fler böcker, med mera. De intervjuar också i varje avsnitt en ny person inom området. Fokus må ligga på scifi och fantasy, men podcasten är intressant även för andra typer av författare.

Lyssna på podcasten

Läs mer om podradio

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Skapa din egen bok!: Prova Solentro!!

Vill du ge ut din egen bok? Har du skrivit en fantasysaga eller en biografi över ditt liv. Prova Solentro – här skapar och ger du ut din egen bok!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.