TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Digitalkamera

Polariod släpper digitalkamera med Android

Skribent:
Publicerad: , 15:12
Uppdaterad: 2012-08-04, 01:29
Respons: 7 kommentarer

Polaroid Smart CameraKameratillverkaren Polariod har på CES 2012 visat upp sin nya SC1630 Smart Camera – en digitalkamera som kör Android! Det här är rätt häftigt då det verkligen öppnar möjligheterna för att exempelvis snabbt kunna dela ut dina foton på sociala nätverk och liknande. Eller bara möjligheten att snabbt lägga upp bilden på Dropbox? Konceptet verkar intressant!

Smart Camera ser på många sätt ut som en digitalkamera i kompakt modell. Fronten är riktigt snygg och Polariod har tagit vara på sin klassiska design (ni läsare som är äldre än 20 vet vad jag menar). Baksidan rymmer en 3,2-tumsskärm där du hanterar Android.

Det är omöjligt att säga hur Smart Camera fungerar i verkligheten utan att ha testat den, men baserat på specifikationerna och informationen så känns det rätt smart att utrusta en digitalkamera med Android som operativsystem.

Det finns som bekant massor av smarta appar inom digitalfoto för Android, så du kan alltså redigera dina bilder via skärmen. Därefter kan du ladda upp bilderna på fototjönster eller sociala nätverk via respektive app eller webbtjänst.

Android och många fotoappar

Jag tycker att det här verkar väldigt intressant. Det som kan tala emot att använda Android i en digitalkamera, är att gränssnittet inte blir lika anpassat för kameran som de vanliga progamvarorna i digitalkameror. Och, som någon skrev i en kommentar, hur lång tid tar det att starta kameran med Android? Polariod har säkert tagit fram en egen fotoapp – samtidigt finns det en hel del andra fotoapplikationer att ladda ner till Android.

Polariod SC1630 Smart Camera har WiFi, Bluetooth och stöd för SIM-kort för datatrafik. IDG skriver att Smart Camera även är en telefon, men det stämmer inte. Mobiltrafiken gäller bara datatrafik (vilket i och för sig gör det möjligt för IP-telefoni men inte vanlig).

Vidare har kameran GPS och plats för ett MicroSD-kort på upp till 32 GB. Android-versionen som används är Gingerbread 2.3.4. Själva kameran tar bilder i 16 megapixlar och du kan också spela in video i upplösningen 720p.

Polaroid SC1630 Smart Camera - digitalkamera med Android

Spännande koncept – eller?

Det är osäkert om Polaroid SC1630 Smart Camera kommer att lanseras utanför USA:s gränser, men jag hoppas det. Jag skulle gärna testat den. Att kombinera en riktig digitalkamera med Android låter spännande.

Givetvis kan man kritisera konceptet och påpeka faktumet att det idag finns många smartphones som erbjuder riktigt bra kameror. iPhone 4 och 4S har till exempel imponerande skarpa digitalkameror. På pappret ser dock Polaroid-kameran ut att slå de flesta vanliga kameramobiler.

Enligt ovan nämnda IDG-nyhet kommer Polaroid Smart Camera att kosta 299 dollar (motsvarande 2000 kronor). På Polaroids hemsida hittar jag dock bara information om ”To Be Announced” angående priset. Vi får se. Dyker den upp i Sverige för två tusen, kommer jag köpa den, enbart på grund av möjligheten att lägga upp foton direkt på Dropbox…

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

7 kommentarer

 1. Fred2012-01-16 at 18:54Reply

  Nu har Engadget skrivit mer utförligt om kameran: http://www.engadget.com/2012/01/10/polaroid-sc1630-android-hd-hands-on-is-it-a-cameraphone-or-a-ph/

 2. TkJ2012-01-13 at 14:29Reply

  Remy: Nä, du har nog inte missförstått – men som jag skrev längre upp i bloggposten så är kvaliteten inte alltid tillräckligt i smartphones. Då skulle jag behöva en bättre kamera, och en modell som dessutom kan lägga bilder på Dropbox (som jag använder väldigt mycket) vore guld värd. :)

 3. Romy2012-01-13 at 10:32Reply

  TKJ:
  OK, du har flera smartphone. Tänkte väl det.
  Men då har jag kanske missförstått vad du skrev:

  …Dyker den upp i Sverige för två tusen, kommer jag köpa den, enbart på grund av möjligheten att lägga upp foton direkt på Dropbox…

 4. Fred2012-01-12 at 23:20Reply

  Nej. Det här blir en flopp. Kort och gott. Tack för rapporteringen iaf Tommy!

 5. TkJ2012-01-11 at 16:02Reply

  Romy: Polaroids kamera lär, som jag skriver, hålla bra mycket bättre bildkvalitet än mobilkameror. Det väger upp.

  Och, jodå, jag har smartphone. Det är ju lite av mitt arbete… :) Jag har två iPhone 4, Samsung Focus, Nokia Lumia 800 (bägge Windows Phone) och Motorola Razr (Android). Bortsett från iPhone, som alltså har riktigt bra kamera, är det rätt sunkig kvalitet på mobilkamerorna jämfört med en ”riktig” digitalkamera.

 6. Romy2012-01-11 at 15:58Reply

  Det låter intressant. Men bara köpa den för att lägga up bilder på Dropbox? Hmm…
  Det finns ju appar för mobiler både för android och ios. Men du har kanske inte en smartphone?

  Mvh
  Romy

 7. Nicklas2012-01-11 at 15:51Reply

  Coolt, men samtidigt fick http://store.polaroid.com/product/9/356223/Z340/_/Z340_Instant_Digital_C%20amera mig att bli mer exalterad.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.